Lonely Planet best in travel 2017: De Lonely Planet komt elk jaar met een lijst met tien bestemmingen die je niet mag missen om uiteenlopende redenen. Er worden lijsten gemaakt van tien landen, tien steden, tien regio’s en tien best in value bestemmingen. Een hele reeks, met de komende vier weken alle vier onderwerpen hier op mijn blog. Ik trap de reeks af met de tien landen waar je in 2017 naar toe moet.

 

LONELY PLANET BEST IN TRAVEL 2017

De top 10 van landen die je in 2017 zou moeten bezoeken wordt samengesteld door experts van Lonely Planet en zo wordt de best in travel lijst samengesteld. Maar hoe komt een land nou in die lijst? Welnu, er wordt gekeken naar de status van het land, overheden, ontwikkelingen, staatkundige verhoudingen en de mate waarin het land aantrekkelijk is voor (buitengewoon) toerisme. Hier komt de top 1o van landen van de Lonely Planet best in travel voor 2017.

 

10. Ethiopië

Afrika op z’n exotisch, met het Simien gebergte, heel veel wildlife en de serene wateren van het Tanameer karakteriseren het overweldigende landschap van Ethiopië. In 2017 vliegen meer maatschappijen op Ethiopië, waardoor het land toegankelijker wordt dan ooit. Ik ben er nooit geweest, zelfs nog nooit in Afrika. Jij wel?

 

9. Myanmar

Het voormalige Birma, gelegen in het Verre Oosten, grenzend aan onder andere Thailand. Het is het meest onontdekte land van Azië. Een strenge overheid lijkt verleden tijd en hoewel de problemen van het land nog lang niet zijn opgelost en het bereizen ervan nog niet eenvoudig zal zijn, maakt het land een opmars. Het grote voordeel? In Myanmar vindt je ongerept Zuid-Oost Azië, zoals je dat nergens meer ziet. Ik was in Maleisië, Singapore en Thailand, maar nog nooit in Myanmar. Jij?

 

8. Oman

Zelfs op Skyradio kon je onlangs een reis naar Oman winnen. Waar een paar jaar geleden Dubai booming was, lijkt Oman dit stokje te hebben overgenomen. Het toerisme wordt er uit de grond gestampt met grote hotels en in 2017 wordt er zelfs een groot familiepretpark geopend, Majarat Oman. Een aanrader dus. Ik was ooit drie dagen in Dubai en bezocht ook de moskee van Abu Dhabi, maar Oman ken ik nog niet. Jij dan?

 

7. Mongolië

Een gymjuf van vroeger nam ooit een paar maanden verlof om naar Mongolië te gaan, waardoor mijn klas les kreeg van een andere leraar. Nooit vroeg ik mij af wat ze daar te zoeken had, maar haar reis ernaar toe is wel bij mij blijven hangen. Het land is aan een inhaalslag begonnen wat betreft modernisering en in Ulaanbaatar prijken de nieuwste hotels aan de skyline van deze hoofdstad. Een must see blijkbaar. Ik ken het land niet. Wat jij?

 

6. Bermuda

In januari 2009 was ik in Bermuda. Een eilandengroep midden in de Atlantische Oceaan. Ik bezocht er mijn toenmalige vriend die er tijdelijk werk had gevonden. Hamilton is de hoofdstad, gelegen aan het water. Het is er gezellig, groen, heuvelachtig, modern en niet al te Brits, hoewel het nog altijd Brits grondgebied is. Bermuda is het meest bekend door de Bermuda-driehoek tussen Bermuda, Miami en Porto Rico, waar schepen en vliegtuigen zouden zijn verdwenen. De reden waarom Lonely Planet het land in de lijst heeft gezet heeft te maken met de America’s Cup die er in juni 2017 wordt gehouden. Waarom ik geen foto’s plaats? Ik was mijn camera vergeten toen ik er was en smartphones bestonden toen nog niet. Ben jij er ooit geweest? Of ben je van plan te gaan?

 

5. Nepal

Getroffen door een immense aardbeving in 2015 wat enorme verwoestingen tot gevolg heeft gehad, is Nepal bezig met een opmars. Help de Nepaleese economie door dit prachtige land te bezoeken, aanschouw het Himalaya-gebergte met de Mount Everest als hoogtepunt en hoogste punt en draag bij aan de wederopbouw van dit Aziatische land. Mijn schoonzus was er ooit; zelf ben ik er nooit geweest. Jij wel?

 

4. Dominica

Waarom je juist dit bovenwinds Caribisch eiland moet bezoeken in 2017 heeft te maken met het feit dat het nog precies zo zou zijn zoals Columbus het meer dan 500 jaar geleden ontdekte. De skyline bestaat uit wit strand en palmbomen en grote hotels schitteren door afwezigheid. Het schijnt dat er in 2018 flik gebouwd gaat worden, dus wil je het eiland en zijn eigenheid zien, dan moet je in 2017 gaan! Ik ken verschillende Caribische eilanden, maar ik was nog nooit in Dominica. Jij wel?

 

3. Finland

In 2017 is Finland 100 jaar onafhankelijk van Rusland en dit schijnen de Finnen uitgebreid te vieren. Het hoort gewoon bij ons Europa en de natuur en uitgestrekte landschappen lijken me prachtig. Ik kwam niet verder dan Denemarken wat Scandinavië betreft. Ben jij ooit in Finland geweest?

 

2. Colombia

Ergens bovenaan mijn favorietenlijst van nog te bezoeken landen staat Colombia. De laatste tijd ben ik me enorm in het land gaan verdiepen. Caribische kust, de hoofdstad Bogota, maar natuurlijk ook Medellin met al haar culturele schatten en rijke geschiedenis. Als het aan mij ligt, bezoek ik Colombia in 2017, tezamen met nog een aantal andere Zuid-Amerikaanse landen. Was jij er ooit?

 

1. Canada

Broers van mijn oma verhuisden na de oorlog naar Canada. Zij settelden zich daar, trouwden er en kregen er kinderen. Die kinderen kregen ook weer kinderen, waardoor ik een hele bups achterneven en – nichten in dat verre land heb. Ik heb nog nooit een van hen ontmoet en ken ze dus niet, maar ik hoop dat ze mij welkom zullen heten als ik besluit om hun immense land te bezoeken. Of dat in 2017 gaat lukken, durf ik niet te zeggen. Ga jij wel?

 

Meer Lonely Planet advies voor 2017? Lees ook:

 

[ms_button style=”normal” link=”https://kimaroundtheworld.nl/category/reizen-doe-je-zo/reistips/” size=”medium” shape=”” shadow=”no” block=”no” target=”_self” gradient=”no” color=”#F7DC6F” text_color=”#000000″ icon=”” icon_animation_type=”” border_width=”0″ class=”” id=””]ALLE REISTIPS >[/ms_button]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap