Over Kim around the World

Verandering van omgeving doet leven

Over Kim around the World

Er zijn weinig dingen die je zo dicht bij jezelf brengen als in je eentje de wereld over reizen. In februari 2018 gooide ik na een zware periode het roer om. Het leven dat ik leidde voelde niet als het mijne en het is een beetje lastig uit te leggen wat ik daarmee bedoel.

Tijdens de ziekteperiode van mijn moeder en haar overlijden ben ik diep gegaan in de goede zin  van het woord en het was heel moeilijk om me daarna weer te moeten bezig houden met oppervlakkigheden van het dagelijkse leven binnen de kaders van de maatschappij. Ik voelde altijd al van binnen dat ik iets veel groters te doen had en kon niet meer anders dan gehoor geven aan wat m’n hart me ingaf en te vertrouwen op m’n innerlijke kompas. Ik ging op wereldreis!

 

Verandering van omgeving doet leven

Verandering van omgeving doet leven. Reizen zorgt voor nieuwe impulsen en die zorgen ervoor dat ik mezelf steeds opnieuw uitvind en steeds beter en dieper leer kennen. Wanneer ik reis sta ik aan, ben ik scherp, in alignment en bovenal de meest oprechte, eerlijke en pure versie van mezelf.

Ik ben dan los van alles en echt aanwezig in mezelf en het moment waarin ik leef. Op reis is er geen ruis, geen ‘normaal’, geen automatische piloot, geen sleur, routine of afleidingen. Alleen ik en de stad waarin ik ronddwaal of de jungle die ik aan het trotseren ben. 

Kim around the World begon in september 2016 met het doel te inspireren en tips te geven over allerlei bestemmingen. Ik reisde toen al best veel, maar pas sinds m’n grote beslissing heb ik het gevoel de wereld écht getrotseerd te hebben.

Door de jaren heen is Kim around the World een platform geworden dat weliswaar nog steeds gericht is op bestemmingen, reistips en -inspiratie, maar vooral ook op wat reizen met mij als mens doet. Hoe in m’n eentje de wereld over reizen ook een innerlijke reis is en hoe ik m’n lezer daarin meeneem.

 

Over Kim around the World: solo reizen, digital nomad en vrijheid

Mijn missie is om vrouwen te inspireren om solo de wereld te gaan ontdekken en zo ook de wereld binnen in henzelf. Je kunt reflectie, zelfkennis en persoonlijke groei halen uit andere mensen, een carrière, boeken of zelfs therapieën, maar niets is zo verhelderend, life changing en zorgt voor zoveel groei als in je eentje de wereld trotseren.

Solo reizen vergroot je zelfvertrouwen en zelfinzicht en zorgt ervoor dat je wereldbeeld verandert. Als je niet reist zie je de wereld op één manier en kijk je altijd door dezelfde bril, zonder dat je je daarvan bewust bent, maar wanneer ik in m’n eentje op pad ben realiseer ik me dat er zoveel dimensies zijn, zoveel waarheden en inzichten. De wereld is prachtig. En die wereld bestaat niet zozeer uit landen en grenzen, maar uit natuur, haar mensen en hun verhalen. Around the world.

Reizen zorgt voor verbinding en groei. Hoe tegenstrijdig het ook mag klinken en over, maar reizen is wat de wereld nodig heeft. Contact maken met elkaar, gesprekken voeren met mensen uit een andere cultuur, van een andere leeftijd en in een andere taal. Zo ontstaat er groei en verbinding en het inzicht dat we diep van binnen eigenlijk allemaal hetzelfde zijn: een schakeltje in het grotere geheel waarin we allemaal even belangrijk zijn en waaraan we allemaal evenveel bijdragen. We zijn allemaal verbonden in liefde. We are all one.

Met soms een leuke anekdote en soms zware kost wil ik je op Kim around the World als Freedom Coach inspireren en motiveren to take the leap: om de regie over je leven (terug) te pakken en ook (in je eentje) de wereld over te reizen, zodat ook jij erachter gaat komen tot hoeveel je in staat bent. En dat is altijd meer dan je denkt. Met reistips en reisinspiratie over de mooiste bestemmingen (vooral veel Curaçao, Zuid-Amerika en Italië), Kimspiratie over mijn persoonlijke ontwikkelingen en artikelen over solo reizen en mijn leven als digital nomad laat ik je zien dat het heus ook allemaal anders kan.

Over mij

Ik ben Kim Nijmeijer, coach, soloreiziger, digital nomad en de schrijver achter Kim around the World. Ik zet je aan om ook voor vrijheid te kiezen, om je mooiste leven te leiden. Zoals dat bij jou past en voor jou bedoeld is. Ik begeleid je om uit te vinden wat je zielsmissie is, zodat jij zonder strubbelingen en weerstand in je volle potentieel door je levensdagen kunt glijden. Smooth.

Want alles wat je zoekt is er al. Het zit binnen in jou. Alles wat je wenst is er al. Je moet alleen weten waar je het vindt en voor durven kiezen. 

Meer over mij? Lees hier mijn story

 • Ik ben 38 jaar met een jonge geest en een oude ziel. Dat is soms best een battle;
 • Ik ben tante van Lise en Fenne;
 • Mijn ouders zijn allebei jong overleden. Mijn vader verloor ik toen ik elf was (hij was 41) en mijn moeder toen ik 33 was (zij was 63);
 • Ik leef als digital nomad en heb al ruim twee jaar geen vaste woon- of verblijfsplaats;
 • Ik ben geboren en getogen in Twente en vloog op m’n twintigste uit;
 • Tussen mijn 20e en 26e woonde ik op Curaçao en in Argentinië;
 • Ik ben reisblogger en lifecoach. Als reisblogger richt ik me op solo reizen en het leven als digital nomad; als lifecoach help en ondersteun ik je in het (terug)pakken van de regie over je leven, zodat je meer vrijheid, rust en geluk gaat ervaren;
 • Ik ben BSc in bedrijfskunde. Ook heb ik een hotelschool-diploma;
 • Ik heb me de afgelopen jaren enorm spiritueel ontwikkeld;
 • Mijn lievelingslanden zijn Italië en alles in Zuid-Amerika;
 • Favoriete eten is Italiaans, sushi, Aziatisch (Thais, Indonesisch) en Hollandse kost;
 • Guilty pleasure? GTST!

Meer over mij? Lees hier mijn story

 

Freedom coach

Vrijheid is jezelf zijn. Het betekent dat je natuurlijke staat van zijn je default wordt.. Vrijheid heeft niet zozeer iets te maken met reizen, werken of veel geld verdienen; vrijheid voel je in je hart en ervaar je binnenin jezelf. Hoewel je externe omstandigheden daar wel aan kunnen bijdragen. Want alles wat je zoekt, wenst of denkt te ontberen ligt verscholen in je hart. Die plek vinden levert ultieme vrijheid op en vanuit daar flowt je leven met de stroom mee. Vrijheid is alles. Liefde, vrede, harmonie, balans. Alles. Ik kan je helpen en begeleiden om daar te komen.

→ Meer over mij als coach? Hier lees je mij over mij als Freedom Coach

 

CONTACT

  Je naam*

  Je e-mail*

  Onderwerp

  Bericht