Next trip: twee weken roadtrippen op Sicilië

Sicilië

Bruisend Palermo, the Godfather, maffia, de Etna, een rijke historie, vele tempels en zon, zee, strand. Dat gaat over Sicilië natuurlijk! Twee weken zijn waarschijnlijk niet eens genoeg om het grootste eiland in de Middellandse Zee te verkennen, maar ik ga mijn best doen. Morgen vertrek ik al!

De vliegtickets boekte ik gisteren en morgen, op mijn verjaardag notabene, stap ik al in het vliegtuig. Heerlijk, zo last minute alles weer even op z’n kop. Van het heerlijke Italië ken ik inmiddels best wel wat, maar de eilanden nog niet. Ik twijfelde tussen Sardinië en Sicilië en koos uiteindelijk voor de laatste. Niet eens omdat het het grootste eiland van de Middellandse Zee is, maar vooral om de Etna (ik ga vast weer hiken), de maffia-geschiedenis en zeker niet in de laatste plaats om de bruisende hoofdstad Palermo.

 

De route

Sicilië is ruim 25.000 km² en daarmee het grootste eiland in de Mediterraan. Ter vergelijking: Nederland is 41.000 km². Om in twee weken het hele eiland te zien is dus een utopie, maar je zou een heel end moeten kunnen komen. Ik ga mijn best doen om zoveel mogelijk te zien en te doen, maar ik moet natuurlijk ook wel even tijd nemen om tot rust te komen na de afgelopen heftige periode.

Ik vlieg op Catánia in ieder geval. Zegt je niks? Geen zorgen, mij tot voor kort ook niet, maar ik heb me er inmiddels in verdiept. Vanuit deze tweede grootste stad van het eiland ga ik omlaag richting Siracusa en omgeving, wat enorm de moeite waard schijnt te zijn. Van daaruit ga ik westelijk via Agrigento naar Trapani. Onderweg kom ik langs tempels, krijtrotsen, zoutvlaktes en stranden. Na Trapani laat ik me een paar dagen onderdompelen in Palermo om vervolgens bij de stranden van Cefalù te chillen. Dan nog de Etna beklimmen, of ieder geval tot zover mogelijk en dan zit het rondje Sicilië er na twee weken op.

Rust

Ik zei het net al: Ik moet er wel enigszins voor waken dat ik niet teveel ga doen, maar ik weet nu al dat dat een mission impossible wordt. Ik ben slecht in niks doen als ik op reis ben, wat dat betreft kan ik beter thuis blijven. Maar het in een andere omgeving zijn, de warmte en alle indrukken gaan vast en zeker rust bieden. Zoals altijd als ik op reis ben. Vast!

 

Ryanair

Ik vlieg trouwens op hoop van zege met Ryanair. Het is láng geleden dat ik met deze maatschappij vloog en ik lees de laatste jaren niets dan slechte reviews over deze budgetmaatschappij, maar ik ga de uitdaging aan. Het is maar twee uurtjes vliegen, dus zó erg zal het niet zijn. Toch?

 

Afwijking

Degene die mij al een tijdje volgt en dus ook mijn blog over mijn grootse reisplannen voor 2018 heeft gelezen, heeft waarschijnlijk al wel opgemerkt dat Sicilië niet in de lijst van bestemming voorkwam. Dat klopt. Als een bus zelfs. Laat ik zeggen dat Sicilië even tussendoor kwam. Gewoon, omdat het me opeens enorm trekt.

Lees hier: Grootse plannen: mijn reizen voor 2018.

Tips?

En dan tot slot om dit ultrakorte blogje te eindigen: Heb je tips en/of aanbevelingen? Schroom niet en let me know! Je kan hieronder reageren of contact met me opnemen. Graag zelfs!

 

En dan nu: Op naar Sicilië!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS