Uit in Twente: laatste week van augustus

Ben je in Twente, dan ben je deze week op een goede plek. Er is namelijk van alles te doen! Van leuke festivals en feesten tot wandelroutes door het mooie landschap en fietstochten tot zelfs over de grens. Komende week is er van alles te doen in deze rustige, landelijke en toch hippe regio van het oosten.

Oneindige landschappen, veel natuur, boerderijen en groene bossen. Maar ook leuke, hippe steden waar van alles te doen is. Twente heeft misschien niet het meest hippe imago van het land, maar vergis je niet! Er is hier in mijn regio van alles te doen en te beleven! Lees mee over wat er komende week, de laatste week van augustus zoal te doen is.

 

Euregio Fietsvierdaagse

Mijn hometown Denekamp organiseert elk jaar de Euregio Fietsvierdaagse. Op 22 augustus begint deze vierdaagse fietstocht door Noord Oost Twente. Vanuit Denekamp is de route elke dag anders en zo ontdek je de meest verschillende plekken in de mooiste regio van het oosten. Van Ootmarsum tot Oldenzaal en van Losser tot Rossum, met stops en pauzes bij de Twentse horeca. Laat je meevoeren door de mooie omgeving van het Twentse landschap.

 

Wandelen door de heide in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

Voor wie denkt dat heide momenteel alleen op de Veluwe bloeit, think again! De Sallandse Heuvelrug is momenteel ook paars gekleurd en er worden tussen 22 augustus en 3 september allerlei activiteiten in dit mooiste nationale park van het oosten georganiseerd. Wandelroutes voor jong en oud, safaritochten en huifkartours brengen je langs de mooiste plekken tijdens deze bloeiperiode.

 

De Boeskool is lös in Oldenzaal

Oldenzaal op z’n bourgondisch. Van 22 t/m 27 augustus wordt de binnenstad van de ‘Boeskoolstad’ omgetoverd tot een groot festival, de Boeskool is Lös. Zes dagen gezelligheid tijdens het grootste zomerfestival van Twente. Met veel muziek, optredens, braderieën, kunst, sport en eten en drinken is komende week elke dag een beleving op zich in Oldenzaal. O.a. Maan, Brace, T-Spoon en Elske de Wall zorgen voor de muziek, de Groot Markt wordt omgebouwd tot een grote horecamarkt en de straten van de binnenstad worden een grote braderie met marktjes, kraampjes en straatartiesten. Kortom, een geweldig leuke week voor jong en oud.

 

Twente Ballooning, Hulsbeek Oldenzaal

Van 23 t/m 26 augustus vindt één van de meest spectaculaire ballonmeetings in Europa plaats op het Hulsbeek in Oldenzaal. Elke dag gaan 35 luchtballonnen de lucht in; het evenement is niet meer weg te denken uit Twente. Twente Ballooning is ook voor kinderen erg leuk!

 

Heerlijk Hengelo

Proef! Geniet! & Beleef! Kom culinaire hoogstandjes van de Hengelose horeca proeven tijdens Heerlijk Hengelo op 25, 26 en 27 augustus. Het Burgemeester Jansenplein wordt voor het vierde jaar omgebouwd tot een culinair festijn waar de smaken van alle hoeken van de wereld vertegenwoordigd zijn. Kom genieten en laat je verrassen!

 

Waar ben jij komende week te vinden?

LAAT JE REACTIE ACHTER

DIT VIND JE VAST OOK LEUK OM TE LEZEN…