Over Kim around the World

Verandering van omgeving doet leven

 

Quit my job to travel the world. Ik zegde mijn baan op, verkocht mijn huis en spullen en ging in m’n eentje op wereldreis. Wat begon als een sabbatical is inmiddels mijn levensstijl geworden: leven in vrijheid. 

Op de zoutvlaktes van Bolivia

 

Over Kim around the World

Er zijn weinig dingen die je zo dicht bij jezelf brengen als in je eentje de wereld over reizen. In februari 2018 gooide ik na een zware periode het roer om. Het leven dat ik leidde voelde niet als het mijne en het is een beetje lastig uit te leggen wat ik daarmee bedoel.

Tijdens de ziekteperiode van mijn moeder en haar overlijden ben ik diep gegaan in de goede zin  van het woord en het was heel moeilijk om me daarna weer te moeten bezig houden met oppervlakkigheden van het dagelijkse leven binnen de kaders van de maatschappij. Ik voelde van binnen dat ik iets veel groters te doen had en besloot mijn hart te volgen en te vertrouwen op m’n innerlijke kompas. Ik ging op wereldreis, een lang gekoesterde droom.

 

Verandering van omgeving doet leven

Verandering van omgeving doet leven. Reizen zorgt voor nieuwe impulsen en die zorgen ervoor dat ik mezelf steeds opnieuw uitvindt en steeds beter en dieper leer kennen. Wanneer ik reis sta ik aan, ben ik scherp, in alignment en bovenal de meest oprechte, eerlijke en pure versie van mezelf.

Ik ben dan los van alles en echt aanwezig in mezelf en het moment waarin ik leef. Op reis is er geen ruis, geen ‘normaal’, geen automatische piloot, geen sleur, routine of afleidingen. Alleen ik en de stad waarin ik ronddwaal of de jungle die ik aan het trotseren ben. 

Kim around the World begon in september 2016 met het doel te inspireren en tips te geven over allerlei bestemmingen. Ik reisde toen al best veel, maar pas sinds m’n grote beslissing heb ik het gevoel de wereld écht getrotseerd te hebben.

Door de jaren heen is Kim around the World een platform geworden dat weliswaar nog steeds gericht is op bestemmingen, reistips en -inspiratie, maar vooral ook op wat reizen met mij als mens doet. Hoe in m’n eentje de wereld over reizen ook een innerlijke reis is en hoe ik m’n lezer daarin meeneem.

Op Wulaia Bay in Patagonië

Bij Grote Knip op Curaçao

Bij Chichèn Itzá in Mexico

 

Missie Kim around the World

Mijn missie is om vrouwen te inspireren om solo de wereld te gaan ontdekken en zo ook de wereld binnen in henzelf. Je kunt reflectie en zelfkennis halen uit andere mensen – inspirators of coaches -, boeken of zelf therapie en proberen daar persoonlijke ontwikkeling uit te halen maar niets is zo verhelderend, life changing en zorgt voor zoveel groei als in je eentje de wereld trotseren.

Solo reizen vergroot je zelfvertrouwen en zelfinzicht en zorgt ervoor dat je wereldbeeld verandert. Als je niet reist zie je de wereld misschien als een boze plek, maar als ik in m’n eentje op pad ben realiseer ik me dat dat in geen enkel opzicht het geval is. De wereld is prachtig. En die wereld bestaat niet zozeer uit landen en grenzen, maar wordt gecreëerd door mensen en hun verhalen. Around the world.

Reizen zorgt voor verbinding en groei. Hoe tegenstrijdig het ook mag klinken (want reizen zorgt voor milieuvervuiling), maar reizen is wat de wereld nodig heeft. Echt contact maken met elkaar, gesprekken voeren met mensen uit een andere cultuur, van een andere leeftijd en in een andere taal, zodat er begrip ontstaat en duidelijk wordt dat we diep van binnen eigenlijk allemaal hetzelfde zijn: een schakeltje in het grotere geheel waarin we allemaal even belangrijk zijn en waaraan we allemaal evenveel bijdragen.

De missie van Kim around is inspireren en motiveren om ook in je eentje de wereld over te reizen, zodat ook jij erachter gaat komen tot hoeveel je in staat bent. En dat is altijd meer dan je denkt. Met tips en inspiratie over de mooiste bestemmingen (vooral veel Curaçao, Zuid-Amerika en in Zuid-Europa vooral Italië) en anekdotes over mijn leven en ontwikkelingen hoop ik jou te coachen en ondersteunen.

In Sapa, Vietnam

Bij Es Vedra op Ibiza

Op Victoria Peak in Hong Kong

In Chiang Mai, Thailand

 

Over mij

Ik ben Kim Nijmeijer, lifecoach, soloreiziger, digital nomad en de schrijver achter Kim around the World. Ik zet je aan om ook voor vrijheid te kiezen, om je mooiste leven te leiden. Zoals dat bij jou past en voor jou bedoeld is. Ik begeleid je om uit te vinden wat je zielsmissie is, zodat jij zonder struggelingen en weerstand in je volle potentieel door je levensdagen kunt glijden. Smooth.

Want alles wat je zoekt is er al. Het zit binnen in jou. Alles wat je wenst is er al. Je moet alleen weten waar je het vindt en voor durven kiezen. 

Meer over mij? Lees hier mijn story

Bovenop de Christoffelberg op Curaçao

Bij magisch Machu Picchu in Peru

 

Dit is Kim:

 • 38 jaar en dat vind ik best een ding. Ik heb een jonge geest en een oude ziel en die gaan niet altijd samen. Het is leuk als mensen mij jonger schatten, maar ook een enorm compliment als men me juist ouder vindt;
 • Ik heb geen kinderen en ik vind het heel raar om dat te zeggen, omdat het niet klopt met hoe ik me daarover voel. Ik hoop dat het gauw zo mag zijn;
 • De rol van tante Kim past mij als een lekker zittend jasje en staat me nog goed ook. Mijn nichtjes Lise en Fenne zijn even dol op mij als ik op hen;
 • Ik leef als digital nomad. Ik heb al ruim twee jaar geen eigen huis meer en geen vaste uitvalsbasis. In de coronatijd ben ik veel in Nederland; meer dan m’n bedoeling was, maar het is lastig thuis blijven als je geen huis hebt;
 • Ik ben geboren en getogen in Twente, maar vloog op m’n twintigste uit;
 • Ik heb vijf jaar op Curaçao en vijf maanden in Argentinië gewoond;
 • Mijn ouders zijn allebei jong overleden. Mijn vader verloor ik toen ik elf was (hij was 41) en mijn moeder toen ik 33 was (zij was 63);
 • Ik ben reisblogger en lifecoach. Hierin help en begeleid ik je graag om je innerlijke kompas te vinden, zodat ook jij je volste leven kunt gaan leiden;
 • Ik heb twee studies gedaan: hotelschool en bedrijfskunde en heb werkervaring in hotels en bij een bank;
 • Mijn lievelingslanden zijn Italië en alles in Zuid-Amerika;
 • Favoriete eten is Italiaans, sushi, Aziatisch (Thais, Indonesisch) en Hollandse kost;
 • Guilty pleasure? GTST!

Meer over mij? Lees hier mijn story

 

Freedom coach

Vrijheid is jezelf zijn. Het betekent dat je natuurlijke staat van zijn je default wordt.. Vrijheid heeft niet zozeer iets te maken met reizen, werken of veel geld verdienen; vrijheid voel je in je hart en ervaar je binnenin jezelf. Hoewel je externe omstandigheden daar wel aan kunnen bijdragen. Want alles wat je zoekt, wenst of denkt te ontberen ligt verscholen in je hart. Die plek vinden levert ultieme vrijheid op en vanuit daar flowt je leven met de stroom mee. Vrijheid is alles. Liefde, vrede, harmonie, balans. Alles. Ik kan je helpen en begeleiden om daar te komen.

→ Meer over mij als coach? Hier lees je mij over mij als Freedom Coach

 

CONTACT

  Je naam*

  Je e-mail*

  Onderwerp

  Bericht

  Bij de zoutvlaktes in Bolivia