Reisoverzicht 2017: Drie keer weg

Reisoverzicht 2017

Het is al vér in januari. 2017 ligt al een heel eind achter ons en ook al heb ik láng niet zoveel gereisd als ik had gewild, vind ik het toch leuk om nog een jaaroverzicht te maken. Niet heel spectaculair qua aantal reizen, maar de reizen die ik maakte waren echt fantastisch. Klaar? Oké, komt ie!

Geen ‘nieuwe’ landen ontdekt, maar wel naar plekken geweest die mijn hart hebben gestolen. Dat is 2017 in a nutshell. Mijn reisoverzicht 2017 is niet bijzonder lang. Ik had graag veel meer gereisd en had graag wat meer stedentrips gemaakt, maar joh, ik ben drie keer weggeweest, dus ik mag echt niet klagen. Zeker niet met het vooruitzicht op 2018, waarin ik eindelijk een stapje terug doe qua werk en me meer dan ooit ga focussen op het maken van geweldige reizen. Maar daarover later meer.

 

JAAROVERZICHT 2017

Waar ik dan geweest ben in 2017? Over alle reizen en bestemmingen heb ik het afgelopen jaar geblogd, maar mocht je het niet meer weten of gewoon nieuwsgierig zijn, dit is mijn reisoverzicht 2017:

 

Aruba

Eind januari – nu dus al bijna een jaar geleden, wat vliegt de tijd! – vloog ik samen met mijn vriendin B.  naar Aruba. We bleven vijf dagen op dit heerlijke tropische eiland, waar we mijn studievriendin V., die er op dat moment woonde, herhaaldelijk troffen. We roadtripten langs alle bezienswaardigheden, zoals het California Lighthouse en de Natural Bridge en chillden op de heerlijke stranden van Eagle Beach, Palm Beach en Baby Beach.

Meer weten over Aruba? Lees ook: One happy island: 8x bezienswaardigheden op Aruba.

 

Curaçao

Vanuit Aruba vlogen B. en ik vervolgens in een kwartiertje naar Curaçao voor twee weken genieten, sightseëen, feesten en zonnen. Een echte meidenvakantie werd het, waarin we vooral veel genoten van onze vrijheid en het heerlijke weer midden in februari. En dat terwijl we allebei zo ongeveer halverwege de dertig zijn. Ik woonde ooit vijf jaar op het eiland en ging er nu pas voor de tweede keer echt op vakantie. Een compleet andere beleving, kan ik je vertellen. Ik schreef al enórm veel over het eiland.

Meer lezen? Hier vind je ál mijn artikelen over Curaçao.

 

Toscane

Vier Europese regio’s staan er op mijn bucketlist sinds bij mij het reisvirus toesloeg. Om mooie natuur, bijzondere mensen en een andere cultuur te bezoeken hoef je niet per se naar de andere kant van de wereld. In Europa is zóveel te zien. Toscane is een van die regio’s die ik wilde bezoeken. In mei ging ik, gewoon in mijn eentje, en maakte een rondreis/roadtrip van een dag of tien. Wat mij betreft mijn mooiste reis van het reisoverzicht 2017. Via Pisa, Lucca en Pistoia naar Florence waar ik mijn ogen uitkeek. Daarna naar Siena en vervolgens het ‘binnenland’ in waar ik een bezoekje bracht aan San Gimignano en Volterra. Ik schreef er al een aantal artikelen over, maar ben er eigenlijk nog lang niet over uitgeschreven.

 

Algarve

Een andere Europese regio die op de befaamde bucketlist van Europese regios staat, is de Algarve in het zuiden van Portugal. Afgelopen september/oktober ging ik een weekje en deze reis mag dan ook niet ontbreken op mijn reisoverzicht 2017. Gewoon weer in mijn eentje. De 150 kilometer lange kust bestaat uit grillige rotsformaties, bijzondere plaatsjes en het meest zuidwestelijke punt van Europa, Cabo de São Vicente. Ik vloog op het plaatste Faro, sliep in een Bed & Breakfast in de buurt van Tavira in de oostlijke Algarve, huurde een auto en reed de hele kustlijn af. Cabo de São Vicente, Lagos, Ponta da Piedade, Praia Dona Ana, Praia da Marinha, Tavira, Santa Luzia, Olhão, Faro en Praia do Barril, het is eigenlijk teveel om in een week te bezoeken en tóch deed ik het. Heerlijk!

 

En 2018?

Drie reizen in één jaar is natuurlijk niet bijzonder veel voor een reisblogger. Mijn reisoverzicht 2017 is lang niet zo uitgebreid als ik had gewild. Nu was ik in 2017 in eerste instantie geen reisblogger, maar had ik vooral een fulltime baan bij een bank. Voor 2018 staat er veel te veranderen, zowel qua werk als privé, wat mij veel vrijheid geeft en ik dus lekker veel kan gaan reizen. Hoe of wat? Stay tuned. Ik schrijf er binnenkort over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS

ReizenReizen