Kim Nijmeijer

Geluk komt uit jezelf. Jij bent aan zet. Het is jouw leven. En jouw leven is jouw reis!

Waarom ik zo graag reis? Ik woon in een dorp in Twente. Ik groeide hier op en kende niet veel meer dan dit. Altijd voelde ik al dat ik weg wilde. Toen ik twintig was, ging ik ein-de-lijk. Ik woonde vervolgens vijf jaar op Curaçao. Had een relatie met een Argentijn en woonde ook vijf maanden in zijn prachtige Zuid-Amerikaanse land. Ik besefte het toen niet. Nog niet. Ik wilde alleen maar terug naar Nederland. Terug naar waar ik vandaan kwam. Niet per se naar Twente, maar wel naar Nederland. En dus ging ik. Maar ik kwam terug en… het werd nooit meer hetzelfde.

Ik heb geleerd dat het niet uitmaakt waar je bent, maar vooral met wie je bent.

Nu al negen jaar geleden. Het duurde minstens twee jaar en flink wat haperingen voor ik goed en wel weer gesetteld was. Maar het lukte en ben nog iedere dag dankbaar voor alle strubbelingen. Zij hebben mij laten zien dat het nergens alleen maar goed is en dat het nergens alleen maar slecht is. Ik heb geleerd dat het niet uitmaakt waar je bent, maar vooral met wie je bent. Geluk komt uit jezelf. Jij bent aan zet. Het is jouw leven. En jouw leven is jouw reis! Ik leerde dat ik in mijn eentje tot véél meer in staat ben dan ik ooit had gedacht.

The world is a book and those who do not travel get to read only one page.

In de afgelopen jaren heb ik heel veel gereisd. Op dit moment heb ik 25 landen bezocht. Niet bijzonder veel, nog geen achtste deel van de hele wereld. Ik ben niet van de afvinklijstjes, want het gaat wat mij betreft meer om de kwaliteit, dan om de kwantiteit. Sommige landen staan wel in mijn paspoort, maar heb ik niet écht bezocht, zoals Paraguay en Brazilië. En sommige landen en plekken bezocht ik meer dan eens, waaronder vooral Spanje, Italië, Parijs en natuurlijk Duitsland. Het gaat om de beleving. Barcelona is compleet anders dan Andalusië of Ibiza en toch allemaal in Spanje. En Rome en Venetië zijn weliswaar beide Italiaans, maar niet bepaald hetzelfde. De diversiteit maakt het leuk. En bovendien interessant.

Ik twijfelde geregeld of ik wel moest gaan, maar uiteindelijk ging ik gewoon. Ik moest gewoon. Soms met een vriendin, maar vaak ook in mijn eentje.

Wanneer ik dan reis? Gewoon naast mijn fulltimebaan bij een bank. Ik twijfelde geregeld of ik wel moest gaan, maar uiteindelijk ging ik gewoon. Ik moest gewoon. Soms met een vriendin, maar vaak ook in mijn eentje. Ik reisde alleen naar Costa Rica, huppelde drie dagen in mijn eentje als een dolle door Dubai, vertoefde vijf dagen in mijn uppie op Koh Tao, Thailand, maakte een rondreis van twee weken door Andalusië, Zuid-Spanje, maakte een roadtrip door Toscane en toefde heerlijk alleen een weekje op het prachtige Griekse eiland Zakynthos.

Ik héb weleens vakantie, maar heb niet het gevoel dat ik óp vakantie ga. Ik ga op reis. Letterlijk op reis. Op ontdekkingstocht.

Het zijn geen vakanties. De meeste niet althans. Vakanties zijn een paar weken achter elkaar bijkomen van het hele jaar hard werken. Zo voelt het voor mij niet. Ik héb weleens vakantie, maar heb niet het gevoel dat ik óp vakantie ga. Ik ga op reis. En op reis gaan staat voor mij gelijk aan op ontdekkingstocht gaan. Ik hoef geen reisgidsen open te slaan omdat ik niet weet waar ik naar toe wil. Ik wéét waar ik naar toe wil en welke landen, plekken of steden ik nog wil bezoeken en ontdekken. Want er is nog genoeg, nog zoveel om te zien en te ervaren. O, nieuwsgierig geworden? Nou goed, dan toch maar een bucketlist:

De Algarve, Griekse eilanden als Santorini en Mykonos, Brazilië, Colombia, Mexico, Cuba, Peru, Chili, Suriname, West-USA, Canada, Kroatië, Tsjechië, Turkije, Zwitserland, Mallorca, Sardinië, Sicilië, Bali, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Marokko, Egypte, Oost-Europa, Japan, China, Scandinavië…

Oké, genoeg! Ik hou al op! Er zijn nog zóveel plekken te ontdekken. Zoveel parels te bezoeken. Maar waar ben ik dan wel al geweest?

Hier vind je een aantal van mijn bestemmingen.

Ondanks dat ik veel reis, ben ik ook graag gewoon thuis.

Ik ben trouwens Kim. Inmiddels de 35 jaar aangetikt. Wáár blijft de tijd? Of is dat juist een uitspraak voor mensen van een bepaalde leeftijd? Ik woon in Denekamp. Inderdaad, zoals ik al zei, een klein dorp in Twente. Niet een plek waar het allemaal gebeurt en waar ik me altijd even op mijn gemak voel, maar waar het wel lekker rustig en bovendien beeldschoon is. Ondanks dat ik veel reis, ben ik ook graag gewoon thuis. Dichtbij mijn broers, hun meiden en mijn lieve nichtjes. En mijn vriendinnen. Over Twente schrijf ik overigens ook, evenals de rest van Nederland. De regio is immers een pareltje. O, dat wist je niet? Dan wordt het tijd.

Mijn leven gaat niet bepaald in een rechte lijn.

Mijn leven gaat niet bepaald in een rechte lijn. Als je avontuurlijk bent, maak je veel mee. Maar ook onverwachte gebeurtenissen tekenen en kleuren mijn leven. Soms in mooie levendige kleuren, maar helaas ook soms zwart. Gitzwart.

Wil je meer weten? Hier lees je over hoe mijn travelbug is ontstaan. Neem ook eens een kijkje op www.kimannemarie.nl. Mijn persoonlijke blog waar ik al tien jaar stukjes schrijf over mijn leven.

En dan tot slot. Welkom op mijn reisblog! Welkom bij Kim Around the World! Ik hoop dat je geïnspireerd raakt door mijn verhalen, ervaringen en avonturen. Meer weten? Neem gerust contact met me op en volg me op social media.