Over Kim Around the World

Chichen Itza

 

Welkom!

Kim Around the World is een blog gericht op reizen én op persoonlijke verhalen van mij, Kim Nijmeijer. Sinds ik ooit vijf jaar op Curaçao doorbracht en een tijdje in Argentinië vertoefde is mijn reisvirus ontstaan en uitgebloeid tot een heel fijn en mooi onderdeel van mijn leven. Inspiratie over reisbestemmingen over ongeveer de hele wereld, maar ook verhalen en anekdotes van de schrijver achter de blog vind je allemaal op Kim Around the World en ik hoop dat ik je enórm inspireer met al mijn verhalen.

 

Kim Around the World

En ik ben Kim Nijmeijer, de schrijver én reiziger achter Kim Around the World. Ik zegde begin 2018 mijn baan op, verkocht mijn huis en ging op wereldreis. Ik reisde altijd al veel en besloot na een zware periode in mijn leven het roer om te gooien. Op Kim Around the World schrijf ik over de bestemmingen die ik aandoe, maak ik een soort van mini-reisgidsen van de landen waar ik was én hou ik een reisdagboek bij tijdens al mijn reizen. Meer weten over mij? Lees het hier.

Het állerleukste van dit alles is dat ik vrijwel altijd alleen reis. Nu hoor ik je denken: in je eentje op wereldreis? Hoe dan? Nou gewoon. Ik boek een ticket, stap op het vliegtuig en ga. Ik doe niet zo moeilijk over op reis gaan, hoewel ik me heel goed kan voorstellen dat dat voor velen juist wél geldt. Ik heb geleerd dat de meeste mensen op onze aarde te goeder trouw zijn en dat je je vooraf eigenlijk geen voorstelling kunt maken van hoe het er aan de andere kant van de wereld aan toe gaat. Dus ga ik gewoon, om me onder te dompelen in natuur en vooral cultuur van verre oorden en volken.

Soloreizen is dus een groot onderwerp op Kim Around the World. Net als Curaçao, Zuid-Amerika en (Zuid-)Europa én natuurlijk veel persoonlijke verhalen, (reis)dagboekverhalen en anekdotes van mij, gewoon uit het leven gegrepen. Je vindt ze onder Kimspiratie en veel persoonlijker dan dat wordt het niet. Verder is Kim Around the World gewoon een no nonsense platform, waar ik op een eerlijke, nuchtere manier (ik ben nou eenmaal een Tukker) schrijf over alles wat mij bezighoudt en de landen waar ik kom.

 

Doel van de blog

Het doel van Kim Around the World? Inspireren natuurlijk! Wanneer je een artikel van mij gelezen hebt, dan moet er iets in je ‘aan’ zijn gegaan, dat moet iets met je gedaan hebben. Misschien word je er rustig van, maar misschien krijg je er juist wel kriebels van. Om ook je hart te volgen, je leven te leven zoals jij dat wil, zoals dat bij jou past en zoals het voor jou bedoeld is. Of om misschien wel een vliegticket te boeken en eindelijk eens de stoute schoenen aan te trekken en een verre reis te gaan maken. Wat het ook is, ik hoop dat ik je geraakt heb met mijn schrijfsels. Welkom op Kim Around the World.

 

Meer weten over mij? Hier lees je over wie ik ben, wat ik doe en waarom ik doe wat ik doe.

Valle de la Luna

ReizenReizen