Wat ooit begon als een vennetje waar de pastoor zwemles gaf aan de kinderen uit het dorpje Roggel, is op die plek in de jaren daarna een heuse camping ontstaan. Maar daar bleef het niet bij. De camping is inmiddels uitgegroeid tot het beste en een van de grootste vakantieparken van Limburg: Recreatiepark de Leistert.

Recreatiepark de Leistert is anno 2022 zeker nog een waterrijk gebied (er is o.a. een zwemvijver, een visvijver, een binnenzwembad én een buitenzwembad), maar met zowel een buitenplaats als een camping inmiddels veel meer dan een plek waar zwemles wordt gegeven. Op een gebied van honderd hectare (dat zijn honderd voetbalvelden!) kunnen gasten zich vermaken op het campinggedeelte, in luxe tenten of grote bungalows. Voor elk wat wils! Ga je mee naar de Leistert?

 

 

RECREATIEPARK DE LEISTERT IN LIMBURG

Op vakantie of een weekendje weg naar Roggel

Het is een unicum: een recreatiepark waar zowel wordt gekampeerd als waar bungalows staan. Kampeerders staan er doorgaans niet om te springen dat er ook bungalows, vakantiehuizen of luxe tenten op hun camping staan en andersom geldt dit even zo. Maar bij de Leistert lijkt het goed te gaan: de campinggasten en de bungalowbezoekers mengen zich zonder problemen op het recreatiepark. Hoe leuk!

 

Camping en buitenplaats

Als je dus the best of both worlds zoekt en je je vakantie of weekendje weg in eigen land wil blijven, dan is Roggel de plek waar je moet zijn. Roggel klinkt een beetje vies, maar laat de naam je niet misleiden. Roggel is een heel leuk plaatsje net boven Roermond in Limburg en Vakantiepark de Leistert ligt precies daar. Het aanbod bij de Leistert is wat je noemt enorm en je hoeft je er dus geen moment te vervelen.

Of je nou voor je rust komt en lekker luxe wilt vertoeven in een bungalow op de buitenplaats of juist in je tent of caravan tussen andere kampeerders je vakantie of weekend weg wilt doorbrengen, het kán. Spetteren in het subtropisch zwembad, vissen in de visvijver, een avondje bowlen op de hyperbowlingbaan, een biertje drinken in het sportcafé, beachvolley’en of golfen op de golfbaan, bij de Leistert ben je meer dan welkom.

 

Voor wie is de Leistert in Limburg?

Voor elk wat wils schreef ik net al, maar er is wel degelijk een bepaalde groep voor wie de Leistert heel leuk en geschikt is. De doelgroep van de Leistert is zonder twijfel het jonge gezin met kinderen. Met zoveel voorzieningen is de Leistert echt de kindercamping in Nederland bij uitstek. Typerend zijn de kampeerveldjes speciaal voor gezinnen met kinderen. Met speelelementen in het midden van zo’n veldje verlies je je kleintje nooit uit het oog en kan hij of zij heel gemakkelijk vriendjes en vriendinnetjes maken. Misschien kom jij zelf dan eindelijk toe aan dat ene boek wat je al zo lang wilde lezen.

 

De Leistert, Roggel en Limburg

Wanneer je de Leistert bezoekt zul je merken dat je het park nauwelijks verlaat. Het is een soort dorp op zich. Met zoveel faciliteiten, restaurants en zelfs een supermarkt hoef je eigenlijk geen stap buiten de poorten van het park te zetten. Maar wil je toch iets van de omgeving zien, dan is dat natuurlijk ook zwaar de moeite waard. Huur een fiets bij de Leistert en ga de omgeving ontdekken.

Het bourgondische Roermond ligt op steenworp afstand en heeft naast het beroemde Designer Outlet Center ook een heel mooi, historisch en authentiek centrum vol pleinen, kerken en kathedralen. De rivier de Roer die vanuit Duitsland ons land binnen sijpelt (Rur in het Duits), loopt dwars door de binnenstad van Roermond en gaat vervolgens over in de Maas. Het is een bijzonder stukje Nederland en wanneer je bij de Leistert bent, zwaar de moeite waard om te gaan ontdekken. Ben je met de auto? Ga dan nog iets zuidelijker richting Valkenburg en Maastricht. Bourgondischer dan dat wordt het niet!

Hier vind je de website van de Leistert

Dit artikel is gesponsord.

 

Meer inspiratie over ons eigen Nederland? Lees ook:

ALLES OVER NEDERLAND

Share via
Copy link
Powered by Social Snap