Wat zijn nou de kernwoorden die mij en mijn bedrijf typeren? Die vraag werd gesteld tijdens de workshop ‘Build your brand’ op de laatste Nomad Cruise. Er kwam meteen van alles in me op en ik zonderde me af. Zei tegen de rest dat ik echt even dit moment moest pakken. Ik ging zitten in het café van het schip en wimpelde iedereen af die bij me aan m’n tafeltje kwam staan. Het stroomde en bleef maar stromen. De woorden bleven maar komen en ik melkte de flow even he-le-maal uit. Reizen en holistisch coachen wilde ik samenvoegen en dat zou met behulp van overlappende kernwoorden lukken.

 

 

KIM AROUND THE WORLD 2.0

Reizen en coachen onder een dak

Al máánden wist ik dat wilde gaan coachen. Dat ik mijn levenservaringen nog meer wilde gaan delen dan ik al deed. Echte levenslessen delen, echt iets aanwakkeren bij mijn lezers, iets losmaken. Maar wat moest daarin dan de rode draad worden? En hoe ging ik dat combineren met reisbloggen? Wat wilde ik teachen? Coachen is een breed begrip. Wát ik wilde ik nou eigenlijk coachen? Wat zou het belangrijkste thema moeten worden? Spiritualiteit zou de fundering moeten worden van mijn aanpak, want spiritualiteit is immers de fundering van het leven, maar in welk jasje zou ik dat gaan gieten? Hoe zorgde ik dat het wel gewoon bij mij zou passen en het niet te zweverig zou worden?

 

Lifecoachen betekent terug naar de kern

Lifecoachen betekent voor mij terug naar de kern van het unieke individu, naar de source van wie jij in werkelijkheid bent. Te leren luisteren naar wat je hart je ingeeft en niet altijd maar vanuit het hoofd beslissingen maken. Zelf aan het roer gaan staan en de verantwoordelijkheid nemen over je leven. No hiding, maar rauw en vol overgave op zoek naar jouw werkelijke zelf, wat uiteindelijk een bizarre vrijheid oplevert.

Tot dan toe voelde het nog niet goed, ik kon de juiste vorm niet vinden, het paste nog niet helemaal en dus hield ik me in. Al tijdens mijn reis door Zuid-Oost Azië die vooraf ging aan de Nomad Cruise viel me opeens iets in. Ik stuitte via via op een website van iemand en zij noemde zichzelf Freedom Coach. Wow! Yes! Eureka! Ik weet niet welk woord ik dacht, nee eigenlijk dacht ik helemaal niks, ik voelde alleen maar. Dit was het. Dit is het! Vrijheid! Vrijheid coachen! Dat ik dat niet eerder had bedacht!

Want ik streef mijn hele leven al naar vrijheid. Naar kunnen zijn wie ik in werkelijkheid ben zonder me daardoor te laten beperken in geconditioneerde ideeën of overtuigingen. Soms dingen in twijfel trekken en me afvragen waarom dingen zijn zoals ze zijn. Niet zomaar aannemen omdat ‘het nou eenmaal zo is’, maar me afvragen: kan het misschien ook anders? Is er niet een manier die beter bij me past? En hoe dan? Waar ga ik van ‘aan’? En… wie ben ik eigenlijk? Wat kom ik hier doen?

 

Als je geen mentale, spirituele vrijheid ervaart, ben je nooit écht vrij

Als je geen mentale en spirituele vrijheid ervaart, ben je nooit écht vrij, ook al ben je in Timboektoe de jungle aan het trotseren. Vrijheid gaat er niet om wat je doet, maar het gaat erom wat erin jouzelf omgaat. Vrijheid is loskomen (of in ieder geval bewust worden) van geconditioneerdheden, van je (vervuilde) gedachtes, overtuigingen en meningen. Door ze te herkennen, ze in twijfel te trekken of tenminste ter discussie te stellen en kritisch te zijn. Als je niet vrij bent, kan er niks ontstaan. Dan negeer je jezelf en blokkeer je je groei.

Als je dat kunt, dan gaat er letterlijk een wereld voor je open zelfs zónder dat je hem hoeft te bereizen. Bij jezelf terug komen. En als je daar bent aangekomen, dan doet alles waar je je voorheen druk om maakte er niet (meer) toe. Je gaat een frequentie’tje hoger, je gaat vibreren op een higher level en je gaat shinen. Je gaat intern levelen op de plek waar je hoort te zijn, waar je zou moeten zijn en dat heeft niet per se te maken met de fysieke plek waar je je bevindt.

Maar. De wereld over reizen helpt enorm in het proces van terug bij jezelf komen. In je eentje de wereld trotseren maakt je sterk, onafhankelijk en vooral bewust van jezelf. Van je eigen kunnen, je eigen zijn. Bewust situaties opzoeken waarin je steeds terug wordt geworpen op jezelf helpt. Als je reist ben je fysiek vrij en dat leidt tot mentale vrijheid, maar andersom kan het ook zo werken. De relatie met jezelf wordt supersterk en je leert jezelf écht kennen als je (in je eentje) de wereld over reist. Je wordt vrij, écht vrij.

 

Vrijheid is de basis voor alles in het leven

En vrijheid, een free spirit, is de basis voor alles in je leven en alleen vanuit vrijheid kan magic ontstaan en dát zou de rode draad in mijn coaching moeten worden. De wereld over reizen én je binnenste wereld bereizen. Een outer journey én een inner journey. Een wereldreis en een holistische reis; het valt allemaal samen. Mijn eigen coach zag dit een jaar geleden al, zij heeft de bijzondere gave om dit soort dingen aan te voelen. Maar ik nam m’n tijd.

En dus was de eerste stap om deze twee dingen meer te integreren mijn website. Ik plofte gisteren neer in een tentje hier op Bali – ik ben weer terug na een kortstondig uitstapje naar Singapore – en gooide ik de rubrieken, promoboxen, categorieën en menustructuur van mijn website om. Ik maakte een aparte pagina waar ik mijn coaching ga aanbieden (coming soon!) en in de promoboxen (de drie vakken bovenaan m’n homepage) zijn nu dé drie onderdelen van mijn bedrijf te zien: reizen, inspiratie en coaching.

Dus. In a nutshell. Ik heb inspiratie voor nog wel honderd reisverhalen en daar komt steeds van alles bij. Over bestemmingen, solo reizen en praktische reistips. Reisbloggen blijf ik dus gewoon doen, onveranderd. Maar de nieuwe focus ligt vooral op wat het reizen met je doet, als mens, als individu, de holistische reis en die inspiratie staat (al een tijdje) onder Kimspiratie. Rauw, back to basic, terug naar je kern. En daarnaast ga ik dus coachen, de levenslessen uit Kimspiratie in de praktijk brengen. Hoe ik dat ga vormgeven heb ik nog niet helemaal helder, maar dat komt vast gauw.

Reizen en holistisch coachen, hoe tof! Heb d’r zin in!Reizen en holistisch coachen

©Fotocredit kopfoto: Anniek ten Breul, Pieks Fotografie

 

Meer inspiratie? Lees ook:

MEER KIMSPIRATIE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap