Lonely Planet best in travel regio’s 2017: De Lonely Planet komt elk jaar met een lijst met tien bestemmingen die je niet mag missen om uiteenlopende redenen. Er worden lijsten gemaakt van tien landen, tien steden, tien regio’s en tien best in value bestemmingen. Een hele reeks, met de komende vier weken alle vier onderwerpen hier op mijn blog. Twee weken geleden blogde ik over de tien te bezoeken landen, vorige week over de tien te bezoeken steden en in deze derde aflevering de tien regio’s waar je in 2017 naar toe moet.

 

LONELY PLANET BEST IN TRAVEL REGIO’S 2017

De top 10 van regio’s die je in 2017 zou moeten bezoeken wordt samengesteld door experts van Lonely Planet en zo wordt de best in travel lijst samengesteld. Maar hoe komt een regio nou in die lijst? Welnu, er wordt gekeken naar de ontwikkelingen, evenementen en de mate waarin de stad aantrekkelijk is voor (buitengewoon) toerisme. Hier komt de top 1o van de Lonely Planet best in travel regio’s 2017.

 

10. Skellig Ring, Ierland

Een enorme partij rotsen aan de Atlantische kust zorgt ervoor dat de Skelling Ring er niet alleen adembenemend uitziet, maar ook adembenemend wegkijkt over de gigantische oceaan. Ik ben er nooit geweest, maar snap waarom de Lonely Planet deze plek op haar lijst heeft gezet. Ken jij de streek?

 

9. Perak, Maleisië

In 2011 was ik in Maleisië en reden door Perak onderweg van de Cameron Highlands naar Penang, maar ik durf niet te zeggen dat ik er ben geweest. De hoofdstad Ipoh staat vooral bekend om haar gezelligheid en verder kent de regio veel groen en een prachtige kustlijn. Ben jij er ooit geweest?

 

8. De kust van Georgia, USA

Hollywood heeft de schoonheid van deze streek al ontdekt als locatie voor filmopnames. Dat veel mensen niet weten dat Georgia een kustlijn heeft, zal binnenkort als het aan de Lonely Planet ligt, verleden tijd zijn. Ik ken Georgia niet, laat staan haar kustlijn. Jij?

 

7. Tuamotus, Frans Polynesië

Oké, zet je schrap. Een van de beste duiklocaties ter wereld, een strip van koraal omgeven door een turquoise lagune, afgemaakt met palmbomen met cocosnoten. Dat is Tuamotus. Ik ben benieuwd wie er al geweest is en er meer over kan vertellen.

 

6. Aysén, Chili

Blauwe lagunes, pampa, regenwoud en mistige fjorden. Allemaal in een en dezelfde regio Aysén in Chili. Ik ken slechts een deel van Argentinië, maar ben van plan binnenkort weer naar Zuid-Amerika te reizen om de rest van dit geweldige continent te ontdekken. Ken jij Asén? Of Chili?

 

5. Zuid-Australië

De Bahama’s zouden wel eens jaloers kunnen worden op de prachtige stranden van Zuid-Australië. Maar er is meer dan strand. Er zijn wijngaarden, veel natuur en geweldige landschappen in deze regio. Ik ben nog nooit in Australië geweest. Jij? En dan ook het zuiden?

 

4. Noord Wales, UK

Surfen op door mensen gemaakte golven, bij Zip World kun je de langste en snelste zipline ter wereld uitproberen en Snowdonia National Park wordt ook wel een donkere-luchten-reservaat genoemd, dankzij het ontbreken van daglicht. Ik ken deze streek evenmin. Jij?

 

3. De Azoren, Portugal

Afgelopen zomer was ik pas voor het eerst in mijn leven in Portugal en ben vastberaden meer van het land te gaan zien. Allereerst de Algarve, maar daarna zeker de Azoren. Gelegen midden in de Atlantische Oceaan kennen de eilanden talloze vulkanen, schattige middeleeuwse Portugese dorpjes, hot springs en kliffen. Het toerisme groeit als een trein, dus je moet snel zijn om de massa voor te zijn. Ik ga gauw! Jij ook?

 

2. Taranaki, Nieuw Zeeland

Nog vrij onbekend is deze regio. Men zegt dat als bezoekers in Taranaki uitkomen, ze per ongeluk een verkeerde afslag hebben genomen. Toch staat de regio in de lijst van de Lonely Planet. Ik moet ook hier verstek laten gaan. Ik ben nog nooit in Nieuw Zeeland geweest. Jij dan?

 

1. Choquequirao, Peru

Verstopt achter de Apurimac Valei is Choquequirao een restant van de Inca bevolking. De bekendste highlight van de regio is de Machu Picchu, de enige overgebleven stad uit de Inca-oudheid. Heel bijzonder en deze plek staat voor 2017 op mijn lijstje! Bij jou ook?

 

Meer Lonely Planet advies voor 2017? Lees ook:

 

[ms_button style=”normal” link=”https://kimaroundtheworld.nl/category/reizen-doe-je-zo/reistips/” size=”medium” shape=”” shadow=”no” block=”no” target=”_self” gradient=”no” color=”#F7DC6F” text_color=”#000000″ icon=”” icon_animation_type=”” border_width=”0″ class=”” id=””]ALLE REISTIPS >[/ms_button]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap