Fotoblog! Een zomer voorbij

· Zomer zonder mama ·

Ibiza

Eind oktober. Afgelopen nacht draaiden we de klok een uur terug. De herfst is begonnen. Om vijf uur ’s middags gaat het licht uit. Ook al hebben we nog lang best goed weer gehad; de zomer is nu toch echt voorbij. De donkere dagen zijn een feit en zullen de komende maanden onze levens beheersen.

Ik ben geen wintermens. Hoewel. Een tijdje is het leuk. De gezelligheid. Het huis knus maken, kaarsjes aan. Ik denk dat iedereen wel snapt wat ik bedoel. Maar met weemoed denk ik terug aan afgelopen zomer. Hoewel het geen zomer was zoals andere zomers, ben ik toch lekker actief geweest en heb ik veel gedaan en ben ik veel weg geweest. Niet zoveel als ik graag had gewild, maar toch deed ik het maar mooi wel en maakte vele mooie zomerse foto’s. Dit is mijn fotoblog zomer 2016.

 

FOTOBLOG ZOMER 2016

“Toch probeer ik te genieten. Op reis te gaan en te ontdekken. Dat wat ik altijd deed en waarvan zij soms vond dat ik het teveel deed.”

Het was de eerste zomer zonder mijn moeder. Mijn moeder was niet alleen mijn moeder, maar ook mijn maatje. Mijn vriendin. Zij was zó belangrijk voor mij dat ik niet kan beschrijven hoe het is om zonder haar te leven. Vooral in de zomer gingen we vaak samen op pad. Vorig jaar nog naar Sevilla, Zuid-Duitsland, Luxemburg, België, Rotterdam en Amsterdam. Maar ook lekker samen wandelen na een drukke werkdag of even lekker fietsen met onze haren in de wind. Het kan niet meer. Afgelopen januari overleed ze. Maar toch probeer ik te genieten. Op reis te gaan en te ontdekken. Dat wat ik altijd deed en waarvan zij soms vond dat ik het teveel deed.

Waar ik de zomer van 2016 dan ben geweest? Lees met mij mee en kijk vooral mee naar alle prachtige foto’s (al zeg ik het zelf) van alle prachtige plekken die ik afgelopen zomer heb gezien. Geniet met me mee!

 

Zakynthos

Het begon al in mei. Na álles wat er gebeurd was in de voorafgaande winter was ik toe aan een weekje weg. Ik stapte in mijn eentje op het vliegtuig naar Zakynthos. Een Grieks eiland in Ionische Zee. Met een idyllisch hoofdstadje, kraakhelder blauwe wateren, heerlijke stranden en natuurlijk Shipwreck Bay (Navagio). Het was mijn eerste keer in Griekenland.

Lees ook: Zakynthos – Griekse parel in de Ionische Zee.

Zakynthos bezienswaardighedenVasilikos ZakynthosZakynthos bezienswaardigheden Zakynthos stad

Ibiza

In juni ging ik naar Ibiza. Ik hou van Spanje. Van het land, het eten, de mensen. Veel Spaanse steden heb ik al bezocht en ook in Andalusië maakte ik een rondreis (daarover lees je hier), maar de Spaanse eilanden kende ik nog niet. Ibiza was de plek waar ik mijn 34e verjaardag vierde. Ik vluchtte, samen met een van mijn schoonzussen. Niet dat ik het erg vond om 34 te worden, integendeel. Ik ben blij dat ik het mág worden. Maar jarig zijn zonder mijn moeder, dat kon ik echt even niet aan. Mijn verjaardag bracht ik door op de hippiemarkt van Las Dalias en ’s avonds ging we los op een feestje bij Ushuaia. Ik heb niet eens gevoeld dat ik jarig was. Precies zoals de bedoeling was.Ibiza Es VedraMooiste bestemmingen Europa Ibiza

 

Lissabon

Omdat mam en ik elke zomer een paar keer samen weggingen en we voor 2016 Lissabon op de planning hadden staan, besloten mijn broers en ik om de traditie voort te zetten en met ons drietjes de Portugese hoofdstad te verkennen. In overleg met mam, die in de weken voor haar dood ons nog zoveel heeft gezegd en heeft meegegeven.

We hadden vier dagen alleen maar schik met elkaar, terwijl we tussen de grappen grollen door ook nog daadwerkelijk actief waren in bezichtigen en struinen. Het Portugese elftal speelde een EK-wedstrijd tegen Kroatië en de wedstrijd was al even dodelijk saai als het Portugese legioen. Wij waren als Hollanders veruit het fanatiekst, terwijl we niet eens voor Portugal waren. Lissabon bezienswaardigheden Sintra Lissabon bezienswaardigheden gele tram 28 Lissabon bezienswaardighedenZomer 2016 Lissabon Zomer 2016

 

Curaçao

In juli en augustus werkte ik. Ik kreeg gezondheidsklachten. Het werd allemaal een beetje teveel en dat is het nog steeds een beetje, iets dat ik helemaal niet ken. Eind augustus was het hoogtepunt; je kon me bijna opvegen. Gelukkig ging ik begin september naar Curaçao, de plek waar ik vroeger woonde en inmiddels al twee blogs over heb geschreven. Ik raak er niet over uitgesproken en –geschreven en de tien dagen op ‘mijn’ eiland hebben me meer goed gedaan dan ik vooraf had kunnen bedenken. Ook al was het veel te kort. Ik ga gauw weer!

 

Winter

Aan echt winter wil ik eigenlijk nog niet denken. Ruiten krabben, gladheid op de weg. Het is by far niet mijn favoriete seizoen, maar er is geen ontkomen aan. De winter even onderbreken met een tropische zonbestemming, zoals ik al vaker deed, is heerlijk. Ik schreef hier over tien zonnige winterbestemmingen over de hele wereld waar ik de afgelopen jaren ben geweest, een post met ook heel veel foto’s. Ben je ook niet zo’n wintermens? Neem dan eens een kijkje; je zult er veel inspiratie op doen!

 

Ook geïnspireerd geraakt door deze heerlijke zomerse plekken? Laat het weten in een reactie hieronder of neem contact met mij op.

2 Reacties

 1. Beantwoorden

  René

  30 oktober 2016

  Superleuk Kim! Lissabon was top. Echt onmeunig gezellig. Coole foto ook van ons tweetjes. Waar gaan we volgend jaar naartoe? Lang weekend Dublin?

  • Beantwoorden

   Kim Annemarie

   30 oktober 2016

   Lissabon vergeet ik echt nooit meer! Ik zal die foto van ons drietjes ook nog even toevoegen. Dublin sounds good. Maar eerst ook nog de Efteling!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS

ReizenReizen