Next trip: Zuid-Amerika! Relaxen aan de Copacabana, paraderen door de avenida’s van Buenos Aires, koukleumen in de meeste zuidelijke stad ter wereld, hiken bij de Torres del Paine, een bezoek aan Paaseiland, kelken wijn drinken in Mendoza en als er genoeg tijd is, ook nog een bezoek aan de wereldberoemde Machu Picchu. De komende zes tot acht weken die ik in het zuiden van Zuid-Amerika ga doorbrengen worden weken die ik nooit meer ga vergeten.

 

 

NEXT TRIP: ZUID-AMERIKA

En nu vraagt natuurlijk iedereen zich af: Hóé dan? Mijn antwoord op die vraag kan heel ingewikkeld zijn en ik kan een complex verhaal vertellen over de aanleiding van mijn geplande trip, maar het komt eigenlijk neer op één ding: Ik ga het gewoon doen. Hoe? Gewoon een ticket boeken, in dat vliegtuig stappen en gewoon gáán. Een maand of twee rondreizen door het Zuid-Amerikaanse continent waar ik oude bekenden ga opzoeken, veel natuur en geweldige steden ga bezoeken en gigantische afstanden ga afleggen.

Ik heb overigens mijn baan opgezegd en mijn huis te koop gezet. Ik heb zeg maar het roer omgegooid. Omdat niets wat ik de afgelopen tijd deed nog goed voelde. Mijn werk niet, mijn huis niet, mijn vel niet. Het zat niet meer lekker, ik kreeg er bizarre stressklachten van, huilde liters tranen en ik wist dat het anders moest. En dus besloot ik naar mijn beste raadgever, mijn gevoel te luisteren. Ik ga genieten van mijn vrijheid! Ik ga op wereldreis. Niet onafgebroken, omdat ik dan mijn lieve nichtjes teveel zou missen, maar meerdere reizen in verschillende werelddelen (mits ik mijn huis verkoop). Ik ga nog een aparte blog schrijven over alle reisplannen voor 2018, dus stay tuned.

Een rondreis dus. Door Zuid-Amerika. Het wordt geen relaxvakantie, sterker nog, het wordt helemaal geen vakantie vrees ik. Het wordt een aaneenschakeling van regelen, regelen en nog eens regelen, in onverwachte situaties terechtkomen (zoals ik hier al eens over schreef), lang onderweg zijn, uitersten opzoeken en tussendoor genieten van alle mooie plekken die ik ga zien. En dat helemaal in mijn eentje. Eng? Ik zou liegen als ik nee zou zeggen. Stoer? Lef? Laat me je zeggen, ik heb knikkende knieën.

Next trip Zuid-Amerika

 

Route en bestemmingen

En dan de route. Vier landen en in totaal misschien wel 10.000 kilometer. Rekening houdend met het weer de komende tijd (in Zuid-Amerika wordt het juist herfst in plaats van lente), de afstanden en vervoersmiddelen ga ik deze route afleggen:

 

Rio de Janeiro

Ik begin in Rio de Janeiro, waar ik een oude bekende ga bezoeken en de meest sensuele stad ter wereld ga ontdekken. Althans, dat idee heb ik bij deze Braziliaanse stad. De wereldberoemde Copacabana, maar ook Ipanema, het Christusbeeld, de favela’s en de rest wat deze wereldstad te bieden heeft. Ik denk dat ik verliefd ga worden op de straten, de stranden en de mensen. Of leg ik de lat dan te hoog?

 

Buenos Aires

Daarna door naar Argentinië’s hoofdstad Buenos Aires, waar ik al veel vaker ben geweest. Tien jaar geleden voor het laatst waar ik altijd op bezoek ging bij mijn ex-schoonfamilie. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik terug moest om de stad echt te voelen en ervaren op mijn eigen manier. En dat is dus wat ik ga doen. Struinen door de stegen en over de grote avenida’s en uiteraard ook oude bekenden opzoeken. Ik kijk er zó naar uit!

 

Fin del Mundo

Dan door naar het zuiden. Helemaal naar de zuidelijkste stad ter wereld: Ushuaia. Het einde van de wereld wordt de plek genoemd en dat lijkt me zo bijzonder. Pinguïns, hikes, boottochten langs besneeuwde bergen en fjorden. Ik kan het me eigenlijk nog niet voorstellen dat ik daar over een week of drie gewoon bén. Nog steeds in Argentinië ga ik vanuit die plek langzaamaan omhoog, afwisselend door Chili en Argentinië.

 

Torres del Paine

Iets hoger op de grens met Argentinië ligt het wereldberoemde nationale park Torres del Paine. Je kan er een week voor uit trekken en met een tentje en rugzak op je rug hiken, maar omdat ik alleen ben lijkt me dat geen goed idee. Hoe ik het park dan wel ga bezoeken, weet ik nog niet. Met een gids, met een bus, met een huurauto, wandelend of op een andere manier? Ik weet het nog niet. Maar de torens van Paine komen sowieso aan bod.

 

Perito Moreno

Dan weer de grens over naar Argentinië. Naar de bekendste gletsjer ter wereld: de Perito Moreno gletsjer bij de plaats El Calafate. Gelegen aan het Lago Argentino schijnt deze brok ijs een immens gevaarte te zijn en kun je de ijsbrokken met een enorm kabaal horen knappen en in het water horen vallen. Ik schets het een beetje simpel, omdat ik het me simpelweg nog niet kan voorstellen hoe het is om daar te zijn.

 

Bariloche

De bekendste wintersportstad van Zuid-Amerika is het Argentijnse Bariloche. Over de beroemde Ruta 40 kom je uit in deze plaats waar onze koning en koningin een huis bezitten. Ik ga er niet naar toe om te skiën (hoewel, misschien ook wel), maar vooral voor de omgeving.

 

Mendoza

Nog verder omhoog over de Ruta 40 is de volgende stop Mendoza. Misschien neem ik de bus, maar misschien huur ik ook wel zelf een auto en rij ik zelf een stuk over deze in totaal 5000(!) kilometer lange weg. Ik zie het wel als ik daar ben en laat me goed informeren door de locals. Waarom Mendoza? Er wordt wijn gemaakt! Een wijntour is op zijn plek in deze regio die denk ik een stuk minder koud is dan het uiterste zuiden.

 

Santiago en Paaseiland

Vóórdat ik nog hoger ga, sla ik eerst nog even linksaf om de Chileense hoofdstad aan te doen. Niet eens om de stad zelf, maar vooral omdat er vanuit Santiago vluchten naar Paaseiland gaan. Middenin de Pacific waar de beroemde stenen beelden (de moai) staan waarvan niemand exact weet waarom en hoe ze gemaakt zijn. Niet te verwarren met Stonehenge overigens. Het lijkt me zó bijzonder om de beelden in levende lijve te aanschouwen.

 

Peru

En dan tenslotte Peru. Lima en natuurlijk de oude Inca-stad Machu Picchu zijn de belangrijkste bestemmingen in dit iets noordelijker gelegen land in Zuid-Amerika. Maar ook Cuzco en Arequipa zijn bekende steden in Peru die een bezoekje waard zijn. Mijn voorbereidingen voor Peru zijn nog niet eens begónnen, dus ik heb nog genoeg te doen de komende tijd.

 

Twee maanden rondreizen

Zóveel te doen en zoveel plannen. Zoveel dingen te zien en te bewonderen. De bedoeling is om zes tot acht weken te gaan. Dat lijkt een lange periode, maar ik weet zeker dat de tijd voorbij vliegt. Nu ik nog lekker thuis achter mijn mijn laptopje zit kan ik me nog niet voorstellen dat ik er volgende week om deze tijd al ben. Ik vind het een raar idee dat ik de komende weken geen vaste verblijfplaats heb en uit een rugzak ga leven. Als je me tien jaar geleden had gezegd dat ik dit ging doen, had ik je voor gek verklaard. Maar nu op mijn 35e wil ik nog een keer gek doen. En dus ga ik het gewoon doen!

 

M’n reis door Zuid-Amerika volgen?

Willen jullie me volgen? Dat kan! Als ik iets blogwaardigs te melden heb, ga ik uiteraard proberen te bloggen. Maar ik ga vooral mijn social media zoveel mogelijk updaten zodat jullie me tijdens de hele reis kunnen volgen. Volg je me nog niet? Hier zijn mijn Facebook en Instagram:

→ Facebookpagina van Kim around the World

→ Instagram van kimaroundtheworld.nl

 

Tips rondreis Zuid-Amerika?

Dan tot slot: Heb je tips? Adviezen? Ben je ooit op een van de plekken geweest waar ik naar toe ga? Of misschien ben jij in dezelfde periode op dezelfde plek? Laat het mij weten!

MEER REISINSPIRATIE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap