Eten als een local: 3x visrestaurants op Curaçao

Visrestaurants Curaçao

Curaçao is booming. Het eiland wordt steeds drukker bezocht door de westerse toerist, wat goed is voor de welvaart en de economie en er komen steeds meer upscale hotels en restaurants bij. Maar vergeet de lokale tentjes met verse vis niet! Als je op Curaçao bent, moet je in een van de lokale visrestaurants hebben gegeten.

Als je op Curaçao bent of je bent van plan om te gaan, dan kun je je in de toeristische plekken laten onderdompelen in de luxe van de mooie stranden, hotels en dure restaurants. Maar! Curaçao heeft veel meer dan dat. Hoe mooi sommige restaurants ook zijn en hoe verfijnd hun keuken ook en hoezeer je ook zeker naar die plekken zou moeten, je bent niet op Curaçao geweest als je niet een keer bij een van de lokale visrestaurantjes hebt gegeten. Er zijn er legio en ik neem je in deze blog mee naar drie visrestaurants Curaçao.

Lees ook: Authentiek Curaçao: vijf tips van een local.

 

VISRESTAURANTS CURAÇAO

3X DE LEKKERSTE VISRESTAURANTS IN WILLEMSTAD EN DAARBUITEN

 

Het goede nieuws is: Curaçao heeft heel veel visrestaurants, wat natuurlijk ook niet zo verwonderlijk is, gezien het hele eiland omringd is door zee. Op verschillende plekken aan de kust van het eiland kun je tentjes of tokootjes vinden, waar de vis net gevangen en dus supervers is. Verwacht geen luxe tafels met kaarslicht. Het zijn vaak houten tafels en soms plastic stoelen, maar daar gaat het niet om. Het gaat om de ambiance, de sfeer, de Caribische vibe die je nergens anders op het eiland vindt en die het daarom juist zo bijzonder maakt en een must visit om te bezoeken. Aan de westkant van Willemstad vind je er een aantal en dit is mijn top drie visrestaurants Curaçao.

 

Purunchi

Aan de Koredor, zo ongeveer tussen Piscadera en Otrobanda in ligt het visrestaurant Purunchi. Het is er tegenwoordig behoorlijk druk, waardoor het aan te raden is om te reserveren. Wil je verse vis of een ander lokaal gerecht met een lokaal drankje of gewoon een Caribisch biertje? Dan ben je bij Purunchi helemaal aan het goede adres. Purunchi is echt een must visit als je op Curaçao bent, waar je je laat verrassen door de catch of the day die elke dag anders is. Echt, van alleen erover schrijven loopt het water me al in de mond.

Waar vind je Purunchi?

Purunchi (Kas die Pescado Purunchi)
John F. Kennedy Boulevard (Koredor, tussen Otrobanda en Piscadera)

Purunchi Curaçao Vis Purunchi Purunchi

 

Saltwater Rif Terrace

Ietsje verderop, ook aan de Koredor ligt sinds oktober 2016 ook een visrestaurant: Saltwater Rif Terrace. Met uiteraard ook een catch of the day, garnalen, kreeft en heel veel vissoorten met typisch lokale en Caribische bijgerechten mag je Saltwater zeker niet overslaan als je op Curaçao bent. Een van de betere visrestaurants Curaçao en ook hier geldt: de allerverste vis, een lekker biertje en het klotsen van de Caribische Zee op de achtergrond en meer heb je niet nodig.

Waar vind je Saltwater Rif Terrace?

Saltwater Rif Terrace
John F. Kennedy Boulevard (Koredor, tussen Otrobanda en Piscadera)

Saltwater Rif Terrace Visrestaurants Curaçao

 

Visrestaurants Curaçao: De Visserij

Geopend in 2018 is de Visserij de nieuwe hotspot voor visliefhebbers. Ooit was er op deze plek een klein visrestaurantje, maar nu staat er een heus gebouw en telt de Visserij mee als écht restaurant op Curaçao. Evenals de andere twee wordt hier alleen maar verse vis geserveerd, aan de superrustige Piscaderabaai. Het kan eigenlijk niet fijner. Verblijf je aan de Piscaderabaai, in bijvoorbeeld Hilton, Marriott of Floris Suite? Dan is een bezoek aan de Visserij echt een must. Verblijf je ergens anders en ben je bijvoorbeeld vanuit het toeristische oosten op weg naar Westpunt? Stop dan bij de baai en ga lunchen bij dit té leuke visrestaurant.

Waar vind je de Visserij?

De Visserij
Piscadera z/n (zoek via Google Maps en je zult het vinden)

Visrestaurants Curacao de Visserij Visser

 

Dit is de top drie visrestaurants Curaçao. Ik weet dat er nog véle meer zijn op het eiland en vind jij nou dat er echt eentje in het rijtje thuishoort die ik niet heb genoemd? Laat het weten in een reactie of neem contact op.

 

Meer lezen over Curaçao? Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Meer over Curaçao? Hier vind je al mijn blogs over Curaçao.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS