MODULE 1

JIJ EN JE ZIELSMISSIE

Welkom!

Welkom bij de eerste module van de Unleash your Freedom. We gaan in deze module meteen de diepte in. We beginnen deze module namelijk met niemand minder dan met… jou.

Want alles in jouw leven valt of staat met jouzelf. Daar waar je nu bent, ben je zelf gekomen. Dat heeft niemand anders voor jou gedaan. En als je nu het gevoel hebt dat je niet helemaal op je plek bent of dat er iets is wat niet helemaal OK voelt, dan ben jij ook de enige die in actie mag komen om daar verandering in aan te brengen.

Als je doet wat je atlijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. En als je anders wil, zul je anders moeten kiezen. Als Freedom Coach help ik jou om vrijheid te creëren en om dat te realiseren beginnen we met jou.

Je missie.
Je mindset.
Je energie.

Je gaat je missie ontdekken in deze eerste module. In volgende modules gaan we hier op verder borduren.

1. Wat is vrijheid?

Als ik de vraag ‘Wat is vrijheid?’ aan tien verschillende personen stel, krijg ik tien verschillende antwoorden. Vrijheid betekent dus voor iedereen iets anders.

De een antwoordt dat ze het belangrijk vindt om te kunnen reizen wanneer ze wil, de ander hecht waarde aan het zelf invullen van haar dagen en weer iemand anders antwoordt dat ze pas vrijheid ervaart wanneer geld geen issue meer is.

Al deze interpretaties beslaan vormen van vrijheid. Bewegingsvrijheid en financiële vrijheid bijvoorbeeld. Maar ik geloof dat vrijheid iets anders is. Nog iets dieper zit. Hoezeer de antwoorden ook altijd verschillen, vrijheid is voor iedereen in essentie juist hetzelfde.

Huh? Hoe dan?

De manier waarop je uiting geeft aan jouw vrijheid is uniek. Maar de plek waar je jouw vrijheid vindt, is voor iedereen hetzelfde.

Namelijk binnen in jezelf.

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer jij kunt en durft te kiezen om vanuit jouw innerlijke drive of intrinsieke motivatie te leven, je echte vrijheid gaat ervaren.
Vanuit jouw unieke kracht, jouw talenten.
Vanuit jouw Zone of Genius, zoals ze dat noemen.

Dat je je dan pas echt vrij gaat voelen. En ik geloof ook dat het merendeel van de mensen dit (vrijwel) nooit ervaart.

Vrijheid betekent dat je teruggaat naar jezelf. Naar je kern. Dat je loskomt van alles wat je niet bent, maar waarvan je bent gaan geloven dat je het wel bent. Door die laagjes af te pellen, overtuigingen los te laten en los te breken door alles wat jou tegenhoudt, ga je terug naar je eigen kern. Naar jouw eigen ik. Daar vind je je innerlijke wijsheid, hoe je het maar wilt noemen. En daar ligt de basis van jouw vrijheid.

Je denkt misschien vaak dat je uit vrije wil je keuzes maakt, maar meestal is dat niet zo.
Je keuzes worden altijd beïnvloed door dingen buiten jezelf.

Dat is heel menselijk en tot op zekere hoogte ook helemaal niet erg. Het wordt pas ‘erg’ wanneer je de dingen buiten jezelf de doorslag laat geven in je keuzes. De term ‘erg’ wil ik hierbij wel even nuanceren. Want voor veel mensen is het helemaal niet erg en gedijen ze prima door van buiten naar binnen te leven. Dus is er helemaal niets ergs aan.

Maar ik geloof dat jij niet voor niets meedoet aan dit Unleash your Freedom traject. En dat jij bereid bent om het in jezelf te gaan zoeken. Je vrijheid, je missie, jouw reden van bestaan. Als jij naar binnen keert en gaat leven zoals dat voor jou bedoeld is, dan hebben dingen buiten jezelf niet meer zoveel invloed op je. Dan maakt het niet meer uit wat anderen doen, wat zij van jou verwachten of wat de maatschappij van jou verwacht. Jij weet namelijk dat je iets groters te doen hebt. En je voelt dan stevigheid in jezelf en vastberadenheid. Zodat je niet meer van je stuk te brengen bent.

In deze module gaan we proberen contact te maken met jouw missie. Zodat jij dat ene goud in jouzelf leert te zoeken en dus ook te vinden.

Gedurende je leven ben je opgegroeid in een bepaalde omgeving met bepaalde mensen en in een bepaalde gemeenschap. Je hebt je daarna ontwikkeld, bent gaan studeren of gaan werken. Je hebt gedurende je leven allerlei overtuigingen opgedaan die soms wel, maar meestal niet van jouzelf zijn. Zij zijn je aangeleerd, je hebt geleerd dat dingen op een bepaalde manier horen te zijn en je hebt je daar altijd aan geconfirmeerd.

Maar als je eerlijk bent dan voelt dat eigenlijk niet altijd goed voor je. Op momenten waarop jij voelt dat je een keuze wil maken die onconventioneel is en anders is dan wat anderen doen of wat er van je verwacht wordt, raak je in een soort strijd met jezelf. Je hoofd (waar al die overtuigingen en gedachten in zitten opgeslagen) raakt dan in een strijd met jouzelf. Met je hart, je intuïtie, je geleidesysteem. Je hoofd zegt dan om het niet te doen, terwijl je hart diep van binnen allang weet wat de bedoeling is en gewoon wil gáán.

Grote kans dat je dit herkent. Denk alleen heel simpel maar eens terug aan je keuze om mee te doen aan Unleash your Freedom. Daarin ging je vást niet over één nacht ijs. Je werd getriggerd door het programma, je voelde van alles, maar je hoofd overrompelde je steeds met allerlei beperkende en belemmerende gedachten. Het is te duur, bijvoorbeeld. Of het is nu niet het juiste moment. Of je denkt misschien dat je er mentaal nog niet aan toe bent en eerst nog wat andere dingen moet doen.

Je hoofd saboteert dan je hart.

Maar weet: Je brein heeft als functie om je te beschermen, niet om je gelukkig te maken. Het is dus goed dat het er is, dat zéker. Wanneer je in gevaar bent, is het goed dat je brein zo snel kan schakelen om je in veiligheid te brengen. Maar als je je hoofd steeds de leiding geeft in het nemen van je beslissingen en het maken van je keuzes, dan leef je vanuit angst. Vanuit wantrouwen. Dan leef je met de rem erop.

En dan loop je je leven mis.

In deze module gaan we aan de slag met het leren maken van de keuzes die je van binnen juist zo duidelijk voelt. Om daar op te vertrouwen. Heus met een beetje angst en twijfel – want dat hoort bij menszijn -, maar met zelfverzekerdheid en stevigheid. 

Als je vrijheid wilt, zul je uit moeten breken.

Wanneer je écht kiest voor vrijheid, kies je voor alignment met wie jij in essentie bent.

En ja. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Want we hebben allemaal overtuigingen die ons belemmeren om te durven kiezen. Dat brein dat ons veilig wil houden en dat hart dat juist wil uitvliegen maken er soms een slagveld van. Maar wanneer je eenmaal kiest om te gaan vliegen, om los te komen en te gáán, is er geen weg meer terug. En het begint allemaal met die keuze.

Die ene keuze.

Als je eenmaal je goud hebt gevonden, wil je het echt niet meer kwijt.

Je kiest dan van binnen naar buiten. 
Vanuit je gevoel.

Opdracht 1

Alles wat je wilt manifesteren in je leven begint bij jezelf. In deze opdracht duiken we daar in.

→ Tip: neem vooral de tijd om deze opdracht goed uit te voeren. Het is misschien niet gemakkelijk, zeker als je niet vaker mediteert. Het is dan ook aan te raden om hem vaker te doen. Liefst elke dag.

Ga zitten of liggen en zorg dat je comfortabel bent.
Neem een slok water, haal een paar keer diep adem en sluit je ogen.
Ontspan je lijf.
Je tenen, je liezen, je handen, je ogen en vooral je kaken.
Ontspan ze.
Neem hier de tijd voor, het gaat niet meteen vanzelf.
Ontspan.
Blijf een paar minuten in deze ontspannen staan.

Beantwoord daarna de volgende vragen: 

 • Wat betekent vrijheid voor mij? 
  Wanneer zou ik me helemaal vrij voelen? In welke situatie? Wat doe ik dan? Wat doe ik dan juist niet (meer)? Wat voel ik dan? Wat ervaar ik dan? Welke mensen zijn er dan om me heen? En welke juist niet (meer)?

   

 • Wat of wie houdt mij tegen in mijn vrijheid? 
  Dat kunnen gedachten of overtuigingen zijn, maar ook bepaalde mensen in je omgeving. Of een praktisch iets, zoals een baan, een relatie, een schuld, een huis/hypotheek.
  Kun je achterhalen waar die gedachten vandaan komen?
  Stel bijvoorbeeld dat je overtuigd bent dat jouw financiële situatie je belemmert in je vrijheid, waar komt die overtuiging dan vandaan?
  Je financiële situatie is zoals die is, daar kun je niet direct iets aan veranderen. Maar misschien wel aan je overtuiging dat je huidige financiële situatie een belemmering zou zijn. Kun je achterhalen waar die gedachte vandaan zou kunnen komen?

Schrijf alles op. Wat er maar in je opkomt.
Gum niks uit, streep niks door.
Blijf net zo lang doorschrijven tot je voor je gevoel alles hebt genoteerd. Bewaar wat je hebt opgeschreven.

YOU ARE ALWAYS ONE DECISION AWAY FROM A TOTALLY DIFFERENT LIFE

2. Je missie

In dit tweede onderdeel van module 1 gaan we op zoek naar jouw missie. Naar wat jij in dit leven te brengen en te bieden hebt.

2.1 Wat is je missie?

Je missie is je hoogste doel. Misschien zelfs wel je bestaansreden.

Dat klinkt een beetje zwaar en dat zou het ook kunnen zijn. Het is ‘even’ diep graven om je missie te vinden. Maar vergeet niet dat je missie altijd in jezelf zit. En dat je dus ook nu meteen al weet waar je hem kunt vinden.

In jezelf.

Wie ben je?
Wat wil je?
Wat kun je?
Wat vind je leuk?
Wat zijn je passies?
Wat zijn je dromen/je wensen?
Wat is jouw missie?

Ik geloof dat het doel van al het leven, groei is. Want álles wat leeft, groeit. Fysiek gaat dat redelijk vanzelf (niemand blijft immers een baby), maar mentaal gaat dat soms iets stroever.

De natuur is erop gericht dat alles wat leeft te laten bloeien. En om te kunnen bloeien, zul je eerst moeten groeien. Een tulpenbol groeit uit tot een prachtige tulp. Maar als je de bol in het verkeerde zand zet, met z’n uitschieters in de verkeerde richting en hem niet genoeg water geeft, zal hij niet kunnen groeien en nooit tot bloei komen.

Voor jou werkt dat niet anders. Jij bent hier niet gekomen om altijd maar een bolletje onder de grond te blijven, jij bent geboren om in geuren en kleuren je mooiste jij te zijn. Om te bloeien. En om dat te kunnen zul je jezelf in het juiste zand moeten zetten, de juiste hoeveelheid water moeten geven en bepalen wat voor jou de juiste richting is. Anders kom je nooit tot bloei.

Het punt hierin is: wij leven in een maatschappij die heel erg gericht is op materie, waardoor er weinig ruimte is voor mentale en spirituele groei zijn we vaak bezig met al die materiële dingen. Spullen, banen, huizen, geld. En daarmee vergeten we dat wij er zelf ook nog zijn. En doen we onszelf dus tekort, terwijl we die carrière aan het najagen zijn in de veronderstelling dat dát persoonlijke groei is.

Terwijl jouw missie, jouw bestaansreden niets te maken heeft met al die materiële zaken, maar juist met wat jouzelf. In jouzelf. Niet buiten jouzelf. Jouw missie vind je in datgene wat er door jou heen mag komen om hier op aarde te brengen. En dat is vaak heul iets anders dan je altijd had gedacht.

2.2 Waarom het vinden van je missie belangrijk is

Je bloeit pas echt als je uiting kunt geven aan jouw missie. Aan jouw reden van bestaan. Aan de zin van jouw eigen, unieke leven. En wanneer je daarvoor durft te kiezen, zul je merken dat je groei begint.

Als jij niet helder hebt waar je voor staat, wie je in essentie bent, wat jouw kernwaarden zijn, wat jouw leven zin geeft en dus wat jouw missie is, kun je zestig keer de wereld over reizen, maar zul je nooit de vrijheid ervaren waar je zo naar verlangt.

Als jij datgene doet waar jij van aan gaat, waar jij van droomt en wat dus helemaal vanuit jouzelf komt, dan kan het niet anders dan dat jou dat een enorme bak intrinsieke vrijheid oplevert. En van daaruit ontstaat je vrije gevoel, je hoge energie. En gaat alles flowen. Alles gaat dan gemakkelijker. En dat is ook meteen waar je je missie aan kunt herkennen: aan het moeiteloze, het makkelijke, het flowen. Het gaat je zelfs zo gemakkelijk af dat je er zelf soms niet eens bewust van bent.

Maar jouw missie uitdragen gaat niet alleen over jouzelf. Wanneer jij jouw mooiste leven leeft en je daardoor in een hogere frequentie gaat leven, dan heeft dat invloed op alles om je heen. Je bent namelijk onderdeel van het grotere geheel. En dat grotere geheel vormen wij met z’n allen samen. De mensheid, de natuur, het leven, al wat is.

Nu hoef je echt niet in een permanente staat van geluk je levensdagen door te brengen, sterker nog: dat is een utopie en dat zou je echt niet moeten willen nastreven.
Je bent mens, een ziel, maar ook een hoofd en een ratio. Die twee in balans krijgen is een heerlijke dans van twee energieën.

Hoe mooi zou het zijn als je overall je bezig kan houden met dingen waar je gelukkig van wordt. Waar je energie van krijgt. Stel je eens voor hoe dat de mensen om jou heen zou beïnvloeden.

Het leven van je missie levert je intrinsieke vrijheid op. Mentale vrijheid. Je kiest dan voor jezelf en voor je mooiste leven. En dat is eigenlijk gewoon de bedoeling van je leven. Daar mag je gehoor aan geven.

2.3 Hoe vind je je missie?

Op een of andere manier zijn wij ver af komen te staan van onszelf. Door industrialisatie, door materialisme, maar ook door de mate waarin we geld belangrijk zijn gaan vinden. We stellen onszelf vaak ondergeschikt aan dingen die eigenlijk niets met onszelf, ons leven of onze missie te maken hebben. En dat is zonde. Ik noem dat weleens a waste of life.

Doordat we ver van onszelf af zijn komen te staan, weten we niet meer dat we ons goud in onszelf kunnen vinden. Het is de norm geworden om ons te vergelijken met anderen. Terwijl het juist zo mooi is om je met jezelf te vergelijken. Met wie je gisteren was. En wat je kunt doen om je te brengen waar je wil zijn. En om om anderen een spiegel van jezelf te laten zijn. Niet om je mee te vergelijken.

Vaak doen we wat anderen doen of herhalen we wat we al eerder zagen.

Wat we van huis uit hebben meegekregen. Van ouders, school, het dorp, de wijk of de stad, de gemeenschap of zelfs het land waarin we leven. Alsof je op de repeat-knop drukt. Of de copy-paste. Je bent dingen gaan geloven en hebt overtuigingen gekregen die misschien helemaal niet van jou zijn. Maar die wel de leidraad zijn voor de keuzes in je leven.

Je mag dat onder de loep nemen. En in twijfel trekken. Want niemand weet beter wie jij bent en wat jouw missie is dan jijzelf. En als dat afwijkt van wat de meeste mensen kiezen, dan is dat juist helemaal OK. En vooral heel moedig.

 • Zoals ik net al zei: je levensmissie is niet iets wat alleen je eigen leven beïnvloedt of wat je alleen voor jezelf doet. Het is onderdeel van een groter plan en beïnvloedt dus ook het leven van anderen. Op welke momenten en op welke manier voel je dat je een wezenlijke bijdrage levert aan het leven van anderen? Zware vraag? Zeker, maar ik weet ook zeker dat je wel iets kunt bedenken;
 • Je missie of een onderdeel ervan (of je route er naar toe) herken je door een gevoel van vreugde, enthousiasme, vervulling. Je wordt er warm van, je krijgt er energie van. Je straalt die energie uit, je bent bevlogen. Je voelt je vrij en alsof je alles aan kunt. Je mag er op zulke momenten vol op vertrouwen dat je je op jouw unieke levenspad zit. En dat datgene wat je op dat moment aan het doen bent (deel van) jouw missie is;
 • Je missie is al aanwezig in jou en heeft daardoor een soort vanzelfsprekendheid. Het gaat je moeiteloos af. Je bent er goed in en je talenten werken optimaal samen. Ga eens voor jezelf na: wat vind je in je leven heel vanzelfsprekend en gaat je moeiteloos af? Mijn eigen voorbeeld: toen ik voor het eerst een blog/collumn op internet las, voelde ik meteen: dat kan ik ook! Terwijl ik het nog nooit had gedaan. Toch wist ik dat het kon en het bleek me meer dan gemakkelijk af te gaan. Coachen volgde daar vervolgens op. Ik heb er een fantastisch verdienmodel van weten te maken! 
 • Je levensmissie toont zich soort van spelenderwijs op verschillende momenten in je leven. De kunst is om het op te merken. Er komen mensen, gebeurtenissen en ervaringen op je pad die je – als je goed oplet – allemaal iets komen vertellen of brengen. Vaak krijg je op wonderlijke manieren signalen van je missie, zelfs (of juist) wanneer je het niet verwacht;
 • Wanneer anderen jou laten blijken dat je hen inspireert, dan weet je dat je op je pad zit. Het gevoel wat je krijgt wanneer iemand de moeite neemt om jou te vertellen dat jij een voorbeeld voor ze bent, laat je vliegen. Dat gevoel, dáár zit het hem. 
 • Een mooie vraag die je jezelf kunt stellen in je zoektocht naar je missie is: Waarvoor komen mensen bij jou?
  Zit daar een rode draad in? Gaat het vaak over dezelfde dingen en onderwerpen? En welke dingen zijn dat dan?

Your mission:

HELP PEOPLE

+

YOUR TALENT

=

YOUR PURPOSE

Opdracht 2

Het doel van deze opdracht is om duidelijk te krijgen wie jij bent, waarvan je aan gaat en hoe jij in elkaar steekt. Dat weet namelijk niemand anders beter dan jijzelf. Er kan niemand ‘in jou’ kijken of voelen, dat kun je alleen zelf.

Maar als het de bedoeling was om alles alleen te doen, zouden we wel alleen op de wereld zijn. En dat zijn we niet.
We hebben mensen om ons heen nodig. En een van de belangrijkste dingen waarvoor we anderen nodig hebben is te spiegelen. Of reflecteren.

Het gedrag van anderen triggert namelijk voortdurend iets in ons. En als je je daarvan bewust bent, kun je ervan leren. En leren is groeien en groeien leidt tot bloeien. Enfin, je snapt waar ik heen wil.

In deze tweede opdracht ga jij niet alleen zelf aan de slag met de vraag wie je bent, wat jou kenmerkt en wat jouw kernwaarden zijn, maar ga je ook reflecteren. Jij gaat jezelf spiegelen met de mensen in jouw omgeving. Mensen die dicht bij jou staan en jou goed kennen.

1. Pak pen en papier. Of beter nog: je journal.
Ga weer zitten. Of liggen. Wat jij prettig vindt.
Neem een slok water, haal een paar keer diep adem, waarbij je je adem vijf seconden even vasthoudt voordat je weer uitademt.
Sluit je ogen en probeer te ontspannen.
Stel je zelf dan de volgende vragen:

 • Wie ben ik? Schrijf álle woorden op die in je opkomen net zolang tot je klaar bent. Dat kunnen karaktereigenschappen of persoonlijkheidskenmerken zijn. Laat de woorden met rust. Een tijdje later (een uur, een dag, whatever goed voelt), kijk dan eens naar alle woorden die je hebt opgeschreven. Ben jij dit? Klopt dit? Probeer de woorden eens te clusteren of te groeperen;
 • Wat zijn mijn talenten? Waar ben ik goed in? Schrijf opnieuw álle woorden op die in je opkomen. Wat maakt jou uniek? Waar ben je goed in? Welke kennis heb je? Waar sta je om bekend? Schrijf steeds op wat als eerste in je opkomt. Laat de woorden weer even rusten en cluster en groepeer daarna de woorden weer;
 • Wat vind ik belangrijk? Wat vind ik leuk? Wat zijn mijn kernwaarden? Schrijf opnieuw op wat er in je opkomt. Op alle vlakken die er in je leven zijn. En zelfs het leven zelf. Denk bijvoorbeeld aan vrijheid (heb je hem weer), zelfstandigheid, creativiteit, reizen of sociaal zijn. Als je klaar bent, cluster je de woorden opnieuw.
 • Waarvoor komen mensen doorgaans bij mij?
 • Wat vond ik als kind leuk om te doen?

Kun je een rode draad ontdekken? Wat valt je op?

2. Maak vervolgens een lijst van 25 mensen in jouw omgeving
(je ouders, partner, broers, zussen, vrienden, collega’s, klanten, neven, nichten, buren. Mensen die dichtbij jou staan, maar juist ook wat verder van je afstaan. En ja óók degene die zó anders in dan jij en van wie jij denkt dat die jou niet begrijpt en laat hen jou in drie kernwoorden beschrijven.
De manier waarop zij jou zien kan namelijk nogal verschillen (of juist overeenkomen) van hoe jij jouzelf ziet. Het gaat er dan om dat ze noemen wat het eerst in ze opkomt. Dat hoeft niet heel lang te duren, je kunt ze gewoon een appje sturen.

 • Kun je een rode draad ontdekken? Zo ja, wat is die rode draad?
 • Komen sommige woorden vaker terug? Zo ja, welke woorden? Omcirkel ze;
 • Maak een lijst van vijf woorden die het vaakst genoemd zijn om jou te beschrijven;
 • Maak ook clusters van deze woorden. Bijv. humor en grappig horen bij dezelfde noemer.

3. Verzamel alle woorden en leg ze naast jouw eigen woorden.

Wat valt je op?

Komen er woorden terug die jij zelf ook had genoemd?
Of is het juist totaal anders?

Wat doen de woorden met je? Wat doet het met je dat sommige woorden vaker terugkomen? Wat voel je daarbij? Wat vind je van het antwoord van die ene heel belangrijke persoon? Wat doet dat met je?

Sla deze opdracht niet over, ook al lijkt het misschien een gedoe. Misschien wil je mensen niet lastigvallen of vind je het spannend om je kwetsbaar op te stellen. Ben je bang voor de antwoorden. Maar weet: groei gaat áltijd gepaard met pijn. Je ontwikkeling ligt altijd buiten je comfortzone. Wil jij een verandering in je leven, dan zul je er dwars doorheen moeten.

The only way out is through.

NO ONE IS YOU AND THAT IS YOUR SUPERPOWER

3. Jouw missie

Als het goed is ben je een stap dichter bij je missie gekomen. En ik moet eerlijk zeggen dat het vinden van je missie meer is dan een paar geschreven woorden aan elkaar koppelen.

Doordat je net zo met jezelf aan de slag bent gegaan weet ik zeker dat je (onbewust) een stukje dichter bij jouzelf bent gekomen. De visualisaties, de meditaties en de woorden die voor jou liggen gaan over niemand anders dan over jouzelf en zijn daardoor super waardevol voor JOU.

Hoe ik persoonlijk mijn missie vond? Die vond ik terwijl ik op wereldreis was en ik er onderweg achter kwam dat ik met mijn verhaal mensen inspireer en dat mij dat een enorm gevoel van waardering en voldoening geeft. Ik wilde daar over schrijven, maar voelde ook dat ik nog meer mocht doen.

Ik besloot als Freedom Coach andere vrouwen te ondersteunen in het manifesteren van meer vrijheid en een locatieonafhankelijk leven zodat ook zij zonder belemmeringen hun volste potentie kunnen en durven leven.

Opdracht 3

De laatste opdracht van deze les is dan toch echt het vinden van jouw missie.

OK, let’s start.
Sluit je ogen, haal een paar keer diep adem.
Herhaal dit totdat je je ontspannen voelt.
Kijk in de zwarte voor je en stel je voor: een wereld zonder geld, zonder angst, zonder tekorten, zonder wantrouwen en zonder moeten. Je kunt niet falen en je hoeft met niemand rekening te houden.
Wat doe je in een wereld die eruitziet zoals ik nu schets?

Wat zou je doen? Gewoon in je dagelijkse leven?
Waarmee zou je je dagen invullen? Welk gevoel zou je dat geven? Welke mensen zouden er in je leven zijn? En welke juist niet (meer)? Hoe staan deze mensen in het leven? Hoe laten zij jou voelen? Wat brengen ze jou? En wat breng jij hen?

Stel je vervolgens eens voor dat je zelf voor dit leven had gekozen.
Dat je – voordat je werd geboren – al besloot dat jij jij zou worden. Dat je zelf koos voor dit leven, voor dit lichaam en voor jou als persoon. Waarom zou je daar dan voor gekozen hebben? En met welke reden zou je naar aarde zijn gekomen? Wat heb je hier te doen?

Je weet het antwoord al. Je mag het je alleen weer gaan herinneren.

 

Een missie is niet iets wat je bedenkt, het is iets wat je voelt. Van binnenuit. 

Formuleer jouw missie. 

Pak de vijf kernwoorden er nog eens goed bij. Bekijk ze goed. Wat voel je en wat ervaar je wanneer je ze leest?

Laat je schrijfsels vervolgens een dag liggen.

Pak ze er morgen(ochtend) en de dagen erna weer bij. Wat lees je? Wat is je missie? Kun je hem eruit plukken?

Wil je dit met me delen?

Congrats! Je hebt de eerste module afgerond en je hebt je missie gevonden!

Mocht je nou het gevoel hebben dat je nog helemaal niet zo ver bent, geen nood. Je hoeft het niet allemaal in een dag voor elkaar te krijgen.

Zie deze les als een begin. Misschien heeft het je nu alleen nog maar aan het denken gezet en verder niets. Dat is OK. En genoeg. Je bent al verder op weg dan je zelf misschien denkt.
Blijf de opdrachten herhalen, vooral de meditaties en visualisaties. In het begin voelt het misschien awkward, maar ze gaan je écht verder helpen.
Geef het tijd.

Heb je nu nog niet helemaal helder wat jouw missie is of twijfel je, laat me dat weten.

Liefs Kim

kim@kimaroundtheworld.nl
+316 13973929

Belangrijkste learnings uit module 1

✓ Alles in jouw leven valt of staat met jouzelf. Daar waar je nu bent, ben je zelf gekomen. Dat heeft niemand anders voor jou gedaan. En als je nu het gevoel hebt dat je niet helemaal op je plek bent of dat er iets is wat niet helemaal OK voelt, dan ben jij ook de enige die in actie mag komen om daar een verandering in te brengen. Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd kreeg

Vrijheid is kunnen en durven kiezen om te leven vanuit jouw innerlijke drive of intrinsieke motivatie te leven

Je buitenwereld is altijd een afspiegeling van jouw binnenwereld. Niet andersom

Je missie is je hoogste doel. Misschien zelfs wel je bestaansreden

Het leven van je missie levert je intrinsieke vrijheid op. Mentale vrijheid. Je kiest dan voor jezelf en voor je mooiste leven. En dat is eigenlijk gewoon de bedoeling van je leven. Daar mag je gehoor aan geven

Jouw missie uitdragen gaat niet alleen over jouzelf. Wanneer jij jouw mooiste leven leeft en je daardoor in een hogere frequentie gaat leven, dan heeft dat invloed op alles om je heen. Je bent namelijk onderdeel van het grotere geheel

De mensen om je heen zijn een spiegel voor je om te reflecteren op jezelf

Blogs over remote werken, online business en locatieonafhankelijk leven