Nog niet geboekt, nog niets vastgelegd, maar de plannen worden steeds concreter. Een weekje chillen in de Algarve gaat mijn next trip worden. Nog éven een beetje zon op mijn huid, nog éven een lekker temperatuurtje, nog éven geen herfst, maar nog een beetje zomer. Het weer in oktober is in de Algarve niet meer zoals in augustus, maar ik durf het temperatuurtechnisch echt nog wel aan.

 

NEXT TRIP: EEN WEEKJE ALGARVE

Eind mei was ik voor het laatst weg. In een week waarin ik maar een paar vakantiedagen hoefde op te nemen en toch, inclusief twee weekenden, negen dagen weg kon. Een roadtrip door het Toscaanse landschap én de Cinque Terre aan de Ligurische kust van Italië. Het voelt als gisteren en tegelijkertijd als alweer héél lang geleden. Met de zomer nog in het verschiet kon mij niets gebeuren. Het was een goed begin van wat een mooie zomer had moeten worden.

Maar het liep anders. Ik ging na de drukke vakantie, waarin ik eigenlijk niet echt tot rust kwam, meteen weer vol aan het werk. ‘s Avonds om half 12 thuis van het vliegveld, de volgende ochtend om negen uur weer aan het werk. Vol energie, dacht ik. En de week erop ook. En de week daarop ook. En de week dáárop ook. En zo ging het maar door en door en door. Eigenlijk zoals altijd en zoals iedereen doet. Maar het was niet zoals altijd. Zo voelde het niet.

Tot het begin augustus werd, ik op een vrijdagochtend, na een nacht van hooguit twee uur slaap, wilde opstaan om naar mijn werk te gaan, en het niet lukte. Het niet meer ging. Ik kwam mijn bed niet uit. Ik was moe. Zó moe. Ik appte naar mijn werk dat ik thuis bleef die dag. Ik zou na het weekend wel verder zien. Sindsdien ben ik druk bezig om weer de oude te worden. Al valt dat niet mee.

 

Vakantie in de Algarve

Een druk geplande, intensieve rondreis wordt het daarom deze keer niet. Hoewel ik zéker een auto ga huren en zéker van plan ben om van west naar oost (of andersom) te gaan en het dus stiekem wel een kleine rondreis wordt. Maar geen drukte en geen moetjes. Welke route ik neem? Ik weet het nog niet zeker. Waarschijnlijk twee verblijfsplaatsen; een in de buurt van Lagos (of nog westelijker) en een plek iets oostelijker. Veel strand, natuur en dorpjes. O! En Faro. Dat schijnt een mooie stad te zijn.

Ik ga gewoon weer lekker in m’n eentje. In de auto, radio aan, zonnebril op, relaxen op het strand, boeken mee, laptop mee om te schrijven en verder niks. Net als twee jaar geleden in Andalusië en eerder dit jaar in Toscane. Alleen ikzelf. Stoer weer, hè?

 

Tips?

Heb je tips over welke plaatsen ik bijvoorbeeld écht moet bezoeken? Of welke stranden het mooist zijn? Of misschien wel een leuke, betaalbare accommodatie? Laat het weten! In een reactie hieronder of neem contact met mij op.