Kim around the World bestaat inmiddels al bijna twee jaar! Het begon als een blog met grote plannen, kakte een beetje in (net als ikzelf, maar een uitweiding daarover zal ik jullie nu besparen) en krijgt op dit moment – as we speak – een enorme boost. Evenals ikzelf inderdaad. Het is jullie misschien al wel opgevallen dat ik ook steeds vaker en steeds meer persoonlijke stukjes schrijf en niet alleen maar over de reizen die ik maak(te). Ik heb daarin bepaalde keuzes gemaakt en dat zit namelijk zo.

 

 

MASTERCLASS BLOGGEN & SOCIAL MEDIA

Bloggers at work

 

Ik blog al best lang. Twaalf jaar geleden las ik weleens blogs van meiden van mijn leeftijd en het enige wat ik altijd dacht was: Dat kan ik ook! En dus begon ik ermee. Persoonlijke verhalen en anekdotes die goed werden ontvangen. Dat ik goed schreef, vonden veel mensen en dat vond ik op mijn beurt weer helemaal fantastisch. Dat ik er iets mee moest gaan doen, hoorde ik ook vaak. Maar ja, wat dan? Ik studeerde bedrijfskunde, woonde op Curaçao en ik wilde alleen maar terug naar Nederland. Een echte baan, een eigen huis, dat soort dromen had ik. Bloggen was meer voor de fun. O, en een boek schrijven. Dat zou ik ook nog gaan doen. Ooit een keer.

Maar goed. Ik ging werken bij een bank, heel lang met heel veel plezier, maar ik ben natuurlijk geen bankier. Als een klant bij me komt met een geweldig idee voor een onderneming, dan verstrek ik hem het liefst sowieso een dikke financiering, omdat ik nou eenmaal hou van goede, creatieve ideeën en het hele financiële plaatje mij eigenlijk een worst kan wezen. Mensen die wíllen moet je vooral stimuleren en juist niet tegenhouden met grijze geitenwollensokkenregeltjes die door mannetjes in pak in betonnen gebouwen zijn bedacht.

Ook al snap ik natuurlijk wel waar de regels vandaan komen en waarom banken functioneren zoals ze dat doen; het is gewoon niet mijn ding. Ik miste de mogelijkheid om iets van mezelf in te brengen en creatief bezig te zijn. En dus besloot ik na heel wat jaren dat het toch anders moest. Ondertussen blogde ik nog wel eens, maar op een of andere manier vond ik dat niet echt passen bij mijn functie als adviseur en dus besteedde ik er eigenlijk nog nauwelijks aandacht aan. Zonde! Want dat was juist wat ik zo leuk vond en waar ik juist zo goed in was.

 

Kim around the World

Ik reisde altijd al veel en las altijd veel reisverhalen en reisblogs en dus besloot ik, naast mijn persoonlijke blog, zelf een reisblog te starten. Eerst sec over reizen. Lijstjes met highlights van een bestemming, routes, reistips, noem maar op. En zo ontstond Kim around the World. Totdat mijn lezers juist mijn persoonlijke verhalen gingen missen. Dat snapte ik, heel goed zelfs, want ik miste ze zelf ook. Ik blogde nog wel eens op mijn persoonlijke blog – die ene waar ik in 2006 mee was begonnen – maar het voelde niet goed. Twee blogs, twee platformen, twee pagina’s, niet echt overzichtelijk. Na wikken en wegen besloot ik ze samen te voegen. Gewoon hier op Kim around the World. En dus is het nu een reisblog met een enórm persoonlijke touch. Geschreven recht uit het hart. Om jou te inspireren of een lach op je gezicht te brengen. Dát is de kern.

Bloggen is voor mij een manier van dingen verwerken. Dingen van me afschrijven helpt gewoon, heel simpel eigenlijk. Ik schrijf dus niet alleen maar voor mijn lezers, ik schrijf ook voor mezelf. Maar als niemand mijn schrijfsels zou lezen, tja, dan zou ik er geen bal meer aan vinden. Die interactie, die wisselwerking en jullie reacties als jullie ergens iets van hebben opgestoken, ergens om hebben gelachen of geïnspireerd zijn geraakt, dát vind ik echt geweldig en geeft zóveel energie!

Het aantal lezers groeit inmiddels. Ik ben steeds beter te vinden in het web van wereldwijde sites en er zijn steeds meer mensen die mij echt volgen. En dat is me toch leuk, kan ik je vertellen. Want dat is uiteindelijk wel waar je het voor doet natuurlijk. Vooral ook omdat ik jóú wil inspireren en wil laten zien dat heel veel dingen iedereen overkomen, dus ook mij. Zoals dat je als fervent reiziger nog best eens bijna een vliegtuig mist. Nobody is immers perfect.

 

Masterclass bloggen & social media

En nu dit mooie blog dus steeds meer vorm krijgt en steeds meer echt iets van mij wordt, besloot ik dat het tijd werd voor een beetje verdieping. Officieel heb ik een sabbatical ingelast, maar zo ongeveer het hele jaar vrij nemen en niks doen, behalve uit een kokosnoot drinken op een zonovergoten strand en een paar bergen beklimmen in Patagonië, dat is niks voor mij. Ik heb nu tijd! Tijd om aan mijn blog te werken en vervolgstappen te zetten!

En als je eenmaal beslissingen neemt en knopen doorhakt, dan krijg je opeens een heel helder en bijna lichtgevend inzicht.

Ik volgde een tweedelige masterclass Bloggen & Social Media van Bloggers at Work. In het sjiekdefriemel Pulitzer hotel in Amsterdam gingen we aan de slag met onze blogs, communities, platformen en andere online bedrijven. Heul inspirerend, heul leerzaam en ook heul erg leuk. Ik ging met een raamwerk naar huis en onderweg in de auto bleven de radartjes in mijn hoofd maar draaien. Niet zozeer over nieuwe ideeën, maar meer over wat ik met Kim around the World wil en wat het moet gaan worden. En als je daar eenmaal beslissingen over neemt en knopen over doorhakt, dan krijg je opeens een heel helder en bijna lichtgevend inzicht.

Met hier een daar nog een aantal vraagtekens – vragen die ik zelf moet beantwoorden – weet ik waar ik naar toe wil, waaróm ik het wil (daar heb je de tweeledigheid weer) en hóé ik het wil. Zó fijn en verhelderend, kan ik je vertellen. Ik had het gewoon even nodig om de juiste handvatten te krijgen van een enorm inspirerende coach. Dank je, Dianne. Als je dit leest: Dikke, vette dank!

Tjop tjop, en dan nu verder aan de slag. Met mijn blog, mijn ‘bedrijf’, hoewel ik het nog nauwelijks zo durf te noemen. Maar… think big and you’ll get big, niewaar? Hier word je toch helemaal enthousiast van?

masterclass bloggen

 

Meer over m’n blog? Lees ook:

 

MEER KIMSPIRATIE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap