Hotspot alert! Healthy food bij Pluk Amsterdam

Als je in Amsterdam bent en je zoekt een plekje om gezond te lunchen met alleen maar verse producten... ga dan naar Pluk! Gelegen in de 9 straatjes, vlakbij de Prinsengracht en het Anne Frankhuis vind je deze hippe hotspot. Niet alleen om te eten, maar ook om te kopen!

Knus, gezellig en upscale. Van achter het paleis op de Dam tot de Prinsengracht bevinden zich de iconische 9 straatjes. Met zijn vele monumentale panden staan de straatjes als onderdeel van de Amsterdamse grachtengordel op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In de Reestraat bevindt zich, naast een heleboel leuke boetiekjes, bistrootjes en boekwinkeltjes een heel leuk lunch- en ontbijttentje, namelijk Pluk Amsterdam.

 

Pluk Amsterdam – de 9 straatjes

Eerst een klein beetje geschiedenis. In de zeventiende eeuw floreerde Amsterdam van de welvaart en voorspoed. Omdat de binnenstad al gauw te klein werd, werd het centrum uitgebouwd. De drie beroemdste grachten ontstonden, het paleis op de Dam werd in die tijd gebouwd en ertussenin ontstonden de 9 straatjes. De panden in de straatjes zijn gebouwd om ambacht, handel en cultuur te laten plaatsvinden en dat wordt tegenwoordig nog steeds uitgedragen. In de jaren ’90 werd de term 9 straatjes bedacht en een strategie ontwikkeld om het gebied bekender te maken door de straten tussen de grachten meer met elkaar te verbinden.

Een ontbijt-/lunchroom met een breed assortiment aan verse, gezonde ingrediënten, huisgemaakte baksels en boven een vide waar je je maaltje kunt opeten.

Vele boetiekjes, authentieke winkeltjes, kunstgalerieën en bijzondere horeca voeren de boventoon in de 9 straatjes van vandaag. Aan de Reestraat op nummer 19 vind je het leuke en authentieke tentje Pluk Amsterdam. Een ontbijt-/lunchroom met een breed assortiment aan verse, gezonde ingrediënten, huisgemaakte baksels en boven een vide waar je je maaltje kunt opeten. Met veel wit, industriële accessoires en vintage meubilair is Pluk écht een leuke hotspot. Bij elk bezoek aan Amsterdam, loop ik er even binnen.

 

Ontbijt en lunch

Juices, smooties, worteltaartjes, homemade tonijnsalade, pannenkoekjes met fruit, heerlijke koffie, detox, fruitbowls en zalige sandwiches. Zomaar een greep uit het menu van Pluk. Alles vers bereid en übergezond. Helemaal hip en helemaal van nu. Met een speciaal ontbijtmenu kun je er heel goed je dag beginnen en tijdens een dagje shoppen eet je je buikje vol met een gezonde lunch. Pluk is echt een heerlijke plek!

 

Winkeltje

En het allerleukste is nog… alles bij Pluk is te koop! Van de koffiekopjes tot de servetten en van decoratieve mandjes en bakjes tot kaartjes, posters en andere stationary. Vazen, wekkers, telefoonhoesjes, allerlei conceptstore-achtige hebbedingetjes zijn verkrijgbaar bij Pluk. En niet alleen in het charmante pandje aan de Reestraat, maar ook via de online webshop. Neem maar eens een kijkje in de collectie.

 

Pluk 2.0

Naast het prachtige pand aan de Reestraat is er ook een Pluk geopend aan de straat evenwijdig aan deze straat, de Berenstraat. Ook op nummer 19 vind je hier een identiek ingericht restaurant slash winkeltje met hetzelfde menu en dezelfde sfeer. Pluk 2.0 heeft zelfs nog een extraatje: een klein terrasje. Heerlijk voor in de zomer!

 

Praktische info

Beide Plukken zijn gemakkelijk te voet te bereiken vanuit de binnenstad en zeker vanaf de Dam. Tussen negen uur ‘s ochtends en zes uur ‘s avonds staan de zogenaamde happy Plukkers klaar. Iets verderop in de straat is overigens lunchroom Ree7. Ook een leuk tentje van dezelfde eigenaar!

Adressen

Reestraat 19, 1016 DM Amsterdam en Berenstraat 19 1016 GG Amsterdam.

Hoe kom je er?

Vanaf de Dam loop je voorbij het paleis via de Paleisstraat alsmaar rechtdoor zo het winkelgebied van de 9 straatjes in. Je hebt vaak niet eens in de gaten dat je er al bent. Het gebied begint bij de Gasthuismolensteeg, gevolgd door de Hartenstraat en daarna de straat van bestemming. De Reestraat (en de Berenstraat overigens ook) is één van de drie achterste straten, wat betekent dat je voorbij de Heren- en Keizersgracht moet. Direct vanaf deze laatste gracht begint de straat en dan vind je Pluk ongeveer halverwege aan de linkerkant. Hier vind je een mapje. Kan eigenlijk niet missen.

 

Ben je geïnspireerd geraakt of wil je meer weten? Laat het weten in een reactie hieronder of neem contact met mij op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS