Next trip: Zuid-Italië

Next trip Zuid-Italië

Twee maanden geleden kwam ik terug in Nederland. Eind april verkaste ik tijdelijk naar een appartement in Amsterdam en die periode zit er op. Maar niet voor lang, ik kom weer terug naar de hoofdstad, maar niet voordat ik eerst weer even ga reizen. Twee weken Zuid-Italië it is en ik vertrek vanmiddag al!

Er staan heel wat blogs in concept, bijna klaar om gepubliceerd te worden, maar eerst even dit kakelverse nieuws: ik ga weer even lekker reizen! Na twee maanden in Nederland is het de hóógste tijd om weer even lekker buiten onze landsgrens te kijken. Nee joh, helemáál niet waar! Want sinds ik zes weken geleden in Amsterdam ging settelen ontdek ik bijna elke dag nieuwe straten, wijken en buurten van onze hoofdstad en heb je enig idee hoe leuk dát is? Toch ga ik even weg. Omdat het appartement waarin ik ‘woon’ een paar dagen niet beschikbaar is. En waar kun je dan beter je tijd doorbrengen dan in Bella Italia? Juist ja.

 

Maar o, wat was en is het fijn in Amsterdam. Even niks. Even niet van hot naar her en gewoon rust.

Mijn kleding in een kast hangen, ‘s avonds lekker koken en met een wijntje op de bank. Het gevoel van thuis hebben. Ein-de-lijk tijd voor mijn blog. En dan vooral de achterkant. Puin ruimen. Oude bestanden weggooien, grote blogs herschrijven en SEO-proof maken en geplaatste foto’s nog eens onder de loep nemen. Mijn eerste schrijfopdracht nét misgelopen, maar de volgende keer heb ik meer geluk. Want hij hangt er hoor. In de lucht. Voel je hem ook?

Focus. Dat is wat ik de afgelopen weken heb gehad in Amsterdam. Concentratie. Op mezelf zijn. Sommige dagen constant op pad om nieuwe plekken te ontdekken en sommige dagen binnen om te werken. Te schrijven en ideeën uit te werken. Onderwerpen die verder gaan dan alleen maar de wereld over reizen. Goede gesprekken met mijn coach, mijn god, wat vind ik dat waardevol. En misschien word ik er zelf wel een, want nogmaals mijn god, wat heb ik veel te delen, te inspireren en te brengen in deze wereld. Time will tell!

En ook: veel tijd doorgebracht met mijn nichtjes. In die paar weken heb ik zeker vijf dagen op ze gepast en vierden we ook nog de verjaardag van de kleinste en hebben we echt weer kunnen bonden met elkaar. Om vijf uur ging dan ‘s ochtends de wekker, om kwart voor zes zat ik dan in de auto heel de A1 over en om kwart over acht was ik op school om de oudste te brengen. Zo fiets je je rot langs trams, over drukke rotondes en grote pleinen door Amsterdam en zo wandel je langs de koeien en de molens in Denekamp. De wereld is zo klein; ik vind het machtig mooi allemaal.

 

Maar eerst: Italië!

Ik heb zo’n gevoel dat de Europese laars mijn geliefde Spanje van de troon heeft gestoten en hoewel ik dikke liefde voor het Spaanse land heb, grijpt Italië mij ook steeds. Er zijn nog maar weinig plekken van het vaste land die ik niet heb bezocht, maar het zuiden is nog de grote onbekende. En dus ga ik me de komende twee weken onderdompelen in het heerlijke Italiaanse leven en me volvreten met heerlijke pasta’s en laat ik me vollopen met heerlijke wijnen.

En ga ik natuurlijk sightseeën. Ik vlieg op Napels en heb de eerste week een fijn B&B geboekt en ga met een huurauto langs de prachtige Amalfikust. Een dagje Napels en natúúrlijk naar Pompeï. Misschien maak ik een tochtje naar de Vesuvius of ga ik juist lekker luieren op het strand. Daarna ga ik via Bari richting het zuidelijke Puglia in de hak van de Italiaanse laars. De beroemde trullihuisjes in Alberobello en de stokoude stad Matera; ik ga het allemaal zien, meemaken en beleven. Zin in!

Vliegen naar Napels? Boek je vliegticket bij Transavia!

 

En dan tot slot: heb je tips? Laat het me weten. Of misschien ken je blogs of artikelen over de Amalfikust, Pompeï of Puglia die interessant zijn en me op weg (kunnen) helpen? Let me know! Reageren kan hieronder of neem contact met me op.

Meer weten over waar in Italië ik al was en waarover ik schreef? Je vindt het hier.

 

Dit artikel bevat een affiliatelink.

14 Reacties

 1. Beantwoorden

  Filiz

  18 juni 2019

  He schat, veel plezier! Als je terug bent plannen we een etentje en drinken we een Aperól Spritz! Kusss

  • Beantwoorden

   Kim Annemarie

   18 juni 2019

   Thanks lieverd! Roep maar een paar data, anders blijft het bij roepen en komt het er nooit van, haha

 2. Beantwoorden

  Denise

  19 juni 2019

  Superleuk Kim! Ik ga straks eens even kijken of je al wat gepost hebt. Zuid-Italië is zo verleidelijk. Ik weet niet of het er van komt, maar vanuit Napels kun je ook nog met de boot naar Capri. Veel plezier!

  • Beantwoorden

   Kim Annemarie

   20 juni 2019

   Thanks Denise! Capri staat zeker op de planning ergens deze dagen. Leuk!

 3. Beantwoorden

  Mascha - Hop Around

  20 juni 2019

  Wat een heerlijk vooruitzicht, Kim! Ik ben heel benieuwd naar je avonturen. Liefs!

 4. Beantwoorden

  Linda

  21 juni 2019

  Ik heb geen tips, want in dit deel van ITalië ben ik helaas nog nooit geweest. Ik ben echt dol op ITalië, dus ik ben heel erg benieuwd naar je tips, foto’s en verhalen. Hier wil ik zelf zeker ook eens heen. Na lang reizen lijkt het mij ook fijn om weer even een eigen plek te hebben. Wij zijn er nu aan acht maanden nog niet zo zeer aan toe, maar ik denk dat ik voor even thuiskomen ook niet zo erg zou vinden.

  • Beantwoorden

   Kim Annemarie

   23 juni 2019

   Hi Linda, acht maanden rondreizen is echt lang. Ik maak steeds reizen van een week of tien en ga dan weer huiswaarts, omdat ik mijn nichtjes niet wil missen. Als zij er niet waren, dan was ik wel langer onafgebroken op reis gebleven waarschijnlijk. Thuiskomen tussendoor heeft ook nadelen hoor. Je past je weer aan, gaat weer mee in het ritme en als je weer vertrekt moet je wederom aanpassen. Kost veel energie! En tijd natuurlijk. Maar supertof dat jullie het nog steeds naar jullie zin hebben. Hoe lang blijven jullie nog?

 5. Beantwoorden

  Aniek

  21 juni 2019

  Dat gaat een geweldige reis worden!
  Denk ook eens aan Herculaneum in plaats van Pompeii (of bezoek ze gewoon allebei): https://www.italieuitgelicht.nl/alles-wat-je-moet-weten-over-je-bezoek-aan-herculaneum-vanaf-napels/
  In Napels zelf moet je vooral veel eten 🙂 https://www.italieuitgelicht.nl/op-culinaire-ontdekkingstocht-door-napels/
  En hier tips voor Puglia: https://reizennaarpuglia.nl

  • Beantwoorden

   Kim Annemarie

   23 juni 2019

   Hi Aniek, thanks voor ál je tips!

 6. Beantwoorden

  Marcel

  21 juni 2019

  Wat een gave trip! Ik heb drie jaar geleden een soortgelijke route afgelegd. En ik kan je zeggen; fantastisch vond ik het. Capri is ook een aanrader, net als Paestum. Als je tenminste van Griekse tempels houdt. Heel veel plezier!

  • Beantwoorden

   Kim Annemarie

   24 juni 2019

   Thanks Marcel! Je reactie was in mijn spam terecht gekomen. En thanks voor je tips!

 7. Beantwoorden

  Kelly

  21 juni 2019

  Super leuk dat je naar het zuiden van Italië gaat. Ik ben dol op Italië maar het is inmiddels al heel wat jaartjes geleden. Ik heb in oktober drie weken vakantie en Italië staat ook nog op de nominatie. Ben er nog niet helemaal uit. Ik ben benieuwd naar je reisverhalen. Veel plezier!

  • Beantwoorden

   Kim Annemarie

   23 juni 2019

   Italië is inmiddels mijn Europese favoriet; het is er ingeslopen zonder dat ik het echt doorhad, haha!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS