Populairste blogs 2017. Mijn blog heet Kim around the World. De naam heb ik zelf bedacht en is ontstaan doordat Kim mijn voornaam is en mijn blogs gaan over allerlei mooie plekken waar ik ben geweest. Around the world, over de hele wereld dus. Ik bezocht al behoorlijk wat plekken van deze wereld, want reizen is het mooiste wat er is en het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven.

 

 

POPULAIRSTE BLOGS 2017

5x de meest gelezen blogs van 2017

Nu zou je verwachten dat de meest gelezen blogs van het jaar 2017 over spannende en exotische bestemmingen gaan en deels is dat ook zo. Spanje en Italië komen namelijk drie keer voor in de top 5 van populairste blogs van 2017, maar in diezelfde top 5 staat ook een enorme verrassing. Een blog waarvan ik echt niet had verwacht dat hij het zo goed zou doen. Beter dan alle andere stukjes die ik schreef. Hoewel hij in het overzicht van de eerste verjaardag van mijn blog afgelopen september net buiten de top 3 viel, pronkt hij nu bovenaan de lijst van heel 2017. Dit is de top vijf populairste blogs van 2017.

 

5. Toscane

In mei maakte in een rondreis door misschien wel de mooiste regio van Europa: Het Italiaanse Toscane. Ik schreef een blog over de route die ik aflegde en de plaatsen die ik bezocht met een heleboel foto’s en leuke tips. Hij staat op de vijfde plek van populairste blogs van 2017. Eigenlijk had ik hem stiekem nog wel iets hoger verwacht, want hij wordt best goed gelezen.

Lees hier: Under the Tusan Sun: roadtrip door Toscane

 

4. Andalusië

Een reis die ik in 2015 al maakte en waar ik in 2016 over blogde stond in 2017 op nummer vier in de lijst met populairste blogs. Een rondreis van twee weken door de zuidelijkste regio van Spanje. De route, de plekken en steden die ik bezocht. Ik denk er nog héél vaak aan terug en ben blij dat de blog zo vaak wordt gelezen.

Lees hier: Andalusië. Rondreis in twee weken

 

3. Moeder-dochter t(r)ips

Het is alweer twee jaar geleden dat mijn moeder plotseling overleed en ik kan me niet voorstellen dat het al bijna drie jaar geleden is dat we voor het laatst samen weg gingen. En dat deden we vaak. Heel vaak. Op moederdag schreef ik erover. Ik probeerde iedereen die een béétje een leuke band met zijn moeder (of vader natuurlijk) heeft aan te sporen om op reis te gaan met een van zijn ouders. Ik heb het heel vaak gedaan, zonder dat ik wist dat ze zo jong zou overlijden en het helpt me nu nog elke dag. Fijn dat het stukje zo veel en vaak gelezen wordt. Doet me echt heel goed en helpt ook.

Lees het stukje hier: Van citytrip tot strand: moeder-dochter trips

 

2. Cinque Terre

Nog zo’n Italiaans pareltje: de Cinque Terre. Na mijn rondreis door Toscane reed ik via Pisa door naar La Spezia om nog een dag of de drie de Cinque Terre te bezoeken. Vijf kleurrijke dorpjes aan de Ligurische kust als zuidelijkste deel van de Italiaanse bloemenrivièra op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Zo prachtig mooi daar. Het is allesbehalve vreemd dat deze blog hoog staat in de lijst met populairste blogs van 2017.

Lees het hier: Knus en ruig: De vijf kleurige dorpjes van de Cinque Terre

 

1. Denekamp!

Wat ik daarentegen wel heel bizar vind is de nummer één in de lijst van populairste blogs van 2017. Ik bezocht Portugal, Italië, Curaçao en Aruba in 2017 en schreef heel veel over deze bestemmingen, maar het meest gelezen stukje tekst van 2017 gaat over… Denekamp! Mijn hometown! Of all places! Afgelopen zomer werd het ijs van de IJskuip uit Denekamp namelijk verkozen tot het lekkerste ijs van Europa. Heel bijzonder, bijna net zo bijzonder als het feit dat het stukje dat ik erover schreef op de eerste plaats staat.

Lees het hier: Het lekkerste ijs van Europa komt uit… Denekamp!

 

Ik moet wel zeggen dat sinds ik blog het best een beetje spannend is om Google Analytics te checken om te zien hoeveel bezoekers er zijn geweest. En vooral ook welke blogs het meest gelezen worden. Doel is om m’n lezers/bezoekers te inspireren met reisverhalen en persoonlijke anekdotes en als er dan een bericht in m’n inbox zit of er is een reactie geplaatst op een van m’n blogs, ja dan doet dat wel echt iets met me. Dikke dank daarvoor. Op naar 2018!

 

Meer over 2017? Lees ook:

Share via
Copy link
Powered by Social Snap