Ben je in Palma de Mallorca en zoek je naar een fijne plek om koffie te drinken? Palma is groot (groter dan je misschien zou verwachten), maar het centrum is redelijk compact. Aan koffietentjes geen gebrek in Palma! Om ‘s ochtends je dag te starten, om na het winkelen even neer te ploffen of om op zaterdagmiddag lekker te lummelen. In deze blog neem ik je mee naar de … leukste koffietentjes van Palma de Mallorca.

Lees ook: PALMA DE MALLORCA | Complete cityguide: álles voor je stedentrip

8x LEUKSTE KOFFIENTENTJES IN PALMA DE MALLORCA

Twee keer woonde ik in Palma (lang leve mijn nomadenleven). De eerste keer was tussen februari en augustus in 2021 en de tweede keer was in april 2024. Beide keren woonde ik middenin de stad rondom Plaza Mayor (het hoofdplein). Hoewel in 2021 de stad zo ongeveer nog op slot zat (iets met een pandemie), was de beleving in 2024 totaal anders. Alles open, lekker veel mensen op straat en op bijna elke straathoek een koffietentje te vinden. Vergeet grote ketens als Starbucks en andere giganten, struin voor je bakkie pleur neer op een leuk lokaal tentje en/of terrasje.

Lees ook: DIGITAL NOMAD | 14x favoriete dingen aan wonen in Palma de Mallorca

 

Leuke koffietentjes in Palma

1. Arabay

Aan de rand van Plaza Mayor op de hoek met Carrer del Sindicat vind je Arabay. Dit koffietentje bestaat al sinds de jaren ’50 in Palma. Je kunt er lekker binnen zitten (eventueel met je laptop!), maar ook het terras is heerlijk om neer te ploffen na een dagje slenteren. Wil je liever een koffie to go? Ook dat kan. Geef gewoon aan dat je je koffie para llevar wil en je kunt hem lekker onderweg opdrinken. Ze serveren koffie uit verschillende windhoeken en het leuke is dat de koffiebonen te koop zijn. Koffie uit Costa Rica, Brazilië, Colombia of Indonesië? Neem een zakje koffiebonen mee voor thuis!

Klein nadeel van Arabay? Het is er vaak afgeladen druk, waardoor er niet altijd plek is én niet altijd schoon is. Het lijkt in dat opzicht een beetje op Starbucks. Bovendien zijn er veel gasten met laptops; dat is voor remote werkers natuurlijk heel fijn, maar voor ‘gewone’ koffiedrinkers wellicht iets minder gezellig.

Adres Arabay:

Carrer del Sindicat 5

07002 Palma

PS: Arabay heeft ook een cofffee point in de overdekte markt Mercado l’Olivar

→ arrabaycoffee.com

 

Leuke koffietentjes in Palma

2. Mistral Coffee

Mistral Coffee is wat mij betreft typisch Palma. Er zijn twee locaties van dit te leuke koffietentje in Palma. De eerste zit nogal verscholen in een zijsteegje van het hoofdplein Plaza Mayor. Hoe centraal je ook zit, zo voelt het totaal niet wanneer je bij Mistral voor de deur staat. Het is een kleine koffietent in een steegje waar bijna niemand is. De nieuwere locatie van Mistral vind je op een levendigere plek: op Plaza de Weyler. Omgeven door andere horeca, tapastentjes, hotels en terrassen kun je heerlijk neerploffen voor een kop fijne koffie. Zowel binnen als buiten.

Adressen Mistral Coffee:

Plaça de Weyler 2A, 07001 Palma

Carrer del Banc 4, 07001 Palma

→ mistralcoffee.com

 

Leuke koffietentjes in Palma

Mise en Place

Koffie met wat lekkers, pál op het centrale plein Plaza Mayor. Mise en Place zit verscholen in een hoekje van het grote, drukke plein en dat maakt dit koffietentje in Palma juist zo gezellig. Het terras is niet te groot en daarom heel knus. Bbinnen bij Mise en Place hangt een fijne beach vibe. Een lange zitbank, fris gekleurde stoelen en mooie kleden zorgen voor een fijne sfeer. De koffie is er top. Maar je kunt er ook terecht voor een goed ontbijt, brunch en ander lekkers. Altijd vers uit de bakkerij. Naast de locatie op Plaza Mayor zijn er nog twee vestigingen van Mise en Place in het centrum van Palma.

Adressen Mise en Place:

Plaza Mayor 10,

Avenida de Jaume lll 25

Carrer Miquel Santandreu 16

→ Instagram Mise en Place

 

Leuke koffietentjes in Palma

3. Brunchit

Zoals de naam al doet vermoeden kun je bij Brunchit meer dan alleen maar koffie drinken, maar omdat het zó’n tof tentje is noem ik hem toch in het rijtje leukste koffietentjes van Palma. Brunchit is een Spaanse lunchketen die in bijna alle grote Spaanse steden soms op meerdere plekken in de stad te vinden is. Ik ontdekte Brunchit voor het eerst in Málaga en later zag ik hem ook opeens in Palma. Laat je betoveren door de bijzondere, kleurrijke sfeer, de gevel vol bloemen, de lekkerste koffie en neem er dan ook gelijk een ontbijt, brunch of lunch bij. Brunchit is een van de leukste koffietentjes van Palma.

Adres Brunchit:

Carrer Capellers 2 

07002 Palma

→ brunchit.es

 

Leuke koffietentjes in Palma

4. Raw Coco

Raw Coco in Palma is uniek in haar soort. De locatie van dit te leuke tentje ligt aan de rand van het centrum van Palma en is meer dan alleen een koffietentje. Je kunt er ontbijten, brunchen, lunchen, koffie drinken, smoothies drinken en lekker gezond doen. Raw Coco is een fijne plek voor je healthy break tijdens je bezoek aan Palma. Let op dat de deuren al om 16 uur ‘s middags sluiten, dus het een perfecte plek voor early birds.

Adres Raw Coco:

Plaça Alexandre Jaume 2

07002 Palma

→ rawcoco.es

 

Leuke koffietentjes in Palma

5. Cappuccino

Heb je een goed gevulde portemonnee, dan kun je gerust aanschuiven bij Cappuccino. Deze oase aan luxe mag eigenlijk geen koffietent genoemd worden. Het is een Spaanse keten waar je niet alleen kunt koffie drinken, maar ook kunt ontbijten, lunchen, dineren en op sommige locaties zelfs slapen. Cappuccino is niet goedkoop. In Palma vind je het hotel tegenover het stadhuis aan het Plaza Cort (Palma Square) en andere locaties van Cappuccino vind je dwars door de stad, zoals op de Paseo del Born, Sant Miquel en Palau March.

Ook in andere plaatsen op Mallorca (dus buiten Palma) en in andere Spaanse steden vind je vestigingen van Cappuccino. Het is decadent, maar de koffie is heerlijk, de service fantastisch en de prijzen enorm. Voor twee ijskoffie en een cappuccino betaalde ik in april 2024 maar liefst 22 euro.

Adres Cappuccino Hotel:

Plaça de Cort

07001 Palma

→ cappuccinograndcafe.es

 

Leuke koffietentjes in Palma

6. Ca’n Joan de s’Aigo

Een klassieker. Authentiek koffie drinken. Wanneer je Ca’n Joan de s’Aigo binnenstapt lijkt het alsof je honderd jaar terug in de tijd gaat. De met hout omlijste ingang, de verlichte houten vitrinekast vól protserig servies. De koele, gladde vloertegels met enorm bont motief, de ouderwetse tafels met houten poten en marmeren bladen en de donkere houten stoelen die rechtstreeks uit de Titanic lijken te komen. Heerlijk is de sfeer in dit koffietentje in Palma. Niks hips, geen havercappu’s, sapjes of smoothiebowls, maar cafés con leche en typische enseïmadas op het menu. Het meest authentieke koffietentje in Palma, met drie locaties.

Adressen Ca’n Joan de s’Aigo:

Carrer de Can Sanç 10, 07001 Palma 

Carrer del Sindicat 74, 07002 Palma

Carrer del Baró de Santa Maria del Sepulcre 5, 07012 Palma

 

Leuke koffietentjes in Palma

7. El Grano de Café

Een relatief nieuwe koffietent in Palma: El Grano de Café. Heel centraal gelegen aan de Carrer de Velázquez drink je hier de lekkerste huisgemaakte koffie. Het is zo’n koffietentje dat hip, modern en comfortabel is en waar locals blenden met toeristen. De ligging is weliswaar centraal, maar niet middenin de drukte van de stad en daarom des te fijner om aan te schuiven voor een bakkie pleur. De koffiebonen die ze gebruiken verkopen ze bij de balie, zodat je er ook thuis van kunt smullen. Bij El Grano kun je ook ontbijten en naast koffie serveren ze ook sapjes en smoothies. Een van de leukste koffietentjes van Palma als je het mij vraagt.

Adres El Grano de Café:

Carrer de Velázquez 12

07002 Palma

→ elgranodecafe.es

 

Leuke koffietentjes in Palma

8. Sto. Cristo

Een icoon in Palma die niet in dit rijtje mag ontbreken is Sto. Cristo. Hoewel Sto. Cristo veel meer is dan een koffietentje en ze voornamelijk bekend staan op de heerlijke gevulde enseimadas (typische zoete lekkernij op Mallorca) en vooral ook veel ander lekkers, is het ook heerlijk om neer te strijken in een van de vele vestigen van Sto. Cristo voor een goede bak koffie in Palma. Ik zou bijna zeggen dat je ze op elke straathoek vindt en hoewel dat een beetje overdreven is, hebben ze talloze locaties in de stad. De mooiste is toch wel die aan de Plaça del Marquès del Palmer. Het gebouw waarin ze huizen is overduidelijk van de hand van Gaudí en daardoor een bezienswaardigheid an sich.

Adres Sto. Cristo:

Plaça del Marquès del Palmer 2

07001 Palma

→ hornosantocristo.com

 

Naar Palma de Mallorca?

  • Inspiratie voor je citytrip vind je hier: PALMA DE MALLORCA | Complete cityguide: álles voor je stedentrip
  • Er gaan vanuit Nederland geregeld vluchten naar het eiland. Je ticket vergelijk en boek je het gemakkelijkst via Skyscanner;
  • Mallorca is meer dan geschikt voor een toffe roadtrip (of meerdere roadtrips). Wanneer je op Mallorca bent huur je je auto het gemakkelijkst via Sunnycars. Hier ben je altijd volledig verzekerd en heb je dus niets te maken met kleine lettertjes en kom je nooit voor verrassingen te staan;
  • Slapen kan op Mallorca op heel veel plekken. Er zijn grote hotels voor de massatoeristen, maar ook fijnere, kleinere hotels, boetiekhotels, B&B’s, finca’s en nog meer. Je vindt je verblijf op Mallorca heel gemakkelijk via Booking.com;
  • Ga erop uit als je op Mallorca bent! Of je nou de kathedraal wil bezoeken, met de trein naar de bergen wil of op excursie naar een paar grotten wil… doe lekker actief. Er valt van alles te ontdekken. Je excursie, tour of activiteit boek je via Get Your Guide;
  • Je fietstour door Palma regel je uiteraard via Baja Bikes.
  •  

 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je iets boekt vanuit de linkjes in dit artikel ontvang ik daar een kleine commissie over. Zo kan ik deze site in de lucht houden en jou blijven inspireren met reisverhalen, reistips en mooie bestemmingen.

 

Meer Mallorca? Lees ook:

ALLES OVER MALLORCA

Share via
Copy link
Powered by Social Snap