2017: de vijf populairste blogs van het jaar

Het is altijd spannend om te weten welke blogs het meest gelezen worden. Zeker aan het eind van een jaar (of aan het begin van een nieuw jaar) is het leuk om te zien welke blogs het populairst waren in dat jaar. Lees verder over mijn top 5 populairste blogs van 2017.

Mijn blog heet Kim Around the World. De naam heb ik zelf bedacht en is ontstaan doordat Kim mijn voornaam is en mijn blogs gaan over allerlei mooie plekken over de hele wereld. Around the world. Over de hele wereld dus. Ik bezocht al best veel op deze wereld. Van Azië naar Zuid-Amerika en ook veel Europa. En dat terwijl ik in een klein dorp in een uithoek van ons land woon. Helemaal in Denekamp.

 

Populairste blogs van 2017

Nu zou je verwachten dat de meest gelezen blogs van het hele jaar 2017 over spannende en exotische bestemmingen gaan en deels is dat ook zo. Spanje en Italië komen namelijk drie keer voor in de top 5 van populairste blogs van 2017, maar in diezelfde top 5 staat ook een enorme verrassing. Een blog waarvan ik echt niet had verwacht dat hij het zo goed zou doen. Beter dan alle andere stukjes die ik schreef. Hoewel hij in het overzicht van de eerste verjaardag van mijn blog afgelopen september net buiten de top 3 viel, pronkt hij nu bovenaan de lijst van heel 2017. Je bent nieuwsgierig geworden, he? Oké, hier komt het overzicht.

 

 

5. Toscane

In mei maakte in een rondreis door misschien wel de mooiste regio van Europa: Het Italiaanse Toscane. Ik schreef een blog over de route die ik aflegde en de plaatsen die ik bezocht met een heleboel foto’s en leuke tips. Hij staat op de vijfde plek van populairste blogs van 2017. Eigenlijk had ik hem stiekem nog wel iets hoger verwacht.

Lees hier: Under the Tusan Sun: roadtrip door Toscane.

4. Andalusië

Een reis die ik in 2015 al maakte en waar ik in 2016 over blogde stond in 2017 op nummer vier in de lijst met populairste blogs. Een rondreis van twee weken door de zuidelijkste regio van Spanje. De route, de plekken en steden die ik bezocht. Ik denk er nog héél vaak aan terug en ben blij dat de blog zo vaak wordt gelezen.

Lees hier: Andalusië. Rondreis in twee weken.

3. Moeder-dochter t(r)ips

Het is alweer twee jaar geleden dat mijn moeder plotseling overleed en ik kan me niet voorstellen dat het al bijna drie jaar geleden is dat we voor het laatst samen weg gingen. En dat deden we vaak. Heel vaak. Vorig jaar op moederdag schreef ik over de trips die we maakten. Ik probeerde iedereen die een béétje een leuke band met zijn moeder (of vader natuurlijk) heeft, aan te sporen om op reis te gaan met een van zijn ouders. Ik heb het veelvuldig gedaan, zonder dat ik wist dat ze zo jong zou overlijden en het helpt me nu nog elke dag om haar verlies te verwerken. Fijn dat het stukje zo veel en vaak gelezen wordt. Doet me toch wel een beetje goed.

Lees het stukje hier: Moeder-dochter t(r)ips.

2. Cinque Terre

Nog zo’n Italiaans pareltje: de Cinque Terre. Na mijn rondreis door Toscane reed ik via Pisa door naar La Spezia om nog een dag of de drie de Cinque Terre te bezoeken. Vijf kleurrijke dorpjes aan de Ligurische kust als zuidelijkste deel van de Italiaanse bloemenriviera op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ik vind het allesbehalve vreemd dat deze blog hoog staat in de lijst met populairste blogs van 2017.

Lees het hier: Uniek, knus en ruig: De vijf kleurige dorpjes van de Cinque Terre.

1. Denekamp!

Wat ik daarentegen wel heel bizar vind is de nummer één in de lijst van populairste blogs van 2017. Ik bezocht Portugal, Italië, Curaçao en Aruba en schreef veelvuldig over deze bestemmingen, maar het meest gelezen stukje tekst van 2017 gaat over… Denekamp! Mijn hometown! Of all places! Afgelopen zomer werd het ijs van de IJskuip uit Denekamp namelijk verkozen tot het lekkerste ijs van Europa. Heel bijzonder, bijna net zo bijzonder als het feit dat het stukje dat ik erover schreef op de eerste plaats staat.

Meer weten over dit heerlijke ijs uit mijn dorp: Het lekkerste ijs van Europa komt uit… Denekamp!

 

Dank!

Het is altijd spannend om Google Analytics te checken om te zien hoeveel bezoekers er zijn geweest en welke artikelen het meest gelezen worden. Zeker als je, zoals nu, een jaaroverzicht maakt. Vooral nieuwe reacties van lezers vind ik altijd leuk om te lezen en dan vooral als mensen écht iets aan mijn verhalen en/of tips hebben (gehad). Dat is toch wel de essentie van mijn blog. Dikke dank daarvoor, al mijn lezers!

Zijn er nou dingen die je hier mist of onderwerpen waarover je graag wil lezen? Laat het mij dan weten in een reactie hieronder of neem contact met mij op.

 

Ben je trouwens benieuwd welke reizen ik in 2017 maakte? Hier vind je het jaaroverzicht: Reisoverzicht 2017: drie keer weg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS