Next trip: een weekje chillen in de Algarve

Geen drukke roadtrip of rondreis, maar een weekje chillen in de late oktoberzon van Zuid-Portugal. Hoewel de 160 kilometer lange kust van de Algarve natuurlijk vraagt om een ontdekkingstocht en ik ook zeker van plan ben om van west naar oost (of andersom) te gaan, ligt de nadruk mijn komende trip op ontspannen en relaxen.

Nog niet geboekt, nog niets vastgelegd, maar de plannen worden steeds concreter. Een weekje chillen in de Algarve gaat mijn next trip worden. Nog éven een beetje zon op mijn huid, nog éven een lekker temperatuurtje, nog éven geen herfst, maar nog een beetje zomer. Het weer in oktober is in de Algarve niet meer zoals in augustus, maar ik durf het temperatuurtechnisch echt nog wel aan.

 

Next trip

Eind mei was ik voor het laatst weg. In een week waarin ik maar een paar vakantiedagen hoefde op te nemen en toch, inclusief twee weekenden, negen dagen weg kon. Een roadtrip door het Toscaanse landschap én de Cinque Terre aan de Ligurische kust van Italië. Het voelt als gisteren en tegelijkertijd als alweer héél lang geleden. Met de zomer nog in het verschiet kon mij niets gebeuren. Het was een goed begin van wat een mooie zomer had moeten worden.

Maar het liep anders. Ik ging na de drukke vakantie, waarin ik eigenlijk niet echt tot rust kwam, meteen weer vol aan het werk. ‘s Avonds om half 12 thuis van het vliegveld, de volgende ochtend om negen uur weer aan het werk. Vol energie, dacht ik. En de week erop ook. En de week daarop ook. En de week dáárop ook. En zo ging het maar door en door en door. Eigenlijk zoals altijd en zoals iedereen doet. Maar het was niet zoals altijd. Zo voelde het niet.

Tot het begin augustus werd, ik op een vrijdagochtend, na een nacht van hooguit twee uur slaap, wilde opstaan om naar mijn werk te gaan, en het niet lukte. Het niet meer ging. Ik kwam mijn bed niet uit. Ik was moe. Zó moe. Ik appte naar mijn werk dat ik thuis bleef die dag. Ik zou na het weekend wel verder zien. Sindsdien ben ik druk bezig om weer de oude te worden. Al valt dat niet mee.

 

Rondreis Algarve

Een druk geplande, intensieve rondreis wordt het daarom deze keer niet. Hoewel ik zéker een auto ga huren en zéker van plan ben om van west naar oost (of andersom) te gaan en het dus stiekem wel een kleine rondreis wordt. Maar geen drukte en geen moetjes. Welke route ik neem? Ik weet het nog niet zeker. Waarschijnlijk twee verblijfsplaatsen; een in de buurt van Lagos (of nog westelijker) en een plek iets oostelijker. Veel strand, natuur en dorpjes. O! En Faro. Dat schijnt een mooie stad te zijn.

Het liefst ga ik natuurlijk met een stoere, ondernemende, goed gebouwde knappe vent naar dit fijne stukje Europa. Maar aangezien ze maar niet bij me aankloppen (en als ze dat een keer doen, ze ook even snel weer weg zijn, haha), ga ik maar weer heerlijk in mijn eentje op pad. In de auto, radio aan, zonnebril op, relaxen op het strand, boeken mee, laptop mee om te schrijven en verder niks. Net als twee jaar geleden in Andalusië en eerder dit jaar in Toscane. Alleen ikzelf. Stoer weer, hè?

Next trip: rondreis Algarve

Tips?

Heb je tips over welke plaatsen ik bijvoorbeeld écht moet bezoeken? Of welke stranden het mooist zijn? Of misschien wel een leuke, betaalbare accommodatie? Laat het weten! In een reactie hieronder of neem contact met mij op.

 

Lees ook:

Mijn roadtrip door Toscane, Italië: Under the Tuscan sun: roadtrip door Toscane;

Mijn rondreis door Andalusië, Zuid-Spanje: Andalusië. Rondreis in twee weken;

Hoe ik een rondreis plan en organiseer: Vijf handige tips voor het plannen van een rondreis of roadtrip.

2 Reacties

 1. Beantwoorden

  Denise - Follow my footprints

  27 september 2017

  Leuk! Ik ben er lang geleden geweest! Vlakbij Albufeira zat ik toen (Praia da Oura), maar meer naar het westen lijkt het me nog veel mooier. Dat staat al lang op de bucketlist.
  Naar Faro was ik in december nog bijna gegaan, maar uiteindelijk heb ik toen vanwege het weer voor Alicante gekozen waar ik alsnog veel regen heb gehad. Boehoe. Jij zult daar geen last van hebben nu, want de weersvoorspellingen zijn top zag ik. Veel plezier!

 2. Beantwoorden

  Kim Annemarie

  2 oktober 2017

  Ik kan me je regen in Alicante nog wel herinneren via FB, Denise. Wat een ellende 😉
  Het weer hier is inderdaad helemaal top, gewoon heet af en toe. Echt te fijn gewoon. Ik zit in een guesthouse juist helemaal in het oosten, vlákbij Tavira en heb een een huurauto om o.a. ook het westen te ontdekken. De kust is 150 km lang, dus dat zijn aardig wat uurtjes achter het stuur, haha! Het is het allemaal waard 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS