Bijna: Nomad Cruise 8! Afgelopen woensdag ging ik al op pad richting Gran Canaria en daar ben ik dus nu, want vanaf hier vertrekt de Nomad Cruise morgen. Via Tenerife, Lanzarote, Casablanca en Cadiz komt de boot uiteindelijk na een kleine week aan in Lissabon. En ondertussen zijn er workshops, lezingen en andere inspirerende events op het schip die ik samen met nog zo’n 300 andere (wannabe) digital nomads kan volgen en is zo’n beetje alles inclusief, behalve de wifi. Het programma voor de dagen zit tjokvol en dat is echt iets om naar uit te kijken. Maar eerst een beetje meer duidelijkheid over waar ik me de komende dagen ga bevinden, want morgen vertrek ik al!

 

NEXT TRIP: NC8

Heel in het kort is de Nomad Cruise is een business conferentie op zee, speciaal georganiseerd voor (en door) zogenaamde digital nomads. Die term begint onderhand al enigszins irritant te worden, want het klinkt veel te hip, maar toch is de levensstijl van een digitale nomade wel iets wat me aanspreekt, wat zeg ik, ik lééf al zo ongeveer als een. Wat een nomade is? Welnu, volgens ons aller Wikipedia is dit grofweg de betekenis gecopy/paste: Nomaden zijn mensen of bevolkingsgroepen die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben en doorgaans mee met hun vee rondtrekken. 

Goed. Dat van dat vee, dat valt te bediscussiëren, maar de rest is wel zo ongeveer nog steeds zoals het duizend jaar geleden was. Vergeet ook niet de nuance van nowadays, namelijk dat het woordje digital voor nomad staat en dat bij elkaar slaat de plank wel behoorlijk raak. Een digital nomad is simpelweg iemand die zijn of haar geld online verdient en daarmee dus locatie-onafhankelijk werkt en leeft. Geen vaste woon- of verblijfplaats dus. Een nomadenleven.

Op de Nomad Cruise bevinden zich dus een heleboel mensen die op een dergelijke manier leven en zo kun je schaamteloos een tijdje met gelijkgestemden optrekken. Om inspiratie op te doen, om verhalen van anderen te horen en om allerlei workshops te volgen en lezingen bij te wonen. Een digital nomad is geen beroep; het is een levensstijl waarin je verschillende beroepen kunt uitoefenen en ook daar ben ik heel benieuwd naar. Want hallo mensen, we leven in 2019, werken op een en dezelfde plek is zó 1985 en hoe fijn zou het zijn om overal en nergens je boterham te kunnen verdienen?

 

Digital nomad

Precies dat. Het lijkt een beetje een sprookjeswereld, het leven van een digital nomad en dat is het natuurlijk ook wel een beetje, maar altijd riep ik het al en nu na zoveel reizen roep ik het nog veel harder dat alles kan en niets onmogelijk is. Dus laat ik me de komende dagen onderdompelen en inspireren, ga ik nieuwe mensen van over de hele wereld ontmoeten én ga ik ook nog eens voor het eerst van mijn leven voet aan land zetten op het Afrikaanse continent. Ha! Dacht je dat ik de hele wereld had gezien? Nog niet hálf!

Mijn doel van de Nomad Cruise? Om heel eerlijk te zijn ga ik vooral mee om wat te halen en niet zozeer om iets te brengen, hoewel je vaak ongemerkt altijd wel íéts brengt, want mijn verhaal is er een en als ik er een persoon mee kan inspireren dan is dat al mooi meegenomen. Toen ik eind vorig jaar overwoog om mee te gaan met de cruise (waarover ik op dat moment al heel vaak en veel had gelezen), dacht ik dat mijn doel was om erachter te komen of de lifestyle van een nomad bij mij zou passen, maar inmiddels heb ik daar het antwoord al wel op. Die ‘spanning’ is er dus een beetje van af, maar ik kijk enorm uit naar het ontmoeten van zóveel gelijkgestemde mensen.

Leuk! Morgen vertrekken we op m’n next trip: Nomad Cruise 8!

 

Meer over m’n nomadic life? Lees ook:

MEER DIGITAL NOMAD INSPIRATIE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap