Geld verdienen als digital nomad. Een van de vragen die mij vaak gesteld wordt is hoe ik mijn geld verdien als digital nomad. En dat begrijp ik. Het lijkt vaak alsof mijn leven één grote vakantie is waarin ik continue op reis ben. Op reis zijn is niet hetzelfde als vakantie, sterker nog, ze hoeven helemaal niets met elkaar te maken te hebben. Op reis kun je namelijk prima aan het werk zijn (net zoals dat je prima in je eigen huis vakantie kunt vieren). Leven als digital nomad betekent dat je veel reist en op veel verschillende plekken leeft én ondertussen werkt om geld te verdienen. Geen vakantie dus! Maar de grote vraag is: Hoe doe je dat? Geld verdienen als digital nomad?

Lees ook: FREE SPIRIT | Hoe word je digital nomad? In drie stappen naar een vrij leven

 

 

GELDZAKEN ALS DIGITAL NOMAD

Zo kun je geld verdienen én sparen terwijl je de wereld over reist

Het heeft heel wat voeten in aarde gehad en het was zeker niet gemakkelijk: ik begon mijn nomadenleven toen ik op wereldreis ging. Twee jaar lang reisde ik van Zuid-Amerika via Europa naar Azië en weer terug. Ondertussen blogde ik over alles wat ik meemaakte en de mooie plekken die ik bezocht. Om te inspireren. En toen ik veel fijne reacties kreeg op de blogs die gingen over wat reizen met me deed, besloot ik dat daar iets meer mee mocht doen. Ik bleek een inspirator te zijn! En dus ging ik anderen coachen om ook the big leap te nemen. Om locatieonafhankelijk te gaan leven. Als digital nomad te gaan leven. En je online business te starten dat jouw vrije leven ondersteunt.

Ik had mijn businessmodel gevonden. Als digital nomad verdien ik mijn geld met bloggen over reizen en het coachen van anderen om óók locatieonafhankelijk te gaan leven. In juli 2021 werd ik geïnterviewd door het AD over geldzaken als digital nomad. Het artikel kreeg als titel: ‘Ze verkocht huis en spullen, werkt nu op Mallorca, maar het lukt Kim (39) nog niet om te sparen’. 

Een goede business bouwen kost tijd en geld en een solide bedrijf staat niet binnen een dag. Het is een behoorlijke uitdaging, zeker wanneer je niet op een vaste plek leeft. Wanneer je locatieonafhankelijk leeft krijg je telkens opnieuw te maken met de meest basale dingen. Een dak boven je hoofd regelen bijvoorbeeld wanneer je naar een nieuwe bestemming gaat. En telkens wennen aan de nieuwe plek waar je verblijft. Als je ondertussen ook nog een bedrijf runt, kan dat een behoorlijke uitdaging zijn. Het is dus helemaal niet raar dat het even duurt voordat je echt een goede boterham verdient.

 

Sparen als digital nomad met je eigen online business

Maar als je eenmaal zo ver bent dat je business lekker loopt. En lucratief is. Als je daadwerkelijk geld verdient met je bedrijf en je euro’s rockt, dan is het verstandig om te gaan sparen. Nu zijn de meeste digital nomads nogal vrije geesten, intuïtief en bepaald niet risicomijdend, het is altijd fijn om een spaarpotje achter de hand te hebben. Voor onvoorziene uitgaven. Of voor je pensioen. Of een ander mooi doel. 

Hoe je dat het beste kan doen? Een bepaald deel van je winst reserveer je voor je spaarrekening. Die spaarrekening open je zakelijk op naam van je bedrijf. Over het bedrag van je spaargeld ontvang je dan spaarrente. Die spaarrente is een vergoeding van de bank waar je je geld stalt en op spaarrente.nl vergelijk je actuele spaarrentes. Zo loop je nooit rente mis! En als je nou écht veel geld over hebt wat je niet direct vandaag of morgen nodig hebt, kun je ervoor kiezen om een bepaald deel van je geld voor langere tijd vast te zetten op een zogenaamd spaardeposito. Je krijgt dan een hogere rente (joepie!), maar het nadeel is dat je niet bij je geld kan. Het staat dan vast in het deposito. Wees dan dus zeker dat je het bedrag wat je ‘wegzet’ voorlopig echt niet nodig hebt. 

 

Online geld verdienen als digital nomad met je eigen business

Locatieonafhankelijk werken was nog nooit zo gemakkelijk en ‘normaal’ als nu. Sinds corona werken we massaal thuis, maar als je thuis kunt werken, zou je in principe overal kunnen werken. Toch is er niets zo vervullend en verrijkend als het runnen van je eigen business, al helemaal als die business echt VAN JOU is. En vanuit jouzelf ontstaat. Het gevoel dat je krijgt wanneer je de eerste euro’s verdient met een product of dienst wat jijzelf gemaakt hebt, is echt priceless. En als je dan vervolgens like a boss overal ter wereld die business kunt runnen, dan voel je je pas echt vrij. 

 

Wil jij ook locatieonafhankelijk werken en je eigen business starten? Maar weet je niet waar te beginnen?

→ Doe dan mee aan de Freedom Business Challenge. In maar VIER DAGEN staat dan de fundering van jouw online business, zelfs wanneer je nu nog geen idee hebt. Promise! 

DOE MEE MET DE CHALLENGE!

Linda, Tessa en Reinanke deden mee aan de challenge:

Professioneel opgezet
“De challenge is super professioneel opgezet. Geen ellenlang boekwerk maar mooi kordaat, krachtig en inspirerend geschreven met hands on opdrachten. Ik raad het iedereen aan die zich soms de vraag stelt “Is dit het nu?” Door deze challenge heb ik de bevestiging hoe ik mijn online business wil vormgeven.”
Linda

****

Ik kreeg er energie van en het heeft me veel ideeën opgeleverd
“Ik heb de challenge gedaan en het is zeker de moeite waard. Het leidt je mooi door allerlei onderwerpen en opdrachten. Ik kreeg er energie van en het heeft me veel ideeën opgeleverd waarvan ik er één al ver heb uitgewerkt. Je krijgt ook goede tips. Doen!”
Reinanke

****

Ik heb meer inzicht in hoe je een business bouwt
“Ik had van tevoren geen idee wat ik wilde of hoe ik dat moest aanpakken en nu begrijp ik beter waarom. Ik snap nu dat bepaalde gedachtes mij juist tegenwerken. Ik weet niet of ik mijn missie al gevonden heb, maar daar blijf ik wel steeds op broeden. Ik heb het gevoel dat ik nu echt een stap dichterbij ben gekomen en meer inzicht heb in hoe je een business bouwt.”
Tessa

 

Freedom Business Challenge

Dit artikel is gesponsord.

 

Meer inspiratie over locatieonafhankelijk leven? Lees ook:

ALLES OVER LOCATIEONAFHANKELIJK LEVEN

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap