Geen ‘nieuwe’ landen ontdekt, maar wel naar plekken geweest die mijn hart hebben gestolen. Dat is 2017 in a nutshell. Mijn reisoverzicht 2017 is niet bijzonder lang. Ik had graag veel meer gereisd en had graag wat meer stedentrips gemaakt, maar joh, ik ben drie keer weggeweest, dus ik mag echt niet klagen. Zeker niet met het vooruitzicht op 2018, waarin ik eindelijk een stapje terug doe qua werk en me meer dan ooit ga focussen op het maken van geweldige reizen. Maar daarover later meer.

 

 

JAAROVERZICHT 2017

Waar ik dan geweest ben in 2017? Over alle reizen en bestemmingen heb ik het afgelopen jaar geblogd, maar mocht je het niet meer weten of gewoon nieuwsgierig zijn, dit is mijn reisoverzicht 2017:

 

Aruba

Eind januari – nu dus al bijna een jaar geleden, wat vliegt de tijd! – vloog ik samen met mijn vriendin B.  naar Aruba. We bleven vijf dagen op dit heerlijke tropische eiland en genoten van zon, zee en strand. We roadtripten langs alle bezienswaardigheden, zoals het California Lighthouse en de Natural Bridge en chillden op de heerlijke stranden van Eagle Beach, Palm Beach en Baby Beach. Goddelijk was het!

Lees ook: One happy island: 8x bezienswaardigheden op Aruba

 

Curaçao

Vanuit Aruba vlogen B. en ik vervolgens in een kwartiertje naar Curaçao voor twee weken genieten, sightseëen, feesten en zonnen. Een echte meidenvakantie werd het, waarin we vooral veel genoten van onze vrijheid en het heerlijke weer midden in februari. En dat terwijl we allebei zo ongeveer halverwege de dertig zijn. Ik woonde ooit vijf jaar op het eiland en ging er nu pas voor de tweede keer echt op vakantie. Een compleet andere beleving, kan ik je vertellen. Ik schreef al enórm veel over het eiland.

Meer lezen? Hier vind je ál mijn artikelen over Curaçao

 

Toscane

Vier Europese regio’s staan er op mijn bucketlist sinds bij mij het reisvirus toesloeg. Om mooie natuur, bijzondere mensen en een andere cultuur te bezoeken hoef je niet per se naar de andere kant van de wereld. In Europa is zóveel te zien. Toscane is een van die regio’s die ik wilde bezoeken. In mei ging ik, gewoon in mijn eentje, en maakte een rondreis/roadtrip van een dag of tien. Wat mij betreft mijn mooiste reis van het reisoverzicht 2017. Via Pisa, Lucca en Pistoia naar Florence waar ik mijn ogen uitkeek. Daarna naar Siena en vervolgens het ‘binnenland’ in waar ik een bezoekje bracht aan San Gimignano en Volterra. Ik schreef er al een aantal artikelen over, maar ben er eigenlijk nog lang niet over uitgeschreven.

 

Algarve

Een andere Europese regio die op die bucketlist van Europese regio’s stond is de Algarve in het zuiden van Portugal. Afgelopen september/oktober ging ik een weekje, gewoon weer in mijn eentje. Ik vloog op het plaatste Faro, sliep in een B&B in de buurt van Tavira in de oostelijke Algarve, huurde een auto en reed de hele kustlijn af. Cabo de São Vicente, Lagos, Ponta da Piedade, Praia Dona Ana, Praia da Marinha, Tavira, Santa Luzia, Olhão, Faro en Praia do Barril, het is eigenlijk teveel om in een week te bezoeken en tóch deed ik het. Heerlijk!

 

En 2018?

Drie reizen in één jaar is natuurlijk niet bijzonder veel; mijn reisoverzicht 2017 is lang niet zo uitgebreid als ik had gewild. Want liefst reis ik natuurlijk heel het jaar de wereld over, dat snap je natuurlijk. In 2017 deed ik het bloggen naast m’n fulltimebaan, dus dan gaat het niet om vaker te reizen, máár! Dit jaar, 2018 verandert er van álles, of sterker nog: er is al van alles aan het veranderen en transformeren. Hoe of wat? Daar schrijf ik binnenkort over, dus stay tuned.

 

Meer over 2017? Lees ook:

 

MEER KIMSPIRATIE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap