Terug in Valencia! Waar ik begin dit jaar voor drie maanden naar de stad van de sinaasappelbomen zou gaan, werden dat er maar twee. Maar nu, zo vlak na de zomer ben ik terug! Waarom die drie maanden er maar twee werden zal ik in een aparte blog over uitweiden (iets met een appartement dat ik in die periode in Nederland kocht en een beroving), nu eerst een nieuw dagboekverhaal over dat ik terug ben in Valencia. Om af te maken waar ik begin dit jaar aan begon. And… it feels really good!

Lees ook: LIEF DAGBOEK | Terug in Spanje! Drie maanden wonen en werken in Valencia

 

TERUG IN VALENCIA

Een paar weken wonen en werken in Valencia, part ll

Hoewel het al september is hangt de zomer nog volop in de lucht. Met elke dag bijna dertig graden is Valencia niet meer snikheet zoals het hier een maand geleden ongetwijfeld nog was en voel je de zinderende zomer nog nabranden. De lucht is warm en vochtig. Als een warme, klamme deken valt ze over je huid, alsof je in de Caribbean bent. Zweet komt uit mijn poriën en mijn enkels zijn zo dik dat de knobbel niet eens meer te zien is. En ik had sowieso al geen slanke enkels.

Maar dat geeft niet. Want ik ben terug in Valencia! De vuelta en España en het voelt beter dan ooit. Begin dit jaar speelden er nog allerlei dingen in mijn leven die mijn energie geen goed deden. Daar merkte je bijna niets van aan de buitenkant, maar van binnen was het in mij niet altijd even rustig. Een giftige ex die nog in me rondspookte en een werkding dat totáál niet alignede met mijzelf vielen me zwaar. Ik lanceerde weliswaar mijn eigen Freedom Mastery (waarvan de derde ronde over drie weken weer begint!), maar had ondertussen ook te maken met allerlei donkere dingen.

Bovendien was het appartement dat ik toen huurde in de binnenstad niet helemaal prettig. Ik voelde me er allesbehalve thuis en dat kwam vooral door de armoedige uitrusting, terwijl het appartement zelf zo ongeveer brand new was. Hij stond dan wel middenin de stad wat heel fijn was – de Mercado Central was om de hoek -, maar toen de Fallas eenmaal losbarstten en de hele binnenstad drie weken lang een combinatie werd van carnaval/koningsdag/oudjaarsdag en ik ondertussen wel gewoon moest werken, knapte ik bij m’n enkels af.

 

Valencia 2023, deel twee

Ondertussen regelde ik alles voor het appartement dat ik in Hengelo aan het kopen was. In januari was ik nog in Kaapstad toen ik nonchalant weer eens op Funda keek na herhaaldelijke mislukte pogingen om een vakantiewoning/appartement te kopen in de periode eraan voorafgaand. Ik zag het appartement, maakte een afspraak voor een bezichtiging en binnen no time was het van mij. Het duurde even voordat ik het kon geloven. Dat was eind januari, een paar dagen voordat ik in de auto naar Valencia zou stappen.

In die eerste weken in Valencia regende het en was het soms fris, maar ook vaak al heel warm. Ik belde in die weken geregeld met mijn financieel adviseur, wat verrassend genoeg erg fijne gesprekken werden. Bij de copyshop in de buurt liet ik documenten printen en scannen en zo gingen de Spaanse dagen in februari en maart in vreugde voorbij. Als het maandag was kon ik niet geloven dat het alweer weekend was en in het weekend wist ik niet meer waar de week gebleven was.

Ik werd overladen met bezoek. Mijn vriendin S was met me meegereisd naar Valencia (helemaal met de auto!) en mijn nichtje kwam me een paar weekjes later bezoeken. Samen maakten we de stad onveilig op de fiets. Eind februari kwam vriendin Y op bezoek en zo aan het eind kwam vriendin N bij me langs, die me verloste uit het Fallas-gebeuren. We boekten een kamer voor een nachtje ergens vér buiten de stad in een dorpje waar 500 mensen wonen en werkelijk niets te doen was. Ik sliep die nacht in alle stilte als een roosje.

 

Alles liep anders

De overdracht van mijn appartement zou op 31 maart zijn en waar ik eerst besloot om iemand te machtigen dit voor me te doen (ik wilde immers tot eind april in Valencia blijven), besloot ik toch zelf naar Nederland te gaan. Mijn nieuw huis zou anders een maand staan te verstoffen, terwijl ik zelf op dat moment huisde in een appartement waar ik het totaal niet naar mijn zin had. Didn’t make much sense. Ik bedoel, er was niet eens een coffeemaker, die heb ik notabene zélf moeten aanschaffen. En dus besloot ik eind maart, een maand eerder dan gepland, toch weer richting Nederland te gaan.

Zondags zou ik gaan rijden om op vrijdag de sleuteloverdracht en het notarisbezoek af te leggen, maar het werd uiteindelijk pas dinsdag eer ik in de auto stapte. Die zaterdag werd ik namelijk beroofd in het park en toen kwam er zóveel op me af en moest ik plots zoveel regelen dat ik even niet meer wist hoe of wat. Ondertussen had ik die maandagochtend in alle vrolijkheid de eerste Q&A van de Freedom Mastery die uiteraard gewoon doorging (en de kandidaten niets aan me merkten) en reed ik behoorlijk gestressed later die week richting Nederland. Ik ga er apart over bloggen, dat beloof ik. Want het is een verhaal.

En daarom ben ik nu terug in Valencia. Om af te maken waar ik begin dit jaar aan begonnen was. Zo voelt het. Mijn huis in Nederland is inmiddels al weken verhuurd, in juli was ik lekker vijf weken in Zweden en die weken deden letterlijk wonderen. Die ex is inmiddels allang en breed volledig uit mijn beeld verdwenen (ik wil graag zeggen: holadiejee, maar de waarheid is dat het nog steeds pijn doet), dat werkding is tot een einde gekomen en legt dus geen druk meer op mijn borst en dus ben ik nu relaxed. Ontspannen.

 

Zo fijn om weer in Spanje te zijn!

Mijn huidige appartement is héérlijk, ligt aan zee (en heet heel toepasselijk Casita a la playa. Voor iedereen die weleens in Valencia is geweest: ik ‘woon’ aan de straat waar de tram langsgaat). Gisteravond kwam ik hier aan, vanochtend gaf ik meteen mijn eerste masterclass, de boodschappen bij Mercadona zijn weer gedaan en ik kan niet wachten op de komende weken om te gaan knallen. Lekker werken, verder aan m’n business bouwen, lekker coachen en schrijven, weer geregeld bloggen en verder gewoon genieten van het Spaanse leven onder de zon.

Zo, zo, zo, zo fijn om weer lekker in Spanje te zijn! Olé! Viva la vida nómada!

 

Ook je eigen online business?

Doe mee aan de Freedom Business Challenge waarin je in vier dagen met vier lessen leert hoe je van scratch je eigen verdienmodel creëert. Ook als je nu nog geen idee hebt wat je dan wil gaan doen. Na vier dagen heb jij de fundering van jouw online business, zodat jij binnenkort ook je spullen kunt pakken en een paar weken in Valenica kunt gaan werken. Of waar dan ook ter wereld. Nu voor maar 12 euro!

Doe mee aan de Freedom Business Challenge >

Freedom Business Challenge

Share via
Copy link
Powered by Social Snap