Lanzarote. Een van de Canarische eilanden. Ik was er ooit een halve dag tijdens de Nomad Cruise en ontdekte een paar mooie plekken op Lanzarote. Lanzarote bestaat uit talloze vulkanen waarvan de meeste inmiddels allang niet meer actief zijn, maar wat het eiland wel uniek en enig maakt. Je kunt je voorstellen dat Lanzarote veel hoogtepunten en bezienswaardigheden heeft. Mijn tijd op het eiland was heul kort en in deze blog licht ik drie hoogtepunten op Lanzarote uit. Komen ze!

 

 

LANZAROTE HOOGTEPUNTEN

3x bezienswaardigheden op Lanzarote

Lanzarote hoort samen met Gran Canaria, Tenerife, Fuertefuentura en La Palma tot de archipel die de Canarische eilanden wordt genoemd. De eilanden horen bij Spanje, maar liggen voor de kust van Marokko. Het landschap van Lanzarote is maar 845 km² groot en daardoor heel goed te ontdekken. Het eiland is vooral vulkanisch, de temperatuur is er het hele jaar door mild en aangenaam en de stranden zijn er prachtig. Ontdek de mooiste bezienswaardigheden van Lanzarote.

 

Auto huren op Lanzarote

Lanzarote is groot genoeg voor een roadtrip en de wegen zijn goed genoeg begaanbaar om er veilig te navigeren. Huur een auto voor een dag en rij op je gemakje langs alle hoogtepunten en bezienswaardigheden van Lanzarote. 

Tip! Huur je auto bij Sunny Cars. Goede service, goede auto’s en ALTIJD volledig verzekerd (geen kleine lettertjes of verrassingen)

  

 

Vallei Van De Duizend Palmen

Palmbomen zijn mijn lievelingsbomen en op Lanzarote bestaat er een heuse vallei vól met palmbomen. Een droom! De Vallei Van De Duizend Palmen is een absoluut hoogtepunt op Lanzarote. De vallei ligt in het noorden van Lanzarote en is een van groenste gebieden op het vulkanische eiland en ligt aan de voet van de vulkaan Monte Corona. Met je huurauto kun je er heel gemakkelijk naar toe rijden. Rij je liever niet zelf? Ga dan mee op tour over het eiland naar de Vallei Der Duizend Palmen en laat je verwonderen.

Boek je tour naar de Vallei Der Duizend Palmen

 

Arrecife

De hoofdstad van Lanzarote is Arrecife en deze naam klinkt meer Portugees dan Spaans. De stad heeft iets meer dan vijftigduizend inwoners en door de ligging aan zee heeft een maritieme sfeer. Heerlijk! Arrecife is al een paar eeuwen oud en heeft een paar mooie bezienswaardigheden zoals het Castillo de San José (kasteel San José) en de Iglesia de San Ginés (San Ginés kerk). Struin door de straten en over de pleinen van Arrecife en laat je verrassen door de knusheid, de gezelligheid en mooie, witte architectuur van dit bijzondere stadje. 

 

Mirador del Rio

In het noorden van Lanzarote vind je een fantastisch mooi uitzichtpunt op 475 meter hoogte: de Mirador del Rio. De mirador kijkt uit over de zoutvlakten en kliffen van de kust van het naastgelegen eilandje La Graciosa (de Grappige) en wanneer je er staat lijkt het alsof je naar een schilderij kijkt. Het water is helderblauw en het eilandje aan de overkant steekt met z’n zandgele kleur dusdanig af tegen de zee dat het bijna onwerkelijk lijkt. Toch is het echt! 

 

Andere bezienswaardigheden op Lanzarote

Uiteraard zijn er nog veel meer dan slechts drie bezienswaardigheden op Lanzarote. Wat dacht je van Nationaal Park Timanfaya, Jardín de Cactus (cactustuin), Lago Verde (Groen Meer), Cueva de Los Verdes (grotten) en Playas del Papagayo (zeven stranden)? Take your pick, Lanzarote is hartstikke divers!

TIP: Ga op tour over Lanzarote. Boek je tours hier

 

Vliegen naar Lanzarote

Verschillende airlines vliegen vanaf verschillende Nederlandse vliegvelden naar Lanzarote. Vliegtijd is ongeveer 4,5 uur.

 

 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je iets boekt vanuit de linkjes in dit artikel ontvang ik daar een kleine commissie over. Zo kan ik deze site in de lucht houden en jou blijven inspireren met reisverhalen, reistips en mooie bestemmingen.

 

Meer Spanje inspiratie? Lees ook:

ALLE ARTIKELEN OVER SPANJE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap