Mooiste strand van de Algarve: Praia da Marinha

Praia da Marinha

Een idyllisch stukje strand langs een enorme rotsklip: Praia da Marinha is niet voor niets het mooiste strand van de Algarve. Hoewel het er druk kan zijn en je dat misschien niet wilt, is een bezoek aan dit strand echt de moeite waard. Ik bracht er een middagje door tijdens mijn reis door Zuid-Portugal en dat ging zo.

De Algarve. Het klinkt exotisch met een tikkeltje chique en weelderig. De Zuid-Portugese kust is misschien wel de mooiste van Europa, hoewel ik dat ietwat een ‘gevaarlijke’ uitspraak vind, want je wil andere Europese kusten niet tekort doen. Toch denk ik dat de Algarve de titel wel degelijk verdient. Het is er uniek; met z’n grillige, zandkleurige rotsformaties is de kust zoals nergens anders. De kust is 150 kilometer lang en heeft een paar schitterende stranden, waar er eentje wel met kop en schouders bovenuit steekt: Praia da Marinha.

Lees ook: Wow, de Algarve! 5x de mooiste kust van Portugal.

 

PRAIA DA MARINHA

MOOISTE STRAND VAN DE ALGARVE

Eind september, begin oktober 2017 breng ik een bezoek aan de Algarve. Vanuit één uitvalsbasis toer ik met een huurauto langs de hele kust op zoek naar fijne plaatsjes, mooie plekjes en heerlijke stranden. En dat lukt! De Algarve is echt prachtig en boven mijn verwachting mooi. Ik logeer in een fijne b&b in het oosten van de Algarve en op een van de middagen ga ik naar het strand waarvan ik al veel beelden heb gezien en veel verhalen over heb gelezen: Praia da Marinha. Met eigen ogen wil ik dit mooiste strand van de Algarve aanschouwen.

 

Praia da Marinha

Vroeg in de middag kom ik aan op een onverharde parkeerplaats en zet m’n huurauto achteraan in de rij met auto’s. Ik stap uit en wil eigenlijk uit onwetendheid van wat er nog meer te ontdekken is meteen richting het strand, maar op rechts zie ik mensen lopen en dus besluit ik een kijkje te gaan nemen. Dik een uur struin ik vervolgens op de rood- slash terrakleurige rotsklippen en geniet van de meest adembenemende uitzichten. Eerder deze week had ik al een dagje geroadtript en ik snap even niet waarom ik niet meteen naar dit strand was gereden.

De ondergrond is rotsig en met slippers niet optimaal te bewandelen, maar het lukt best. Met een handjevol mensen deel ik deze magnifieke plek en op ieder punt waar ik even stop is het uitzicht anders en zowaar nog mooier dan het uitzicht ervoor. Ik blijf maar foto’s maken. Van de rotsen, de grond onder m’n voeten en het uitzicht over zee waarvan de blauwe kleur mooi afsteekt tegen de kleur van de rotsen. Ik kijk op het strand en zie er mensen liggen en sommigen zwemmen in zee en ook al kan ik nog uren boven blijven; ik heb zin een duik!

 

Strand Praia da Marinha

Ik woonde jaren aan een van de mooiste stranden van Curaçao en ben daardoor bizar verwend met mooie stranden en dan vooral faciliteiten. Als ik met een handdoekje in het zand moet liggen baal ik, want ik lig liever als een koningin op een verstelbaar strandbedje onder een gevlochten parasol zoals ik jaren kon, maar daarvoor ben ik bij Praia da Marinha op het verkeerde adres. Geen strandbedje of parasol te vinden, als je op Praia da Marinha comfortabel in de schaduw wil liggen moet je echt je eigen strandgear meebrengen.

Het goede nieuws is dat het strand zonder al die opsmuk er veel natuurlijker uitziet. Veel mooier ook. En rustiger. Minder commercieel. Echter. De hoge rotsklip waar het strand tegenaan ligt zorgt op sommige plekken voor meer dan genoeg schaduw en ik rol m’n handdoekje uit in een half schaduw half zon plekje. Mensen zwemmen in zee, kinderen spelen in het gele zand en ik pak m’n boek erbij en lees het verhaal uit waar ik de vorige dag aan was begonnen. A perfect afternoon in de herfstzon in de Algarve op Praia da Marinha.

 

Hoe kom je bij Praia da Marinha?

Praia da Marinha ligt in het westen van de Algarve tussen de plaatsen Lagos en Albufeira. Ten oosten van Albufeira ligt de plaats Faro en vanuit Nederland vliegen er verschillende maatschappijen naar Faro. Je huurt er heel gemakkelijk een auto en zo toer je heel easy langs de hele kust. Praia da Marinha wordt op de borden aangegeven langs de hoofdweg, de N125. Can’t miss it!

 

Vliegen naar Faro? Boek je ticket bij Transavia!

Auto huren in de Algarve? Huur je auto in Faro bij Sunny Cars.

Portugal autohuur

Logeren in de Algarve? Boek je kamer bij Booking.com!
Booking.com

 

Dit artikel bevat affiliatelinks.

 

Meer Algarve/Portugal? Lees ook:

 

ALLE ARTIKELEN OVER PORTUGAL >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS