Heel bijzonder overnachten in het Groene Hart in een Hi Ha Hut

Hi Ha Hut

Met de tandem of een roeiboot dwars door de Hollandse polder naar je accommodatie? Het kan! Bij Hi Ha Hut boek je niet alleen een bijzondere locatie om te overnachten, maar een heel arrangement. Je gaat de typisch Hollandse natuur in en slaapt 's nachts in een van de kleurrijke tiny houses. Ga mee op avontuur met Hi Ha Hut!

Het is de laatste zondag van september en ook al heeft het heel de maand nog ontzettend lekker nagezomerd, inmiddels is het wel echt herfst. Koud is het gelukkig niet en dat komt goed uit. We gaan namelijk een ritje maken op een tandem door de polder van het Groene Hart van de Randstad om vannacht te overnachten in een Hi Ha Hut. Een Hi Ha wat? Een Hi Ha Hut!

Tandem Hi Ha Hut

 

OVERNACHTEN IN EEN HI HA HUT

Met de tandem (of de kano) door de polder van Zuid-Holland en slapen in de Tureluur

 

De lucht is een beetje grauw, de zon komt er maar moeilijk door en onze tocht begint begin van de middag in Roelofarendsveen. Helemaal volgens de instructies die we vooraf van Hi Ha Hut kregen, parkeren we onze auto’s in het centrum en starten we ons avontuur bij Café ‘t Veen. Om bij te komen van onze lange ritten – mijn vriendin uit Drenthe en ik uit Twente – drinken we eerst een cappuccino aan het water en wanneer we naar buiten lopen zien we de kleurige tandems al staan. Hoe leuk!

Het sleutelkastje waar de fietssleutels in hangen opent volgens de code die we ook vooraf kregen en vervolgens gaan we op een van de paarse tandems op pad. Door de polder, volgens de routekaart die – je raadt het al – ook vooraf al in onze mailbox zat, maar waarvan ook een exemplaar in het sleutelkastje ligt. Om op de rode route te komen die van Woubrugge, Ter Aar en Aarlanderveen naar de Tureluur gaat, moeten we eerst nog een stuk de groene route volgen en die brengt ons naar het pontje of de ferry waarmee we het zogenaamde Paddegat oversteken.

 

Op de tandem naar Hi Ha Hut de Tureluur

En dan gaat het los. Over een dijk fietsen we richting Woubrugge en komen langs boerderijen met kippen, geiten en zelfs pauwen die niet bepaald op hun eigen erf blijven. We passeren een afhaalmuur met verse producten uit de regio en hoe leuk is het dat je fruit, sap, een doosje eieren en een zak aardappelen uit de muur kunt trekken alsof het frikadellen zijn. In Woubrugge drinken we een wijntje op een terrasje aan de Woudwetering, zien hoe de brug opent voor een langsvarende boot en fietsen dan verder richting Ter Aar.

De vliegtuigen die over ons heen vliegen verraden dat we heus in bewoond en dichtbevolkt gebied zijn, zelfs onder de rook van Schiphol, maar het landschap waar we doorheen rijden lijkt daar allesbehalve op. We fietsen over dijken, langs molens, boerderijen, sloten en weilanden met koeien en schapen en worden geregeld ingehaald door tractoren. We weten heus hoe een boerenlandschap eruit ziet (hallo, Drenthe en Twente!), maar dit is anders. Dit is Hollands. Hollandser dan Hollands.  Ansichtkaarten-Hollands. En dan begint het ook nog te miezeren.

Stoppen doen we niet meer tot we bij de hut zijn, behalve om af en toe de kaart te pakken om te zien of we nog goed gaan. We worden pas echt nat juist wanneer we door een idyllisch stukje polder fietsen tussen Vrijhoeven en Aarlanderveen en gelukkig is het niet nog ver naar de Tureluur. Via de Dorpsstraat scheuren we door het dorp en voor we het weten zien we aan de rechterkant de naam Cornelia Hoeve op een gevel staan. Dit is de boerderij, hier moet het zijn! Met roze wangetjes en wat je noemt een coupe de ravage fietsen we het erf op en zien we onze groen met roze hut in het weiland staan.

 

Overnachten in de Turelaar van Hi Ha Hut

We parkeren de tandem aan de zijkant van de hut en zijn metéén enthousiast voor zover we dat door de fijne fietstocht niet allang waren. Van buiten ziet de Tureluur eruit als een vrolijke stacaravan, maar het is vooral de voorgevel die deze Hi Ha Hut echt tof maakt. Deze is namelijk helemaal van glas, waardoor we van binnenuit volledig uitzicht over de weidse weilanden hebben en we kunnen nu al niet wachten hoe we morgenochtend wakker worden.

Binnen is de Tureluur simpel maar praktisch ingericht. Er is geen elektriciteit of water en het fornuis is aangesloten op een gasfles die buiten staat. Drinkwater zit in een jerrycan die we op z’n kant op het aanrecht kunnen leggen en de draaiknop fungeert als kraan, dus ondanks de primitieve toestand van de hut, wat we uiteraard vooraf wisten en juist express voor kozen, komen we niets tekort. Op tafel staat een kist met ingrediënten en een recept voor het avondeten en ook het ontbijt van morgenochtend zit erin.

Het klinkt allemaal net zo schattig, kneuterig, simplistisch en idyllisch als het daadwerkelijk is. Echter, als het donker wordt merken we dat het licht niet aangaat. Licht maken we met kaarsen en de eigenaar brengt nog een powerbank zodat we onze telefoons kunnen opladen (om foto’s mee te maken!), maar we laten de deur te lang open staan waardoor we ‘s nachts door wel honderd muggen – zonder overdrijven – worden lek geprikt. We doen allebei echt oprecht geen oog dicht.

 

Wat is Hi Ha Hut? Het concept

Een passie voor natuur en avontuur is de fundering van het concept van Hi Ha Hut. In de regio Groene Hart onder de rook van Schiphol midden in de Zuid-Hollandse polder liggen maar liefst zeven Hi Ha Hutten verscholen. Van Rijpwetering tot Nieuwkoop en van Ter Aar tot Oude Wetering; elke hut is anders en uniek, maar wat ze gemeen hebben is dat ze allemaal verbonden zijn met de natuur en de plek waar ze staan. Wij kozen voor hut de Tureluur.

Een losse hut boeken kan niet, het gaat bij Hi Ha Hut om de beleving, om het totaalplaatje. Een arrangement bij Hi Ha Hut bestaat uit meer dan overnachten op een bijzondere locatie. De fiets-, wandel- of roeitocht door het Hollandse landschap overdag gecombineerd met het bijzondere overnachten in een vrolijk gekleurd tiny house creëren samen de Hi Ha Hut-ervaring. 

Meer weten? Dit is de website van Hi Ha Hut

Hi Ha Hut routekaart

 

Meer Nederland? Lees ook:

 

Meer bijzonder overnachten? Lees ook:

 

ALLE ARTIKELEN OVER NEDERLAND

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS