Next trip: weekendje in eigen land. Drenthe!

Drenthe

Azuurblauw water, parelwitte stranden, wuivende palmen en een diversiteit aan cultuur: je vindt het allemaal niet in Drenthe. Maar ook zonder al deze tropische toestanden kun je best een fijn reisje hebben. Komend weekend ga ik een lang weekend weg met (een deel van) mijn familie. Naar onze noorderburen inderdaad!

Drenthe en Twente. Het wordt door ‘westerlingen’ vaak over één kam geschoren, wat ik eigenlijk ook niet zo heel gek vind. Maar als je het oosten van ons land een beetje kent, weet je dat er meer verschil is dan slechts een paar letters. Drenthe is namelijk een provincie, je weet wel, onder Groningen en Twente is een streek in Overijssel. In Twente woon ik (ja, nog altijd) en in Drenthe ben ik nog nooit geweest. Niet écht in ieder geval.

 

NEXT TRIP: WEEKENDJE DRENTHE

TWEE NACHTJES IN EEN HUISJE OP LANDAL PARK LAND VAN BARTJE

 

Maar komend weekend komt daar verandering in. We gaan namelijk een weekend weg in eigen land. December is voor velen een maand van feest en vertier; voor mij is dat niet helemaal zo. Ten eerste: Ik hou niet van winter. Die kóú! Ik vind het niks aan dat ik niet zo even naar buiten kan lopen en überhaupt moet nadenken voordat ik wegga. Jas aan? Of alleen jas mee? Sjaal om? Ga ik met de auto? Dan jas mee. Ga ik op de fiets? Dan mijn windjack aan. En sjaal om. Ga ik wandelen? Dan Uggs aan om bevroren tenen te voorkomen. Ja echt, die kóú! Pfff. Zucht. Ellende, die winter.

Ten tweede: December is beladen. Mijn moeders ziekte twee jaar geleden. Het sintfeest wat we toen vierden, waarvan we wisten dat zij er voor de laatste keer bij zou zijn. Haar laatste verjaardag, waarvan we wisten dat het de laatste zou zijn. En dan kerst, waarvan we wederom wisten dat kerst nooit meer zo zou worden als anders. En dan oud en nieuw. We luidden het jaar in waarvan we wisten dat ze erin zou sterven. Sjongejonge, als ik het nu zo opschrijf komt het weer helemaal binnen. Een nare tijd, maar o, wat was het bijzonder.

 

Weekend weg in eigen land

Maar toch! Ik wil er het beste van maken. De hele maand thuis zitten staren naar sombere, grijze luchten is niks voor mij. En dus gaan we erop uit. Niet naar de andere kant van de wereld, zelfs niet naar de andere kant van het land, maar gewoon naar Drenthe. En doen we een weekendje Drenthe. Ietsje langer dan een uurtje rijden, naar het zogenaamde Land van Bartje. Mijn bedoeling is om er een actief weekend van te maken. Een ‘citytrip’ naar Emmen (ben eigenlijk best benieuwd), landelijke landschappen en natuurlijk twee stukjes Hollandse geschiedenis in Westerbork en de hunebedden. Ik ga er vast en zeker over bloggen.

Waar we verblijven? In het Land van Bartje dus. Een park van Landal Green Parks in het plaatsje Ees. Nee, ik had er ook nog nooit van gehoord, maar we gaan het meemaken. Stay tuned! Ook op mijn Facebookpagina en Instagram!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS