Als alles meezit en als alles gaat zoals ik hoop, ga ik dit jaar misschien wel vijftien ‘nieuwe’ landen bezoeken. Dat is best veel. Vijftien landen waar ik nog niet eerder was. In tien maanden tijd moet het gebeuren, want januari en februari zitten er al zo goed als op. Voor het ene land heb ik dan meer tijd dan voor het andere en of het haalbaar is nu nog de grote vraag, maar o, wat zou het gaaf zijn! Ik heb grootste plannen voor dit jaar. Hier komen mijn reisplannen voor 2018.

 

 

REISPLANNEN VOOR 2018

Grootse plannen voor dit jaar

 

Rondreis Zuid-Amerika

Terwijl ik dit schrijf ben ik onderweg naar een van die landen: Brazilië. Hoewel ik slechts naar Rio de Janeiro ga en dus veel van het land oversla (héél veel, enig idee hoe groot Brazilië is?), vind ik nu – nog totaal onwetend – dat het je het meest iconische van het land zeker gezien hebt na een bezoek aan uitsluitend Rio. Of dat ook echt zo is, weet ik niet. Maar toch trekken de andere landen die ik na Brazilië ga bezoeken me meer.

Voordat ik naar Chili – nieuw land nummer 2 – ga, bezoek ik eerst Argentinië. Maar omdat ik daar al veel vaker was (iets met een ex die er vandaan komt), telt dat natuurlijk niet als een nieuw land. De hoofdstad, het allerzuidelijkste puntje, Patagonië en de Mendoza wijnregio zijn de hoogtepunten van het land Maradona en Maxima waar ik naar toe ga. Wat Chili betreft komen De Torres del Paine (ook Patagonië) uiteraard aan bod en ook de hoofdstad Santiago en Paaseiland. Hoe bijzonder!

Als ik na al het rondslenteren door Brazilië, Argentinië en Chili nog zin en energie heb, sluit ik deze rondreis door Zuid-Amerika af in Peru. Ook een land waar ik nooit eerder was en waar zoveel te zien en beleven is. De Machu Picchu is natuurlijk een van de hoogtepunten, maar ook de steden Cuzco, Arequipa en de hoofdstad Lima. Of Vinicunca, de prachtige regenboogberg. Joh, ik kom tijd tekort. Let maar op.

Lees ook: Next trip: Rondreis door Zuid-Amerika

 

IJsland

Een land dat ik ook graag wil ontdekken is IJsland. Het lijkt me heel bijzonder om een zo dunbevolkt land met zoveel overweldigende natuur te bezoeken. Ik heb er al veel over gelezen en gehoord. Prachtige meren, bergen, gletsjers, noem maar op. Kan het me eigenlijk nog niet voorstellen hoe het is. Ik heb goede hoop dat het in 2018 moet lukken om IJsland te bezoeken.

 

In de zomer 2018: Eurotrip!

Wie droomt er nou niet eens van om in de zomermaanden in de auto te stappen en een paar weken door Europa te gaan toeren? Frankrijk, Zwitserland, Monaco, Noord-Italië, Slovenië, Kroatië en via de Oostenrijkse alpen en Duitsland weer terug naar huis. Het is bijna overal lekker weer in die periode en dus de perfecte tijd om te gaan. Voor de een een droom, als het mij een beetje meezit, ga ik het komende zomer gewoon doen!

 

De herfst ontsnappen: Transmongolië Express

En dan. Ergens in september staat de langste treinreis ter wereld op de planning. Wat lijkt het me bijzonder om de treinrit der treinritten te maken en zo ongeveer heel Rusland te doorkruisen. Een aftakking van de originele Transsiberië Express, eindigt de Transmongolië Express via Mongolië in Beijing, China. De bedoeling is om al in Hengelo op de trein te stappen en zo via Berlijn, Warschau (Polen), Minsk (Wit-Rusland), LetlandEstland (Riga) en Sint Petersburg naar Moskou te reizen om vervolgens helemaal naar Azië te gaan. Na al die weken ben ik de trein wel zat, denk ik, maar een geweldige ervaring rijker.

 

Reisplannen 2018

Ik weet het. Zoveel plannen in zo weinig tijd. Je vraagt je af of ik mijn verstand ben verloren (dat vraag ik mezelf namelijk ook af), maar je leeft maar een keer. En als er iets tot mij is doorgedrongen, is het dat het leven zó voorbij kan zijn. Ambitieus of niet. Als je het echt wil, is het per definitie gewoon haalbaar. Stay tuned dus komend jaar. Want ik ga veel doen en veel ondernemen en er ongetwijfeld veel over schrijven. Mijn moeder zou trots op me zijn. Of juist een hartverzakking van me krijgen. Hoe dan ook, voordat ik weer vastzit aan een baan en een huis en misschien wel andere persoonlijke vastigheden, vind ik van mezelf dat ik dit gewoon moet doen. Punt.

 

Meer uit m’n travel journal? Lees ook:

 

MEER UIT M’N TRAVEL JOURNAL

Share via
Copy link
Powered by Social Snap