Negenennegentig artikelen over de meest uiteenlopende bestemmingen. Van Curaçao tot Zuid-Amerika en van citytrips tot Andalusië, Toscane en de Algarve. Maar ook veel dagboekverhalen, vooral tijdens alle reizen die ik dit jaar maakte en nog steeds maak. Reisdagboekverhalen vanuit Patagonië en vanuit Zuid-Europa, maar ook andere dagboekverhalen over de verkoop van mijn huis en de keuze voor een sabbatical. Soms een luchtig verhaal, soms zware anekdotes, maar allemaal geschreven vanuit het hart. En this one, lieve mensen, is nummer 100.

 

 

NUMMER 100

Tijd voor reflectie

Dat ik inmiddels dus veel stukjes had geschreven, dat wist ik natuurlijk wel, maar dat het er al honderd zijn. Honderd! Nee, dat voelt niet zo en dat klinkt als bizar veel. Als een jaar 12 maanden heeft, dan hebben twee jaren er 24 en als ik zeg dat mijn blog nu 25 maanden bestaat, dan betekent het dat ik gemiddeld elke maand vier artikelen schreef in de afgelopen twee jaar en dat is hetzelfde als elke week één.

Het is duidelijk een gemiddelde, want voor mijn gevoel waren er meer maanden waarin ik veel minder schreef (zoals vorige maand en ik had me nog zo voorgenomen vólop te gaan schrijven), maar er zijn dus blijkbaar ook maanden waarin ik meer dan gemiddeld schreef. En dus weken waarin ik meer dan één artikel plaatste.

Hoe het ook zij, dit artikel (of deze blog, of deze post) is de honderdste van een hele rij artikelen, blogs en posts en dat vind ik dus heel wat. Of al die artikelen hun vruchten hebben afgeworpen en of ik dus sta waar ik wil staan met mijn blog? Nee, niet helemaal. Het kan allemaal nog veel mooier, beter en professioneler en ik ben hard aan het werk om dat voor elkaar te krijgen.

 

Op naar tweehonderd

Hoe? Nou, dat zal ik vertellen en zo’n honderdste blogpost is daar wel een uitgelezen gelegenheid voor. Ook wel ‘toevallig’ dat dat nu weer allemaal samenkomt, ware het niet dat ik al sinds mijn vijftiende niet meer in toeval geloof en dat het dus misschien wel iets anders is dan ‘toevallig’. Anyway, toen ik afgelopen dinsdag op Schiphol was nam ik eindelijk eens de tijd om degene die al weken achter mij aan zit terug te mailen met een bevestiging dat ik met haar aan de slag ga.

Wie? Een coach. Die ik een tijdje terug leerde kennen tijdens een door haar gegeven masterclass (waarover je hier kunt lezen). Wat voor coach? Een business coach. En waarom een business coach? Nou, ik ben al het hele jaar een beetje in gevecht met mezelf. Aan de ene kant heb ik die sabbatical en wilde ik een jaar lang zo weinig mogelijk doen, behalve heel veel genieten van mijn vrijheid, maar aan de andere kant vind ik dat natuurlijk je reinste tijdverspilling.

Want hoe welkom die sabbatical ook was, en misschien ook wel heel erg nodig, ik kan natuurlijk niet eeuwig uit mijn neus blijven eten en al zou het wel kunnen, ik zou het niet wíllen. Want ik heb ergens heus nog wel een stukje ambitie en zonder daar al te veel over uit te weiden (ja, dat schrijf je met een ‘korte ei’, klik hier maar), is zo’n honderdste blog/artikel/post een mooi moment om daar bij stil te staan. En mijn coach gaat mij daarbij helpen. En daar mogen jullie me best mee feliciteren, hoor!

 

Mijn blog

Maar dan nu terug naar mijn blog, want het is ook best fijn om daar even naar te reflecteren en een balansje op te maken. Want welke van al die honderd artikelen is nou het meest gelezen? En hoe staat mijn blog er in zijn algemeenheid voor?

Welnu. Ik ga niet gooien met cijfers en aantallen, maar wat ik wel kan zeggen is dat mijn blog als geheel inmiddels bijna elke maand meer bezoekers ontvangt. De aantallen van nu ten opzichte van een half jaar geleden zijn zelfs verdubbeld. Joehoe! En welk artikel het beste scoort? Welke dus het vaakst gelezen wordt? Die gaat over mijn roadtrip door Andalusië en was een van die eerste vijf blogs die ik plaatste. Wat zeg ik? Het was de tweede zelfs. Toch bizar dat er daarna 97 blogs (en met deze erbij 98) online zijn gekomen en dat Andalusië alles is blijven verslaan.

Lees ook: Andalusië. Roadtrip in twee weken

En dan nu een vraag aan jullie, mijn lezers. Jullie zullen vast niet álles hebben gelezen, maar van wat jullie wél gelezen hebben, welk(e) blog/post/artikel is jullie het meest bijgebleven? En waarom? Welke vinden/vonden jullie het leukst? Laat me weten! Nu weet ik dat jullie ervan houden om via Facebook te reageren, maar reageren mag ook hier op de blog zelf. Graag zelfs. Op naar de volgende honderd!

 

Meer over m’n blog? Lees ook:

 

ALLE DAGBOEKVERHALEN

Share via
Copy link
Powered by Social Snap