Werken op Bali? Dit zijn drie fijne werkplekken in Canggu

Canggu in Bali is de meest ultieme plek voor de locatie-onafhankelijke ondernemers, werknemers en (digital) nomads onder ons. Het stikt er van de co-working places en in ieder willekeurig restaurantje of lunchtentje zitten millenials achter hun laptop. Het maakt niet uit waar je komt, overal zitten mensen te werken en dat maakt Canggu de perfecte plek to get your job done. In mijn twee maanden in Canggu ontdekte ik onder andere deze drie te leuke tentjes om je werkdag door te brengen.

Voordat ik naar Canggu kwam dacht ik dat ik mijn dagen zou slijten in een of meerdere coworking places, want daar staat Canggu immers om bekend. Maar ik kwam er al snel achter dat ze niet echt iets voor mij zijn. Ik schrijf veel en dat doe ik toch het liefst alleen. Een coworking was het dus niet voor mij om remote te werken op Bali en dus ging ik op zoek naar alternatieven. En die zijn er genoeg! Dit zijn drie fijne werkplekken voor remote werken op Bali Canggu.

Lees ook: Joehoe! Ben even zes weken op Bali!

 

DIGITAL NOMAD ALERT: REMOTE WERKEN OP BALI CANGGU

3X LEUKE WERKPLEKKEN IN CANGGU BALI OM JE LAPTOP OPEN TE KLAPPEN

Het stikt in Canggu namelijk van de eettentjes en ook daar wordt het volledig geaccepteerd dat je er een hele (mid)dag neerploft met je laptop. Als je tussendoor maar af en toe wat bestelt, mag je je laptop openklappen waar je maar wilt. Een echte zoektocht maakte ik er niet van, ik vond al snel een paar tentjes die ik te leuk vind, waar ik goed kan zitten, waar de wifi goed is en waar de sfeer goed is. Dit zijn drie tentjes in Canggu die ik highly can recommend om een dagje achter je laptop te kruipen.

 

Eden Café Canggu

Remote werken op Bali in de airco (en goeie cappuccino)

Aan de ‘hoofdweg’ ligt het Eden Café. Basic ingericht met niet teveel poespas is Eden echt een fijne plek om je werkdag door te brengen. Buiten zit je overdekt terwijl Buddha over je waakt en het lawaaierige verkeer langs je heen raast (wat niet te zien is op de foto). Maar Eden Café heeft ook een binnen; een ruimte met zes tafels en een stuk of vijftien zitplekken in de airco. In het binnengedeelte staat een lange bank met zachte kussens langs de lange muur en dit artikel type ik terwijl ik op die bank zit. ‘Gewone’ gasten en laptoppers zitten er door elkaar en dat wordt gewoon geaccepteerd en heel vaak zit je er met maar een stuk of drie anderen. Zo’n fijne plek om meters te maken! O, en de cappuccino’s zijn er huge en superlekker.

Adres Eden Café:

Pantai Batu Bolong St No 8
Canggu, Bali 80361
Telefoon: 0831-1430-6553

 

Café The Daun Canggu Bali

Als digital nomad achter je laptop

Mijn tweede favoriet deelt eigenlijk deze plek met de nummer drie, want ik vind ze allebei even fijn. Bij The Daun kan het soms druk zijn, maar soms ook helemaal niet en dat is echt heerlijk. The Daun heeft aan de rechterkant een lange bank met zachte kussens aan vijf tafels en de meeste laptops vind je dan ook aan die kant, terwijl je de ‘gewone’ gasten buiten of in de rest van het restaurant vindt. De muziek is er goed en staat niet te hard, het personeel is er supervriendelijk (maar Balinezen overal zijn vriendelijk), het eten is er goed en ook hier geldt dat als je een fijn plekje hebt gevonden je echt een middag kunt knallen. Fijn!

Adres The Daun:

Jalan Nelayan No 10
Canggu, Bali 80361
Telefoon: 0859-3532-6552

Werkplek Canggu Bali The Daun

 

Gypsy Canggu

Remote werken op Bali als digital nomad

Ze hebben er de állerlekkerste avo on toast met een gepocheerd eitje en ook nog eens de allerlekkerste cappuccino’s van Bali, dus alleen daarvoor is Gypsy al de moeite om langs te wippen. Dat je er dan ook nog gemakkelijk je laptop openklapt, maakt het helemaal een van de fijnste werkplekken in Canggu Bali. Meestal als ik bij Gypsy ben, vertrek ik er niet voor 8 uur ‘s avonds, want eenmaal in de flow blijf je graag doorgaan en dat kan bij Gyspy uitermate goed.

Adres Gypsy Canggu:

Jalan Pura Batu Mejan, Gg. Munduk Catu No 1
Echo Beach, Canggu, Bali 80351
Telefoon: 0812-4628-5312
Website: www.wearegypsy.com/bali

D’r zijn er vast nog heul veel meer, dus als je aanvullingen hebt, laat je horen.

 

Meer Bali of digital nomad inspiratie? Lees ook:

 

ALLE ARIKELEN OVER BALI >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS