Een beetje laat ben ik, Fields of Joy vond een maand geleden al plaats op Het Hulsbeek in Oldenzaal, maar ik wil er toch nog wel even wat over vertellen. Het Hulsbeek is normaal gesproken een recreatiegebied voor jong en oud en één keer per jaar, ergens hartje zomer, wordt het voormalige landgoed omgebouwd tot een festivalterrein: Fields of Joy is de happening van het jaar in het oosten des lands.

 

 

FIELDS OF JOY OLDENZAAL

Het leukste festival van het oosten

In Amsterdam en andere big cities valt elk weekend wel een festivalletje te pakken, maar dat is het oosten wel even anders. Hoewel er heus van alles te doen is in Twente en omgeving, ontbrak dat ene leuke evenement nog. Een ongedwongen festival, lekker met je voetjes in het gras en een biertje in je hand. Waar je naar optredens kunt kijken, maar ook kunt gaan zwemmen of kunt aanschuiven bij de foodtrucks. Anno 2017 kan het ook in Twente.

Negen velden van vreugde (fields of joy klinkt niet echt in het Nederlands) telde het terrein de afgelopen editie. Dit is al de derde keer en we hebben nog niet een keer overgeslagen en elk jaar is alles supergoed geregeld door de organisatie die volgens mij uit alleen vrijwilligers bestaat. Elk jaar is niet alleen de line up anders, ook de indeling van het terrein, de verschillende foodtrucks en de attracties zijn elk jaar anders en vernieuwend.

 

Negen velden

Ieder veld heeft een andere sfeer en thema, dat is het idee erachter. De Goudmijn, de mainstage, waar dit jaar Miss Montreal, Milow, de Staat en Chef’Secial stonden, staat altijd op dezelfde plek, namelijk de plek waar de meeste ruimte is voor het publiek. Kensington, Typhoon, Blof en Di-rect stonden er ook al eens.

Dan is er nog De Boomhut en die staat midden in het bos. Een dj draait letterlijk in een boomhut en het op het kleine open veldje is het er altijd afgeladen druk, maar supergezellig. De Beestenboel is een tent waar je eigenlijk niet wil zijn bij mooi weer en de Hittegolf is toch wel het leukste podium. Vorig jaar gingen we er los op 2 Unlimited en nu waren Ali B. en Nielson er. Leuk! En dan zijn er nog de foodtrucks met een groot terras met houten tafels en banken en aan de kleintjes is gedacht in de Speelhoek. Letterlijk voor ieder wat wils.

 

Artiesten

Kensington, Chef’Special, Blof, Di-Rect, Milow, Dotan, Miss Montreal, Typhoon, Ali B., Nielson, 2 Unlimited, Jett Rebel, Causes, Jennie Lena, noem maar op. Best wel wat namen die toch maar even naar Oldenzaal komen om op te treden en van de sfeer mee te pikken (en aan bij te dragen).

En hoewel de meeste artiesten echt wel een feestje bouwen, gaat het niet eens zozeer om de muziek of het zien van de optredens. Het is geen concert. De sfeer op het festival is zo lekker en ontspannen, dat de muziek af en toe bijna bijzaak wordt. Voetjes in het water, terwijl de zon hoog aan de hemel staat, liggend in het gras, genietend van het fijne weer, lekker eten met altijd wel een geweldige artiest op de achtergrond. Zo fijn!

 

Meer informatie Fields of Joy

Waar?

→ Het Hulsbeek, Oude Almeloseweg 11, Oldenzaal

Update Fields of Joy 2020:

Fields of Joy is ermee gestopt! Het festival komt niet meer terug op het Hulsbeek en da’s echt superjammer.  De Facebookpagina bestaat nog wel. Hieronder een sfeerimpressie met video.

 

ALLE ARTIKELEN OVER TWENTE

Share via
Copy link
Powered by Social Snap