Er staan heel wat blogs in concept, bijna klaar om gepubliceerd te worden, maar eerst even dit kakelverse nieuws: ik ga weer even lekker reizen! Na twee maanden in Nederland is het de hóógste tijd voor m’n volgende trip. Nee joh, helemáál niet waar! Want sinds ik zes weken geleden na 14 maanden reizen in Amsterdam ging settelen ontdek ik bijna elke dag nieuwe straten, wijken en buurten van onze hoofdstad en heb je enig idee hoe leuk dát is? Toch ga ik even weg. Omdat het appartement waarin ik ‘woon’ een paar dagen niet beschikbaar is. En waar kun je dan beter je tijd doorbrengen dan in Bella Italia? Juist ja.

 

VOLGENDE TRIP: ITALIË

O, wat was het fijn in Amsterdam. Even niet van hot naar her. Mijn kleding in een kast hangen, ‘s avonds lekker koken en met een wijntje op de bank. Het gevoel van thuis hebben. Ein-de-lijk tijd voor mijn blog. En dan vooral de achterkant. Puin ruimen. Oude bestanden weggooien, grote blogs herschrijven en SEO-proof maken en geplaatste foto’s nog eens onder de loep nemen.  En nieuwe blogs en ideeën uitwerken. Onderwerpen die verder gaan dan alleen maar de wereld over reizen. Goede gesprekken met mijn coach, mijn god, wat vind ik dat waardevol. En misschien word ik er zelf wel een. Time will tell!

En ook: veel tijd doorgebracht met mijn nichtjes. In die paar weken heb ik zeker vijf dagen op ze gepast en vierden we ook nog de verjaardag van de kleinste en hebben we echt weer kunnen bonden met elkaar. Om vijf uur ging dan ‘s ochtends de wekker, om kwart voor zes zat ik dan in de auto heel de A1 over en om kwart over acht was ik op school om de oudste te brengen. Zo fiets je je rot langs trams, over drukke rotondes en grote pleinen door Amsterdam en zo wandel je langs de koeien en de molens in Denekamp. De wereld is zo klein; ik vind het machtig mooi allemaal.

 

Maar eerst: Italië!

Ik heb zo’n gevoel dat de Europese laars mijn geliefde Spanje van de troon heeft gestoten en hoewel ik dikke liefde voor het Spaanse land heb, grijpt Italië mij ook steeds. Er zijn nog maar weinig plekken van het vaste land die ik niet heb bezocht, maar het zuiden is nog de grote onbekende. En dus ga ik me de komende twee weken onderdompelen in het heerlijke Italiaanse leven en me volvreten met heerlijke pasta’s en laat ik me vollopen met heerlijke wijnen.

En ga ik natuurlijk sightseeën. Ik vlieg op Napels en heb de eerste week een fijn B&B geboekt en ga met een huurauto langs de prachtige Amalfikust. Een dagje Napels en natúúrlijk naar Pompeï. Misschien maak ik een tochtje naar de Vesuvius of ga ik juist lekker luieren op het strand. Daarna ga ik via Bari richting het zuidelijke Puglia in de hak van de Italiaanse laars. De beroemde trullihuisjes in Alberobello en de stokoude stad Matera; ik ga het allemaal zien, meemaken en beleven. Zin in!

Vliegen naar Napels? Boek je vliegticket bij Transavia!

 

En dan tot slot: heb je tips? Laat het me weten. Of misschien ken je blogs of artikelen over de Amalfikust, Pompeï of Puglia die interessant zijn en me op weg (kunnen) helpen? Let me know! Reageren kan hieronder of neem contact met me op.

 

Dit artikel bevat een affiliatelink.

 

Meer over Italië? Lees ook:

ALLE ARTIKELEN OVER ITALIË

Share via
Copy link
Powered by Social Snap