Uit in Twente: 9x doen in de zomer van 2018

Dat Twente niet bekend staat als de regio waar het allemaal gebeurt, betekent natuurlijk niet dat er helemaal niets gebeurt. Sterker, er is van alles te doen deze zomer en ik heb de negen leukste events voor je op een rijtje gezet. Komen ze!

Ga je mee uit in Twente? Van fietsevenementen, oldtimershows, braderieën en markten tot dorpsfeesten (met feesttenten), vogelshows en klaverjastoernooien, in Twente is altijd wat te doen. Zeker in de zomer. Klinken deze evenementen je niet als muziek in de oren? Blijf dan vooral lezen. Want in deze blog neem ik je mee naar de écht leuke en hippe events en festivals in Twente deze zomer.

 

UIT IN TWENTE

DE LEUKSTE EVENEMENTEN EN FESTIVALS IN DE ZOMER 2018

 

Het gezapige imago van een achtergesteld gebied is allang niet meer terecht. Want er is heus van allerlei leuks te doen in Twente en dan vooral deze zomer. Er worden elk jaar meer festivals en events georganiseerd en deze worden steeds groter en omvangrijker. Leuk! Twente is allang niet meer die regio in het verre oosten waar niets te beleven valt (en dat was het trouwens übehaupt nooit), Twente is helemaal klaar voor de zomer. Ik neem je mee naar de leukste events, ik neem je mee uit in Twente.

 

Fields of Joy – 7 juli

Het leukste, gezelligste en meest sfeervolle festival van Twente op het Hulsbeek in Oldenzaal is inmiddels niet meer weg te denken van de Twentse zomeragenda. Het recreatiepark wordt op elk jaar in juli (op 7 juli dit jaar, de vierde editie al) omgetoverd tot heus festivalterrein. Op de verschillende podia treden allerlei artiesten, zoals Douwe Bob, Haevn, Waylon, Glennis Grace, Racoon en Bløf op.  Tussen alle optredens door kun je je vermaken bij de vele foodtrucks, heerlijk met je voetjes in het water of gewoon lekker chillen in het gras. Fields of Joy staat bekend om zijn relaxte sfeer, goeie muziek en lekkere eten. Heerlijk festivalletje dus!

Lees ook: Fields of Joy, het leukste festival van het oosten.

 

Grolsch Summer Sounds – vijf donderdagen in juli en augustus

Vijf donderdagavonden spektakel en feest in de binnenstad van Enschede met elke week een ander feest en een ander thema, georganiseerd door het grote merk van het oosten: Grolsch. Hier komen ze:

19 juli: Bölke Open Air

Een soort mini-gay pride, maar dan niet in onze hoofdstad maar ‘gewoon’ in Enschede. Als onderdeel van de Grolsch Summer Sounds is er op 19 juli het Bölke Open Air. Bölke is een club in de Enschedese binnenstad en speciaal voor deze avond is er een feest op de Oude Markt. Een avond vol entertainment en muziek met gogo dansers, acts, drag queens en nog veel meer. Gratis en voor iedereen toegankelijk!

26 juli: Rico Latino Salsa Night

Voetjes van de vloer, want op 26 juli wordt er gedanst en geswingd op de Oude Markt in Enschede. Tijdense Rico Latino Salsa Night ga je heupwiegend de markt over om vervolgens op een van de übergezellige terrasjes je vochtgehalte op te krikken. Een leuke avond is verzekerd!

2 augustus: Vrieler Hollandse Avond

Hou je van Hollandse glorie en Nederlandstalige muziek? Dan kun je op 2 augustus op de Oude Markt je hart ophalen en meezingen met gouwe ouwen en nieuwe Hollandse (feest)nummers.

9 augustus: Enschede Rocks

Get your rocks on, want op 9 augustus gaat de binnenstad van Enschede helemaal los tijdens Enschede rockt.

16 augustus: Jazz & Blues

En op de laatste donderdag van de vijfdelige muziekreeks sluit Enschede iets rustiger af met jazz en blues muziek. NIX Blues steelt de show de avond van 16 augustus.

 

Siepelmarkt – drie donderdagen in juli en augustus

In het meest pittoreske en charmantste stadje van Twente vindt al sinds 1969 tijdens drie zomerse donderdagen de Siepelmarkt plaats. Alleen al om het plaatsje Ootmarsum is het bezoeken van deze markt een must. Ootmarsummers worden Siepels genoemd (uien), de bijnaam van Ootmarsum is Siepelstad (o.a. tijdens carnaval) en in de zomer is er dus de Siepelmarkt. Struinen door de lieflijke steegjes, over eeuwenoude pleinen, langs prachtige kunstgalerijen en charmante boetiekjes haal je je hart op tijdens deze unieke Twentse markt.

 

De Boeskool is lös – 21 t/m 26 augustus

Oldenzaal op z’n bourgondisch. Van 21 t/m 26 augustus wordt de binnenstad van de ‘Boeskoolstad’ omgetoverd tot een groot festival, de Boeskool is Lös. Zes dagen gezelligheid tijdens het grootste zomerfestival van Twente, waar bijna 200.000 mensen op af komen! Met veel muziek, optredens, braderieën, kunst, sport en eten en drinken is de hele week elke dag een beleving op zich in Oldenzaal.

 

Twente Ballooning 22 t/m 25 augustus

Ballonvaren tijdens Twente Ballooning. Van 22 t/m 25 augustus vindt één van de meest spectaculaire ballonmeetings in Europa plaats op het Hulsbeek in Oldenzaal. Elke dag gaan 35 luchtballonnen de lucht in; het evenement is niet meer weg te denken uit Twente. Ook voor kinderen is Twente Ballooning erg leuk!

 

Heerlijk Hengelo 24 t/m 26 augustus

Proef, geniet en beleef! Kom culinaire hoogstandjes van de Hengelose horeca proeven tijdens Heerlijk Hengelo op 24, 25 en 26 augustus. Het Burgemeester Jansenplein wordt voor het vijfde jaar omgebouwd tot een culinair festijn waar de smaken van alle hoeken van de wereld vertegenwoordigd zijn. Kom genieten en laat je verrassen!

 

Bruegheliaans Festijn – 30 augustus t/m 2 september

In eerste instantie vergat ik hem te noemen, maar een lezer attendeerde me erop dat ik een heel belangrijk event had overgeslagen: Brueghel! Tijdens de laatste dagen van augustus en de eerste dagen van september verandert het centrum van Losser in een decor uit de middeleeuwen. Met 100.000 bezoekers is het feest een van de grootste evenementen van de regio. Met eten, drinken, klederdrachten en muziek voor jong en oud is er vier dagen lang van alles te doen voor de echte Bourgondiër. Veel plezier alvast!

 

Proef Eet – 31 augustus t/m 2 september

Al voor de 33e keer wordt de binnenstad van Enschede op 31 augustus en 1 en 2 september omgetoverd tot een culinaire hoogstand. Twentse gastvrijheid viert hoogtij door het culinaire aanbod van lokale horecaondernemers tijdens de Proef Eet. Er is zelfs een jury die aan het eind van het weekend bepaalt welke deelnemers de hoogste ogen heeft gescoord. Ben je in de buurt? Laat je verrassen door culinair Twente!

 

Tuckerville – 1 september

En dan als laatst: nog zo’n fijn festival. Tuckerville is een aantal jaren geleden in het leven geroepen door niemand minder dan Ilse de Lange. Het event vindt altijd begin september plaats op het Ruthbeek in Enschede. En dit jaar is het meteen op de eerste dag in september! Met foodtrucks, een wijnbar, een Grolsch beugelbar en bekende Nederlandse artiesten is Tuckerville een van de leukste events van het oosten.

Genoeg te doen dus deze zomer voor de thuisblijvers én voor de toeristen in onze prachtige regio. Ben ik iets vergeten? Ontbreekt er iets? Of heb je aanvullingen/opmerkingen? Laat het weten! Ook benieuwd naar kleinere events? Naar een expositie, een stadswandeling of weten wanneer de koopzondagen zijn? Op visittwente.nl vind je álles!

 

Ga jij ook uit in Twente deze zomer? Waar ben je te vinden?

 

Meer Twente? Lees ook:

 

ALLE ARTIKELEN OVER TWENTE >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS