Lonely Planet best in travel steden 2017: De Lonely Planet komt elk jaar met een lijst met tien bestemmingen die je niet mag missen om uiteenlopende redenen. Er worden lijsten gemaakt van tien landen, tien steden, tien regio’s en tien best in value bestemmingen. Een hele reeks, met de komende vier weken alle vier onderwerpen hier op mijn blog. Vorige week blogde ik over de tien te bezoeken landen en in deze tweede aflevering de tien steden waar je in 2017 naar toe moet.

 

LONELY PLANET BEST IN TRAVEL STEDEN 2017

De top 10 van steden die je in 2017 zou moeten bezoeken wordt samengesteld door experts van Lonely Planet en zo wordt de best in travel lijst samengesteld. Maar hoe komt een stad nou in die lijst? Welnu, er wordt gekeken naar de ontwikkelingen, evenementen en de mate waarin de stad aantrekkelijk is voor (buitengewoon) toerisme. Hier komt de top 1o van de Lonely Planet best in travel steden voor 2017.

 

10. Portland, Oregon, USA

Eerlijk is eerlijk, de stad zegt me weinig en het zou nooit in mij op zijn gekomen om deze stad te bezoeken. De Amerikaanse steden Miami, LA, New York, Chicago, Philadelphia, New Orleans, Seattle, Washington of San Fransisco hebben mijn aandacht al een tijdje. Maar Portland? Ik had zelfs Google Maps even nodig! Waarom je naar Portland moet? Behalve dat de stad de stad van toekomst zou zijn, is er op 21 augustus 2017 een solar eclipse te zien. Dat is natuurlijk de moeite waard. Ken jij Portland al?

 

9. Moskou, Rusland

Bij Moskou denk ik aan grote hoge bontmutsen, bleke Russische gezichten, liters wodka en natuurlijk het Kremlin. Maar er zijn meer redenen om Moskou in 2017 te bezoeken. De Confiderations Cup vindt er in 2017 plaats en het WK voetbal in 2018. Moskou lijkt me, naast Sint Petersburg, prachtig. Ik ben er nog nooit geweest; in heel Rusland niet, dus wie weet. Ben jij er ooit geweest?

 

8. Lissabon, Portugal

Afgelopen zomer was ik in Lissabon en liet me verrassen door de gezelligheid. De leuke straatjes en steegjes, de heuvels met fenomenale uitzichten over de stad, het Praça Do Comércio, de wijken Bairro Alto en Alfama, het beroemde gele trammetje, de kunstige bestratingen, heerlijke terrasjes, lekkere eten, je krijgt er geen genoeg van. In 2017 wordt er een Joods museum geopend in de wijk Alfama. Ben jij ooit in Lissabon geweest of van plan te gaan? Ik raad het zeker aan!

 

7. Seoul, Zuid-Korea

In 2014 zat ik ‘s avonds laat op een station in Chumpón, Thailand op een vertraagde nachttrein te wachten, toen ik in gesprek kwam met een Amerikaans meisje uit Detroit, dat nu woonde in Seoul. Ze vertelde er in geuren en kleuren over en het was daar dat ik besloot dat ik ooit naar Seoul moest. Concrete plannen heb ik niet en of 2017 gaat lukken, betwijfel ik. In 2017 wordt de Seoul Sky Garden geopend, daarom staat het op de lijst van Lonely Planet. Ben jij er ooit geweest?

 

6. Pistoia, Italië

Pisto-wat? Het kleine Florence wordt Pistoia ook genoemd en qua ligging scheelt het niet eens zo heel veel. Ik ken Pistoia niet, maar dat is des te meer reden om het te bezoeken tijdens een bezoek aan Toscane. In 2017 wordt Pistoia benoemd tot de cultuurhoofdstad van Italië, waardoor het veel toeristen zal aantrekken. Ik weet niet of 2017 me gaat lukken. Jou dan?

 

5. Ohrid, Macedonië

Een onontdekt land en toch zijn mijn broer en zijn vriendin er een paar jaar geleden al geweest. Ohrid schijnt een slaapstadje te zijn dat ze willen wakker schudden door de kustlijn verder ontwikkelen wat nieuwe bezoekers moet gaan trekken. Ken jij Ohrid?

 

4. Merida, Mexico

De witte stad wordt deze kustplaats in het Mexicaanse schiereiland Yucatan genoemd en wordt beschouwd als een van de meest veilige plekken van het land. Merida is in 2017 benoemd tot American Capital of Culture, dus dat belooft wat. Ik ken Merida niet en ik ben zelfs nog nooit in Mexico geweest, hoewel dat wel echt een keer tijd wordt. Jij dan?

 

3. Los Angeles, USA

Ik heb het gevoel dat er in mijn omgeving meer mensen wel dan niet zijn geweest, maar LA is nog altijd niet door mij bezocht. Het is blijkbaar een booming stad en dus een bezoekje waard. Ben jij er al geweest?

 

2. Kaapstad, Zuid-Afrika

In 2014 hadden mijn vriendin D en ik het erover om in 2016 naar Zuid-Afrika te gaan, maar van concrete plannen is het nooit gekomen. Nu Kaapstad zelfs de runner up van de te bezoeken steden in 2017 is geworden, vind ik dat we volgend jaar toch echt moeten gaan. Are you in, D?

 

1. Bordeaux, Frankrijk

Bordeaux wordt de sleeping beauty genoemd, maar schijnt volgend jaar te ontwaken. In Bordeaux moet je zijn in 2017!

 

Meer Lonely Planet advies voor 2017? Lees ook:

 

[ms_button style=”normal” link=”https://kimaroundtheworld.nl/category/reizen-doe-je-zo/reistips/” size=”medium” shape=”” shadow=”no” block=”no” target=”_self” gradient=”no” color=”#F7DC6F” text_color=”#000000″ icon=”” icon_animation_type=”” border_width=”0″ class=”” id=””]ALLE REISTIPS >[/ms_button]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap