Remote werken in Scandinavië. Starbucks move over! Want in Scandinavië is er een ander koffiehuis de koning der koffie en dat is niets of niemand minder dan Espresso House. Op bijna elke hoek van bijna elke straat in bijna elke Scandinavische stad vind je een filiaal van deze fijne koffietent, waar je niet alleen komt voor de koffie, maar ook om achter je laptop te kruipen. Remote werken in Scandinavië doe je bij Espresso House en wel hierom.

Lees ook: GADGETS | Dit zijn 16x gadgets die ik altijd meeneem om te werken op reis

 

REMOTE WERKEN IN SCANDINAVIË

Digital nomad: Klap je laptop open bij Espresso House

Sinds ik voor mezelf werk, mijn werk remote doe en daardoor locatieonafhankelijk leef, klap ik overal ter wereld zonder pardon mijn laptop open. Soms om een blog te schrijven, soms om met een van mijn freelance opdrachten bezig zijn, soms om coachsessies te doen, you name it. Mijn werkzaamheden zijn redelijk uiteenlopend, maar alles wat ik doe, is online. Mijn online business ondersteunt daarmee mijn locatieonafhankelijkheid, maar omdat ik doe wat ik het allerliefste doe is mijn online business zelfs onderdeel van mijn allermooiste freedom lifestyle.

In juli 2023 was ik in Scandinavië en dan vooral in Zweden. Ik was er met mijn auto vanuit Nederland naar toe gereden en toen ik op de heenweg door Kopenhagen kwam en het er met bakken uit de hemel kwam, snelde ik een koffietentje in. Door de regen zou er van sightseeën niet veel terechtkomen, dus ik besloot mijn planning om te gooien en die middag aan werk te besteden. Nog geen idee dat ik in een Espresso House terecht was gekomen waar ik de weken erop volgend nog veel vaker naar binnen zou wandelen.

 

Espresso House in Zweden en Denemarken

Espresso House is hét Scandinavische koffiehuis. Je bestelt je koffie in allerlei soorten en maten, warm of koud, met of zonder toevoeging en met of zonder iets lekkers aan de counter. Je rekent af, waarop de barista aan de slag gaat met je bestelling en zodra het klaar is kun je het een paar stappen verderop bij de balie afhalen en een plekje zoeken in het restaurant.

When in Sweden, do like the Swedish do. Ze zijn dol op koffie in Scandinavië en in Zweden specifiek. Een koffiemoment noemen de Zweden een fika en een fika kan eigenlijk niet plaatsvinden zonder een kanelbulle. Een kanelbulle is een kaneelbroodje, gemaakt van witbrood, roomboter en je raadt het al, kaneel. Om je vingers bij af te likken en dat moet ook wel als je daarna met diezelfde vingers over je toetsenbord gaat.

Want als je, net als ik, houdt van werken in koffietentjes, dan kun je je hart echt ophalen. Er is geen Zweedse stad zonder een Espresso House, dus als je werken en reizen wilt combineren, dan is Espresso House echt de perfecte uitvalsbasis voor je werkdag.

 

Remote werken bij Espresso House

Alle dingen die belangrijk zijn wanneer je remote gaat werken zijn bij Espresso House aanwezig.

Laptops zijn genormaliseerd bij Espresso House

Ten eerste is het zo dat niemand raar opkijkt als je je laptop openklapt tijdens je koffiemoment. En ook niet als je er een paar uur (of een hele dag) blijft zitten. Zélfs niet als je complete online meetings gaat voeren. Aan te raden is dan wel om oortjes in te doen om je buren niet teveel te storen. Espresso House is naast een koffietent ook gewoon een remote werkplek.

De wifi is goed bij Espresso House

Mocht je een flinke databundel hebben dan is dat fijn, maar als je gaat werken bij Espresso House dan heb je die eigenlijk nauwelijks nodig. De wifi is er eigenlijk altijd top, waardoor je flink meters kunt maken tijdens je online werkdag.

Het is er schoon

Niet geheel onbelangrijk. Bij sommige koffiententjes heb ik weleens het idee dat er al zestig mensen die dag voor mij aan m’n tafeltje hebben gezeten en niemand bedacht om er eens een doekje overheen te halen. In Stockholm was ik bij een megadrukke Espresso House en was het er weliswaar niet heel proper (en bovendien was er veel van het assortiment op), maar verder is het er over het algemeen gewoon goed schoon. Wel zo fijn als je er je hele werkdag gaat doorbrengen.

Gelijkgestemden: je ontmoet andere remote werkers in Espresso House

Zoals ik al zei: je bent vást niet de enige die achter zijn of haar laptop zit. Hoewel de meeste mensen volledig geconcentreerd met hun werk bezig zijn en niet snel opmerken wat er om hen heen gebeurt, kan het weleens zomaar voorkomen dat je in gesprek raakt. En dat kan dan zomaar vruchtbaar of inspirerend zijn en voor je het weet zit je na je werkdag samen ergens te eten of een drankje te doen.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je iets boekt vanuit de linkjes in dit artikel ontvang ik daar een kleine commissie over. Zo kan ik deze site in de lucht houden en jou blijven inspireren met reisverhalen, reistips en mooie bestemmingen.

 

Wil jij ook remote werken?

Er zijn legio manieren om remote te werken, maar de allerbeste manier is om VOOR JEZELF remote te werken. Met je eigen online business creëer je allermooiste locatieonafhankelijke leven. Ik doe het al jaren en heb een geweldige mini-cursus gemaakt waarin je in vier dagen de fundering legt voor jouw eigen online verdienmodel: de Freedom Business Challenge. Snelle beslissers doen al mee aan de challenge voor maar 12 euro.

Freedom Business Challenge

 

Meer inspiratie over remote werken en leven als digital nomad? Lees ook:

ALLES OVER REMOTE WERKEN EN HET DIGITAL NOMAD LEVEN

Share via
Copy link
Powered by Social Snap