Herfstshoot! Almelo op haar mooist

Mijn afgelopen blogs gingen voornamelijk over de zomer en dat terwijl ik niet eens altijd op mijn best ben in de zomer. Ik vind mezelf altijd meer een lentemens. De bomen die groen worden, nieuw leven dat ontwaakt, de dagen die steeds langer worden en de zon die doorbreekt. Ik hou d'r van! Maar nu is het herfst. En dat is op zich ook niet verkeerd.

Ik werk in Almelo, zo ongeveer midden in de stad. Hoewel Almelo zeker geen wereldstad is en mijn minst favoriet in Twente, is het centrum goed te doen en behapbaar. In de pauze gaat het vaak winkel in, winkel uit en dan over de markt weer terug om vervolgens de hele middag achter mijn computerscherm te zitten.

 

ALMELO IN DE HERFST

HERFST TIJDENS EEN RONDJE KASTEEL OP LANGOED HUIZE ALMELO

Maar Almelo is meer dan winkels. Net buiten het centrum, voorbij het Theaterhotel ligt een prachtig stukje natuur. Een landgoed zelfs. Landgoed Huize Almelo bestaat uit de Gravenallee die om een weelderig landhuis heen kronkelt en aan de andere kant als vanzelf overgaat in de Doelenstraat, het meest pittoreske straatje van de Almelose binnenstad. Een enkele fietser, wandelaars en sportievelingen vormen het straatbeeld van de serene allee, terwijl achter de bomen aan de overkant van het omliggende weiland de auto’s over de drukke Van Rechteren Limburgsingel razen.

 

Landgoed Huize Almelo

Af en toe doen we een ‘rondje kasteel’, zoals we dat noemen. Met een paar collega’s wandelen we dan in dat ene vrije halve uurtje een kilometer naar het kasteel en een kilometertje weer terug. En dat rondje, dat levert in de herfst schitterende plaatjes op. Ik ben er de hele week al te vinden, zo tussen een en half twee en gistermiddag was ik er ook. De zon scheen en dus pakte ik mijn Samsung en schoot een paar mooie herfstplaatjes. Kijk toch eens hoe mooi Almelo kan zijn!

 

Meer Twente? Lees ook:

 

[ms_button style=”normal” link=”https://kimaroundtheworld.nl/tag/twente/” size=”medium” shape=”” shadow=”no” block=”no” target=”_self” gradient=”no” color=”#f7dc6f” text_color=”#2d303e” icon=”” icon_animation_type=”” border_width=”0″ class=”” id=””]ALLE ARTIKELEN OVER TWENTE >[/ms_button]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS