Next trip: op soloreis met een tent door Europa!

Eurotrip

De hele zomer vrij. Auto pakken, globale route uitstippelen en rijden maar. Wie droomt er nou niet van? Ik kan het deze zomer en ik ga het ook gewoon doen! Lees mee over mijn volgende avontuur!

Van begin juli tot ergens eind augustus of misschien wel begin september. Wederom zes tot acht weken ga ik weg. En deze keer niet ver; er komt zelfs geen vliegticket aan te pas. Nee, ik ga alles met de auto doen. Een roadtrip dus. Door ons aller Europa. Zes of zeven landen in zes tot acht weken. Hoe vet! Hier lees je alles over mijn next trip: Europa!

UPDATE 2020: De roadtrip is inmiddels al twee jaar geleden. Wil je erover lezen?
Lees dan: Alles over mijn roadtrip in de zomer van 2018.

 

NEXT TRIP: EUROPA

MET EEN TENT EN EEN WAGEN VOLGELADEN DOOR EUROPA

 

Waarom een reis door Europa?

Even uitleggen waarom ik juist kies voor Europa en juist de zomer, het hoogseizoen. Nou, ik ben inmiddels op best wat plekken in Europa geweest, maar er zijn nog een heleboel plekken waar ik niet ben geweest en wel heel graag naar toe zou willen. Aan zomervakanties doe ik al jaren niet (meer), sinds ik een baan heb en niet meer studeer, heb ik nog nooit vakantie in de zomer gehad. Juist omdát het altijd overal zo druk is ‘s zomers besloot ik mijn spaarzame vakantiedagen die ik van mijn werkgever(s) kreeg te houden voor bijzondere bestemmingen. Nu is een roadtrip door Europa natuurlijk een uitermate bijzondere bestemming, maar twee maanden vrij kreeg ik natuurlijk niet zomaar en zéker niet in de zomer.

En dus werkte ik altijd. En voor ik het wist was er weer een zomer voorbij. O, ik deed wel altijd leuke dingen hoor. Citytrips en dagjes weg, maar als de herfst zijn intrede deed had ik nooit het gevoel dat ik er een ultieme zomer op had zitten. Nu is dat natuurlijk geen wereldramp en een luxeprobleem – want ik ging rustig in oktober naar Maleisië en Singapore, in januari naar Thailand en Curaçao of in februari naar Costa Rica en Dubai. Dus nee, zeker geen klagen natuurlijk, maar nu ik de privilege heb om een hele zomer vrij te zijn, wil ik er ook optimaal van genieten.

En daarom ga ik. Dwars door Europa. Gewoon in mijn C1. De ultieme zomer.

 

De route

Waar ik dan allemaal langs ga? Nou, dat zal ik vertellen. Ik ben namelijk al best bezig geweest met het uitstippelen van een globale route en hoewel ik ook ruimte wil overhouden voor spontaniteit vind ik het toch wel fijn om enigszins een planning te hebben.

Globaal gezien komt ie er ongeveer zo uit te zien:

De Elzas – West-Zwitserland (Genève en Lausanne) – De Ardèche – De Provence – St. Tropez – Nice – Monaco – Genua – Turijn – de Italiaanse meren – Dolomieten – Venetië – Slovenië – (misschien Istrië, Kroatië) – Oostenrijk – Duitsland.

Eurotrip

Waarom deze route? Van Frankrijk ken ik alleen maar Parijs, dus het wordt hoog tijd meer van het land van de stokbroden en lavendelvelden te ontdekken. O, en de wijn natuurlijk. In Zwitserland ben ik nog nooit geweest en ik heb zo’n vermoeden dat het vooral in Genève en Lausanne beeldschoon is. In het noorden van Italië was ik vorig jaar (de Cinque Terre, aan het einde van de Italiaanse rivièra) en ik kan niet wachten om meer van deze regio te ontdekken.

Slovenië is echt nog een onontdekte parel en smeekt mij om bezocht te worden voordat het massatoerisme er toeslaat en Istrië spreekt wel een beetje voor zich, volgens mij. In Oostenrijk was ik wel al vaker (ik heb er zelfs ook ooit geskied) en het lijkt me heerlijk om mijn tijd af te sluiten met een paar zalige bergwandelingen in de Alpen. En dan via Duitsland (misschien nog een bezoek aan München?) weer terug naar huis. Het huis dat ik niet meer heb. Ja klopt, daar moet ik nog over bloggen, want nu ik mijn huis heb verkocht, waar woon ik dan nu toch?

 

Next trip Europa

Maar eerst, voordat ik dit stuk ga afsluiten en jullie allemaal tegelijkertijd tegen mij gaan zeggen hóé gaaf mijn plannen zijn, heb ik eerst een vraag aan jullie: wat doen jullie deze zomer?

Want. Stel nou. Denk je even in dat jij ergens op een van bovengenoemde plaatsen bent deze zomer. Op een camping, in een huisje. Met je gezin of met vrienden of met je schoonouders of met alles tegelijk. En je bent er toevallig op hetzelfde moment als ik er langs kom, dan zou het toch leuk zijn om een Frans kaasje samen te eten, een Italiaans wijntje samen te klinken, een barbecue’tje te houden op een camping bij het Gardameer, een duik te nemen in Pula of een dagje samen te klimmen door de Alpen? Just saying.

Dus, m’n next trip Europa is bijna happening!

 

Tips?

O! En heb je tips? Over bijvoorbeeld de Elzas? Of de Dolomieten? Of Slovenië? Ik hoor ze graag. Heel graag. Maar echt, écht heel graag!

 

PS: Dit is wordt de tweede Grote Reis van mijn sabbatical van 2018. Mijn eerste grote reis ging door Zuid-Amerika.

 

Meer uit m’n travel journal in Zuid-Amerika? Lees ook:

 

MEER UIT MIJN TRAVEL JOURNAL >

2 Reacties

 1. Beantwoorden

  Jenny

  5 juli 2018

  Gave plannen!

  Verkijk je niet op Slovenië. Sommige delen zijn druk in de zomer, echt heel druk. En dan vooral Bled, Bohinj en Postojna.

  Mocht je het leuk vinden: op m’n blog staan veel tips.

  • Beantwoorden

   Kim Annemarie

   8 juli 2018

   Hi Jenny, thanks voor je tip. Ik had je blogs over Slovenië al gezien, super. Ik ben er de eennalaatste week van augustus waarschijnlijk, dus dat zal inderdaad druk zijn. Ik laat het maar gewoon gebeuren…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS