Eén van de dingen die ik vroeger als kind mega leuk vond om te doen was schilderen op nummer. Ik vroeg het elk jaar voor mijn verjaardag en kreeg het dan vaak ook nog. Soms met de afbeelding van een hond of een poes, soms met een landschap, ik vond het heerlijk om te doen! Vaak vroeg ik me af: hoe zou het zijn om mijn eigen foto te schilderen? Zeker toen eenmaal het reisvirus was toegeslagen: hoe tof zou het zijn om mijn eigen reisfoto te schilderen op nummer?

 

 

JE EIGEN REISFOTO SCHILDEREN OP NUMMER

Creatief met reisfoto’s bij Fotocadeau.nl

Lang hoefde ik dan ook niet na te denken toen er een mail in mijn mailbox rolde van Fotocadeau.nl met de vraag of ik met ze wilde samenwerken. Nu ben ik altijd een beetje terughoudend met samenwerkingen, want ik vind dat áls ik met iemand, een merk of bedrijf ga samenwerken, het wel echt iets moet toevoegen. Zowel aan mijn site, maar vooral aan mijn lezers en doelgroep. Schilderen an sich is dat natuurlijk niet, maar wél als het gaat om het schilderen van mijn eigen reisfoto! 

Maar laat ik even bij het begin beginnen. Want bij Fotocadeau.nl kun je meer dan alleen maar schilderen op nummer. Je kunt er van álles doen met je eigen foto’s: schilderen, op een placemat laten afdrukken, op mooi canvas laten printen, tuinposters maken en zelfs als naambordje bij de voordeur. Aangezien ik al vier jaar geen huis heb en dus ook geen tuin of zelfs muren, is het bést ingewikkeld om ergens een schilderij op te hangen, maar omdat ik schilderen op nummer zo leuk vind, was 1 plus 1 gewoon hartstikke twee.

 

Foto kiezen om te schilderen op nummer

Toen ik eenmaal terug had gemaild met de mededeling dat ik heel graag de samenwerking wilde aangaan en niet kon wachten om te gaan schilderen op nummer, rees de vraag: maar welke foto dan? Dat het een reisfoto moest worden, dat was natuurlijk duidelijk, maar welke? Van álle reizen die ik maakte en van alle landen die ik bezocht heb ik dui-zen-den foto’s, dus hoe moest ik kiezen tussen al dat moois?

Ik besloot niet heel ingewikkeld te doen. En dook in mijn intuïtie. Welke plek kwam als eerste in mij op? Dat kon er maar één zijn. De meest magische plek ter wereld. Ik koos voor een foto waar ik zelf bij op sta. Omdat het dat nét iets bijzonderder maakt. Ik was er in oktober 2018. Tijdens mijn wereldreis en specifiek mijn tweede reis door Zuid-Amerika. Eerder was ik al in Patagonië, Buenos Aires en Rio de Janeiro. Zelfs op Paaseiland. Maar zij legden het toch echt af tegen dit prachtige wereldwonder.

Welke plek? Machu Picchu natuurlijk.

 

Reisfoto schilderen op nummer van Fotocadeau.nl

Het bestellen op de site van Fotocadeau.nl gaat kinderlijk eenvoudig. Met een paar drukken op de knop heb je je favoriete foto besteld en gaan zij aan de slag met het maken van de verfjes, het canvas en alles wat er bij hoort. En dat is nog best wat, meer dan ik had verwacht. Want je kunt je voorstellen dat het bést af toe priegelwerk is om al die kleine vakjes en plekjes te schilderen, dus een lampje is geen overbodige luxe dan. Geen probleem, krijg je allemaal meegestuurd. 

Je kiest zelf de maat van je canvas, waarop zij vervolgens bepalen hoeveel verf je nodig hebt. In piepkleine bakjes met deksel worden de kleurtjes zorgvuldig samengesteld. Sommige kleuren heb je vaker nodig, zoals de enorme witte lucht aan de bovenkant van het schilderij, terwijl andere kleurtjes maar een enkele keer voorkomen. Het aantal bakjes per kleur wordt daar helemaal op afgestemd, zodat je nooit te weinig hebt. 

Waar het canvas eerst een wit vel is met lijntjes en nummers, ontstaat er met een beetje engelengeduld een heus schilderij. Self made. Weliswaar met wat hulp en niet helemaal uit de losse pols, maar toch. Het is een onwijze klus en ik durf nog echt niet te zeggen wanneer hij klaar is, maar ik ga onvermoeid door. Net zo lang tot Machu Picchu en ik samen vereeuwigd zijn op canvas. Gemaakt door mijzelf.

Zal ik er m’n handtekening onder zetten?

 

Ook je eigen reisfoto bestellen om te schilderen op nummer?

Dat kan! Hoe?

1. Kies je mooiste foto

2. Gooi er eventueel een mooi filter over, voor die ene bepaalde look die zo bij jou past

3. Kies de afmeting die je wenst

4. Ga naar de website om te bestellen: Schilderen op nummer eigen foto bestellen bij Fotocadeau.nl

PS: Diamond painting kinderen is hier ook te vinden

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Fotocadeau.nl. In ruil voor deze review heb ik alles van mijn schilderen-op-nummer-schilderij gratis gekregen. However, all views are my own.

 

Meer reisinspiratie? Lees ook:

ALLE REISINSPIRATIE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap