O lieve mensen, de wereld is weer open! Voelen jullie ook die blijdschap? We kunnen dit jaar eindelijk weer backpacken. Door eindeloze jungles hiken in Zuidoost Azië of juist bergen beklimmen in Zuid-Amerika? Het zou geweldig zijn. De voorpret begint met het kopen van een backpack. Maar omdat er zóveel keuze is, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Geen nood. Ik ben op onderzoek uitgegaan en heb een lijstje samengesteld. Heb je een mooie reis in het verschiet (zou leuk zijn als je in de reacties laat weten waar je naar toe gaat) en ga je een backpack kopen, dan zijn dit een paar tips waar je op moet letten.

Lees ook: GOED VOORBEREID | 20x musthaves voor een (verre) reis

 

 

BACKPACK KOPEN

Waar moet je op letten als je een backpack gaat kopen?

Een backpack kopen is onderdeel van de voorpret. Je backpack is de tas voor je meeste bagage en zeker wanneer je gaat rondreizen ga je je backpack heel veel gebruiken. Misschien wel elke dag. Het is daarom echt wel belangrijk dat ie niet alleen goed past en comfortabel is, maar dat ie ook heel praktisch is.

Reizen

 

Tips voor het kopen van een backpack

Waar je op moet letten bij het kopen van een backpack? Afmetingen, inhoud, comfort, extra vakken en compartimenten en natuurlijk ook of ie er een beetje mooi uitziet. Want ook als we bepakt en bezakt de wereld trotseren mogen we nog best een beetje ijdel zijn, toch? Maak hier echter geen prioriteit van. Wanneer je ergens in Azië rond zeult met dat ding op je rug, dan zal het je echt niks kunnen schelen hoe hij eruit ziet, maar des te meer dat ie comfortabel is. Goed, hier komen de tips voor het kopen van een backpack.

 

Pasvorm

Vrouwen en mannen zitten fysiek nogal verschillend in elkaar; let bij het aanschaffen van je backpack er dus altijd op dat je voor een vrouwenmodel kiest (tenzij je een man bent, haha). Het klinkt een beetje gek, maar het is echt belangrijk om de backpack te passen. Wanneer je backpack niet goed aansluit, te groot of te klein is, dan kun je écht last krijgen van zere schouders of een zere rug. En dat wil je niet. De meeste backpacks zijn aanpasbaar en verstelbaar. Met allerlei touwtjes en instellingen kun je hem helemaal customizen naar jouw lijf.

 

Merk

Nomad! Ik zweer bij het merk Nomad! Maar ook Osprey, Deuter, Lowe Alpine, The North Face of Decathlon zijn heel goede merken voor een goede, solide backpack.

 

Model

De eerste keer dat ik ging backpacken had ik last minute een tas op de kop getikt. Ik wilde niet meteen in een dure tas investeren. Ik ben namelijk nogal een ijdeltuit en vond rugzakken echt níéts voor mij, maar tijdens die reis kwam ik erachter dat reizen met een rugzak écht wel heel handig is. De keren dat ik daarna met een koffer op pad ben geweest zijn op één hand te tellen. Op een rolkoffertje tijdens een weekend weg na dan.

En dat terwijl die ene backpack mij helemaal niet per se goed beviel. Hij was veel te groot, hij pastte niet goed en het model was ronduit irritant. Waar je op moet letten qua model tas? Zorg dat je een tas hebt met een rits aan de voorkant. Zo kun je hem van gemakkelijk openen wanneer de tas ligt en zijn de spullen in je tas heel overzichtelijk meteen te vinden. Als je dat niet hebt, moet je altijd vanuit de opening bovenin graaien in je tas en dat is zó onhandig. Extra vakjes en compartimenten zijn ook handig voor bijvoorbeeld het bewaren van documenten of andere dingen.

 

Prijs

Zoals met alles is goedkoop duurkoop. Zeker als je vaker wil gaan backpacken en je je tas veel gaat gebruiken, loont het echt om er in te investeren.

 

Inhoud

De inhoud van backpacks wordt aangegeven in liters. Hoeveel liter je backpack zou moeten zijn? Dat ligt er helemaal aan hoeveel je meeneemt op reis. Een backpack tot 50 liter is redelijk klein en helemaal geschikt als je niet veel meeneemt. Voor mij persoonlijk is 50 liter net niet genoeg; mijn backpack heeft een inhoud van 55 liter. Deze is groot genoeg om een paar weken/maanden mee rond te reizen. Je zult merken dat wanneer je eenmaal op pad bent, je helemaal niet veel nodig hebt.

 

Kleur

Natuurlijk is de kleur eigenlijk helemaal niet per se belangrijk, maar als verschillende tassen in verschillende kleuren worden aangeboden, dan kun je maar evengoed kiezen voor een kleurtje dat je mooi vindt.

Die ene backpack waar ik het zonet over had, die was niet alleen oncomfortabel, hij was ook nog eens – hoe zal ik het aardig zeggen – lelijk. Hij was zwart met blauw en bovendien een mannenmodel en dus drie keer niets voor mij. Had ik al gezegd dat ik een ijdeltuit was? Ik wist meteen dat mijn échte backpack een mooiere, vrouwelijkere moest worden. En zo geschiedde. De backpack die het uiteindelijk werd kocht ik in 2015, is van Nomad en grijs van kleur met roze elementen.

Dit specifieke exemplaar verkopen ze niet meer, maar deze backpack is een goede vervanger.

Reizen

 

 

Backpack kopen

Ga je binnenkort een backpack kopen en heb je nog vragen? Laat het mij dan weten, ik denk heul graag even met je mee!

 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je iets boekt vanuit de linkjes in dit artikel ontvang ik daar een kleine commissie over. Zo kan ik deze site in de lucht houden en jou blijven inspireren met reisverhalen, reistips en mooie bestemmingen.

 

Meer reistips? Lees ook:

ALLE REISTIPS

Share via
Copy link
Powered by Social Snap