Het mooiste strand van de Algarve is rotsachtig, terracotta-kleurig en heeft fenomenale uitzichten. De Zuid-Portugese kust is een van de mooiste van Europa en is uniek; met z’n grillige rotsformaties is de kust zoals nergens anders. De kust van de Algarve is 150 kilometer lang en heeft een paar schitterende stranden, waar er eentje wel met kop en schouders bovenuit steekt. Het mooiste strand van de Algarve is Praia da Marinha.

Lees ook: Wow, de Algarve! 5x bezienswaardigheden

 

 

PRAIA DA MARINHA

Mooiste strand van de Algarve 

 

Eind september, begin oktober breng ik een bezoek aan de Algarve. Vanuit één uitvalsbasis toer ik met een huurauto langs de hele kust op zoek naar fijne plaatsjes, mooie plekjes en heerlijke stranden. En dat lukt! De Algarve is echt prachtig en boven mijn verwachting mooi. Ik logeer in een fijne B&B in het oosten van de Algarve en op een van de middagen ga ik naar het strand waarvan ik al veel beelden heb gezien en veel verhalen over heb gelezen: Praia da Marinha. Met eigen ogen wil ik dit mooiste strand van de Algarve aanschouwen.

 

Algarve strand: Praia da Marinha

Vroeg in de middag kom ik aan op een onverharde parkeerplaats en zet m’n huurauto achteraan in de rij met auto’s. Ik stap uit en wil eigenlijk uit onwetendheid van wat er nog meer te ontdekken is meteen richting het strand, maar op rechts zie ik mensen lopen en dus besluit ik een kijkje te gaan nemen. Dik een uur struin ik vervolgens op de rood- slash terrakleurige rotsklippen en geniet van de meest adembenemende uitzichten. Eerder deze week had ik al een dagje geroadtript en ik snap even niet waarom ik niet meteen naar dit strand was gereden.

De ondergrond is rotsig en met slippers is het niet heel fijn om er te wandelen, maar het lukt best. Met een handjevol mensen deel ik deze magnifieke plek en op ieder punt waar ik even stop is het uitzicht anders en zowaar nog mooier dan het uitzicht ervoor. Ik blijf maar foto’s maken. Van de rotsen, de grond onder m’n voeten en het uitzicht over zee waarvan de blauwe kleur mooi afsteekt tegen de kleur van de rotsen. Ik kijk op het strand en zie er mensen liggen en sommigen zwemmen in zee en ook al kan ik nog uren boven blijven; ik heb zin een duik!

 

Strand Praia da Marinha

Er is geen strandbedje of parasol te vinden; als je op Praia da Marinha comfortabel in de schaduw wil liggen moet je echt je eigen strandgear meebrengen. Dat lijkt misschien een nadeel, maar het goede nieuws is dat het strand zonder al die opsmuk er veel mooier uitziet. En rustiger. Minder commercieel. Echter.

De hoge rotsklip waar het strand tegenaan ligt zorgt op sommige plekken voor meer dan genoeg schaduw en ik rol m’n handdoekje uit in een half schaduw half zon plekje. Mensen zwemmen in zee, kinderen spelen in het gele zand en ik pak m’n boek erbij en lees het verhaal uit waar ik de vorige dag aan was begonnen. A perfect afternoon in de herfstzon op het strand in de Algarve bij Praia da Marinha.

 

Hoe kom je bij Praia da Marinha?

Praia da Marinha ligt in het westen van de Algarve tussen de plaatsen Lagos en Albufeira. Ten oosten van Albufeira ligt de plaats Faro en vanuit Nederland vliegen er verschillende maatschappijen naar Faro. Je huurt er heel gemakkelijk een auto en zo toer je heel easy langs de hele kust. Praia da Marinha wordt op de borden aangegeven langs de hoofdweg, de N125. Can’t miss it!

 

Vliegen naar Faro? Boek je ticket bij Transavia!

Banner Transavia

Auto huren in de Algarve? Huur je auto in Faro bij Sunny Cars

Huur je auto Sunnycars

Logeren in de Algarve? Boek je kamer bij Booking.com


Booking.com

 

 

Dit artikel bevat affiliatelinks.

 

Meer Algarve/Portugal? Lees ook:

 

ALLE ARTIKELEN OVER PORTUGAL

Share via
Copy link
Powered by Social Snap