(Online) ondernemers, (wannabe) digital nomads, business babes en iedereen die zich hierdoor aangesproken voelt opgelet: topsporter Isabelle Feteris heeft een boek geschreven. In Stoppen met Uitstellen legt zij met een dosis energie en motivatie haarfijn uit hoe je de mindset van een topsporter creëert. Het leuke is: ik mocht Stoppen met Uitstellen van Isabelle Feteris lezen! In deze blog neem ik je mee naar de learnings en hoogtepunten uit het boek. Hopelijk inspireert het je en zet het je aan om ook in actie te komen.

Koop hier het boek Stoppen met Uitstellen

 

 

Review: Stoppen met Uitstellen – Isabelle Feteris

Hoe je met een topsportmentaliteit in actie komt

Sinds ik ben gaan ondernemen merk ik steeds vaker hoe belangrijk ik het vind om me niet alleen te omgeven met gelijkgestemden, maar vooral ook te laten inspireren door andere (succesvolle) ondernemers. Instagram staat er vol mee en ondanks dat ik veel ondernemers volg, vind ik ze lang niet allemaal even inspirerend. Het managementboek van Isabelle Feteris sprak me echter wél direct aan. Een topsporter die niet heel haar leven en zogenaamde successen loopt te etaleren op social media, maar gewoon down to earth een winnaarsmentaliteit heeft. Daar houden we van.

 

Wie is Isabelle Feteris?

Isabelle Feteris is een voormalig Nederlands topsporter. Mocht je nog nooit van haar hebben gehoord weet dan dat ze met powerliften een van de sterkste vrouwen ter wereld is geworden. Wow! Naast topsporter is ze ook psycholoog en werkt ze als mindsetcoach voor ondernemers. Haar doel: andere ondernemers in actie krijgen om hun doelen te halen en op de toppen van hun kunnen te presteren. Haar levenservaringen (onder andere een eetstoornis, maar ook haar jaren in de topsport) gebruikt ze om anderen te inspireren en aan te zetten tot actie.

 

Van uitstellen tot in actie komen

Heel veel ondernemers weten wel wat ze zouden moeten doen, maar ze doen het niet, schrijft Isabelle. Stoppen met Uitstellen helpt je om daadwerkelijk toe te passen wat je weet, zodat je je gestelde doelen behaalt. 

Er is dan toch iets wat ervoor zorgt dat je niet de actie neemt die nodig is. Ik geloof dat een succesvol bedrijf bouwen, een succesvol leven bouwen en alles wat daar tussenin ligt valt of staat met drie dingen: jijzelf en jouw missie/je why, je mindset en je energie. Lekt er in die drie onderdelen iets, dan maak je het jezelf moeilijk om je doelen te halen. 

In feite werkt Isabelle op dezelfde manier. Stel je doelen en weet waaróm je die doelen zo belangrijk vindt. Wat is je intentie met die doelen? Wat gebeurt er als je ze niet haalt? En hoe zorg je ervoor dat je ze wel haalt? De resultaten zijn een rechtstreekse reflectie van jouw eigen gesteldheid, dus het is enorm belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zit er ergens een energielek? Mentaal of juist fysiek? Ontdek dan bij jezelf wat daarvan de oorzaak is. Dit boek helpt je daar enorm mee.

 

Topsportmentaliteit

Maar wat is nou die topsportmentaliteit? Isabelle legt in de eerste alinea al meteen uit dat er twee soorten input zijn voor je uiteindelijke uitkomst. Dat de externe en interne factoren (gebeurtenissen en gedachten) én je mindset. Jouw mindset bepaalt wat de uitkomst van de gebeurtenis of gedachte wordt. 

Het is voor iedereen mogelijk om een krachtige mindset te creëren volgens Isabelle. Hoe? Door je bewust te worden van wat jouw mind je allemaal vertelt en doet overtuigen. Iedereen heeft overtuigingen en veel (onbewuste) overtuigingen helpen je niet. Wat vind jij? Het boek van Isabelle kost 20 euro? Of: het boek is een investering van 20 euro in jezelf? Omdat het je oplevert wat het voor jou op het moment waarop je het leest, je komt brengen.

Voel je het verschil?

 

Mindset en stoppen met uitstellen

Om je mindset te onderhouden moet je hem trainen als een spier. Je moet bezig blijven om je mindset te blijven versterken. De dingen die je wel of niet doet bepalen de sterkte van je mindset. En als je mindset sterker wordt, dan gaan er gegarandeerd dingen veranderen in je leven. In jezelf en in je omgeving. 

In Stoppen met uitstellen neemt Isabelle je mee in haar eigen verhaal hoe ze haar top heeft bereikt, maar komen ook andere topsporters aan het woord die hun succesverhaal vertellen. Ze vertelt over mindset, over hoe je je energie kunt verhogen, hoe je doelen stelt, hoe je focus creëert en vasthoudt, hoe je consistent wordt (en hoe belangrijk dat is) en hoe je je productiviteit kunt verhogen. In a nutshell:

  • Vier hoofdingrediënten voor een topsportmentaliteit
  • Drie cruciale factoren die je mindset bepalen
  • De grootste verschillen tussen een amateur en een pro
  • Energielekken en hoe je die kunt dichten
  • Een simpele strategie die ervoor zorgt dat je resultaten verdubbelen
  • Inzichtvragen om erachter te komen wat je echt wil
  • Strategieën om je productiviteit te verhogen
  • Resetten van je mentale instellingen
  • Welke groeimethodes je kunt gebruiken voor exponentiële groei
  • Een succesplan maken

Het boek is heerlijk pragmatisch met duidelijke theorie en praktische oefeningen. Het leest ontzettend gemakkelijk weg en nodigt uit om aantekeningen te maken en belangrijke stukken tekst te markeren om later terug te lezen. Er ontstaat een reis door jezelf; Isabelle coacht jou in nog geen tweehonderd pagina’s van uitstelgedrag naar een zelfdiscipline waar je u tegen zegt. 

Koop hier het boek Stoppen met Uitstellen

 

Dit artikel is gesponsord en is tot stand gekomen door een samenwerking met Isabelle Feteris. In ruil voor dit artikel ontving ik gratis het boek Stoppen met uitstellen en ontvang ik een financiële vergoeding. However, all views are my own. 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je iets boekt vanuit de linkjes in dit artikel ontvang ik daar een kleine commissie over. Zo kan ik deze site in de lucht houden en jou blijven inspireren met reisverhalen, reistips en mooie bestemmingen.

 

Meer ondernemerstips en -inspiratie?

ALLES OVER ONLINE ONDERNEMEN

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap