Wat er voor krankzinnigs op het vliegveld gebeurde

Vliegvelddrukte

Terug uit Sicilië, terug in Nederland. Gisteren teruggevlogen en op het vliegveld van Catania overkwam me toch iets. Ik kan er nog steeds nauwelijks over uit. Wat er gebeurde? Welnu, dat zal ik vertellen.

Kijk, ik ben niet zo heel groot. En het is ook een feit dat Nederlanders over het algemeen dat wel zijn. Ze zijn zelfs de langste mensen ter wereld en ik ben graag de uitzondering op de regel. Op plekken waar veel mensen zijn is het weleens onhandig en zo ook tijdens de vliegvelddrukte van gisteren.

 

Vliegvelddrukte

Nu kwam ik gisteren in de vertrekhal van het vliegveld. Veel te vroeg, want jullie kennen het verhaal van dat ik bijna mijn vliegtuig miste van twee weken geleden vast nog. Maar goed, liever te vroeg dan te laat en velen zullen dat met mij eens zijn. Ik struinde door de winkeltjes, kocht een parfumpje en ging vervolgens ergens zitten. Op een bankje, te wachten tot we konden gaan boarden.

Bij de gate zelf was geen plek voor mij, sterker nog, het was er afgeladen met mensen. Er gingen meerdere vluchten rond dezelfde tijd en dus was het een drukte van jewelste bij al die gates. Wat ik dan niet snap is dat al die mensen allemaal in de rij gaan staan, de doorgang blokkeren voor passanten, waardoor er dus best een chaotische situatie ontstaat. Nu snap ik wel dat iedereen wil meekomen in het vliegtuig, maar door met z’n alleen hutjemutje in een rijtje te gaan, daar gaat het echt niet opeens sneller van.

 

Maar dat is helemaal niet wat ik wilde vertellen

Maar dat is helemaal niet wat ik wilde vertellen. Want nu komt het pas. Toen de rij mensen minder werd, omdat de meeste mensen inmiddels door het poortje waren, besloot ik aan te sluiten. En daar stond ik, met mijn tasje om mijn schouders achter een jong stel. En wat er vervolgens gebeurde was het volgende.

Ik zag ze aan komen lopen, de mensen die op de heenweg naast mij zaten in het vliegtuig. Een man en een vrouw. De man was duidelijk de baas en de vrouw de volgzame. Ze leken niet onsympathiek, integendeel. Het was gewoon een heel normaal stel van ergens in de zestig, schat ik. De man droeg een brilletje en de vrouw had een bochel, maar verder hadden het zomaar mijn ouders kunnen zijn. Heel gewoon. Maar wat deed die man nou?

Ze sloten aan de rechterkant aan in de rij, want zo gaat dat soms, dat rijen onverklaarbare aftakkingen krijgen en er opeens twee of drie ‘ingangen’ ontstaan. De man had het door. En hij besloot dat hij in het middelste gedeelte van de rij wilde staan. En dus liep hij richting mij en de mensen voor mij. Hij keek door zijn brillenglaasjes rond – en hij zag vast veel meer dan ik, want hij kon vast over de mensenmassa heen kijken – en hij bleef staan. Schuin naast mij. Of hij mij opmerkte? Neen.

 

En toen gebeurde het

En toen gebeurde het. Mevrouw kwam hem vervolgens achterna. En mensen je gelooft het niet, maar het gebeurde echt. Zij ging naast haar man staan, volgzaam als ze dus bleek. En omdat ze waarschijnlijk zo druk was met het volgen van haar man, wist ze volgens mij niet meer wat ze aan het doen was. Want… ze ging pál voor mij staan. Maar echt, pál. Mijn neus raakte nog nét niet haar kobaltblauwe trui aan, gewoon helemaal pal. Paller kon gewoon niet.

Twee dingen: ze kropen voor. Ook al zagen ze mij over het hoofd, achter mij ging de rij gewoon verder, dus dat hadden ze prima kunnen opmerken. En dan het tweede: Ze zagen mij over het hoofd! Hoe dan?? Nu ben ik wel wat gewend en nu kan ik heus wel wat hebben, maar jemig, hoe raar ben je dat je in my face voor mij gaat staan en dat dan niet eens doorhebt? Dan ben je niet alleen asociaal, maar ook nog eens oliedom. Sorry voor de judgement.

Zo. Sorry mensen. Het moest er even uit. Wat vinden júllie hier nou van?

 

MEER UIT MIJN TRAVEL JOURNAL >

6 Reacties

 1. Beantwoorden

  Dinet

  27 juni 2018

  Ik ben maar 1.55 dus snap heel goed wat je bedoeld, ik wordt ook altijd over het hoofd gezien maar of ik zeg er wat van of zou weer voor hun zijn gaan staan zo van ja hallo ik mag dan wel niet zo groot zijn dat wil niet zeggen dat ik niet kan praten en mensen maar laat voor dringen, soms moet je echt wel voor jezelf opkomen ?

  • Beantwoorden

   Kim Annemarie

   28 juni 2018

   Wauw Dinet, dan horen we bij dezelfde club! 🙂

   Ik snap helemaal wat je bedoelt en ben het volledig met je eens dat je soms echt voor jezelf moet opkomen. Maar ik ervoer het niet eens zozeer als dat mij iets werd aangedaan of dat ik benadeeld werd. Het was meer dat ik verbazing voelde over hoe deze mensen zich gedroegen, zonder dat ze zich er waarschijnlijk bewust van waren. Dat. Als je alleen reist, word je je namelijk heel erg bewust van jezelf en van je gedrag en juist ook dat van de mensen om je heen. Dat wilde ik ermee zeggen.

 2. Beantwoorden

  Antoinet

  28 juni 2018

  De Heer heeft vreemde kostgangers ?

  • Beantwoorden

   Kim Annemarie

   1 juli 2018

   Haha, Antoinet. Mooi gesproken!

 3. Beantwoorden

  Karin

  28 juni 2018

  THey Kim,

  Wat een belevenis weer?! Dat van die rij kan ik wel uitleggen. Niet alle handbagage past in die overhead lockers en wij, de mensen die light travelen, willen graag die koffer bovenin. Dan hoef je op de bestemming niet op de band te wachten. Comprende?

  En het gedrag van mensen op vliegvelden en in vliegtuigen, je blijft je verbazen. Die leven alleen in hun eigen wereld. Dat zie je echt overal.

  Maar vooral blijven reizen en blijven verbazen, maar dan over alle mooie mensen en dingen, die je op jouw reizen mag ontmoeten. Bon voyage!

  • Beantwoorden

   Kim Annemarie

   11 februari 2020

   O, dat snap ik helemaal, maar de doorgang blokkeren waardoor chaos ontstaat vind ik persoonlijk wel echt een beetje te ver gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS

ReizenReizen