Next trip: rondreizen door Toscane en Cinque Terre!

Toscane

Glooiende landschappen, prachtige steden, de toren van Pisa en een heerlijk zonnetje. Ik kan niet wáchten! Eind mei heb ik zomaar een hele week vrij en de reis is gepland. Ik ga rondreizen door Toscane!

Al zó lang staat de mooiste regio van Italië of misschien wel heel Europa op mijn bucketlist. Al zó lang wil ik deze prachtige regio bezoeken. Al heel vaak droomde ik over de glooiende landschappen, de vergezichten, de mooiste plaatsjes en het heerlijke Italiaanse zonnetje. Om met een auto door de prachtige landwegen van deze streek te rijden en me te laten betoveren door al het moois dat te zien is. Maar nooit ging ik. Koos ik andere bestemmingen boven deze. Waarom? Geen idee. Welke regio ik bedoel? Toscane natuurlijk!

 

Eind mei

Eind mei heb ik zomaar een week vrij. Een hele week zonder dat ik er al te veel vakantiedagen voor hoef op te nemen. Want ook al lijkt het dat ik altijd maar op reis ben, dat is natuurlijk niet zo. Meer dan drie maanden geleden was ik voor het laatst echt weg. Dat is natuurlijk helemaal niet gek lang geleden, maar het wordt toch weer de hoogste tijd om te gaan. Om te reizen en te ontdekken. Rond te toeren, mensen te ontmoeten en in vreemde bedden te slapen. Om de ultieme vrijheid te voelen terwijl ik over onbekende wegen me van de ene bestemming naar de andere beweeg. Ik vind het fantastisch en nu ik zulke concrete plannen heb, kan ik eigenlijk niet meer wachten!

 

Italië

Ik ken Italië niet heel goed, eerlijk gezegd. Ik was vroeger ooit aan de Adriatische kust, waar ik vooral veel van het zwembad, het strand en een lokale discotheek heb gezien. Een dagje Venetië kon er nog net af tijdens deze laatste vakantie met ons gezin. Twee jaar geleden was ik met een vriendin in Rome, maar meer van Italië ken ik eigenlijk niet. Shame on me! Tijd voor verandering!

In 1998 in Venetië. Bijna twintig jaar geleden. Ik was zestien!

 

Route

Benieuwd hoe ik een roadtrip plan en organiseer? Lees hier mijn vijf handige tips voor het plannen van een roadtrip. De bedoeling is om op zaterdag naar Pisa te vliegen. Het eerste hotelletje of hostel boek ik ook alvast, zodat ik in ieder geval een plek heb om naar toe te gaan. De eerste dag staat in het teken van het ontdekken van de stad en natuurlijk de scheve toren. Daarna worden het in ieder geval Lucca, Pistoia, Florence, Siena, Volterra en als klap op de vuurpijl: de Cinque Terre, het zuidelijkste stukje van de Italiaanse Rivièra. Met een huurauto ga ik van plaats naar plaats en laat ik me verrassen door alles wat deze heerlijke regio te bieden heeft.

 

In mijn eentje

Gewoon in mijn eentje. Best stoer, toch? Net zoals ik twee jaar geleden rondreisde door Andalusië in mijn eentje. Een ticket en de eerste overnachting boekte ik. Ik wist van tevoren welke plaatsen ik wilde bezoeken en welke routes ik wilde nemen. Ik huurde van tevoren een auto en ik ging gewoon. De taal was daar geen barrière en dat zal het in Italië wel zijn, maar daar red ik me wel mee. Het is maar Italië, niet de andere kant van de wereld. Joh, dat komt gewoon goed.

Hoe fijn! Ik ga naar Toscane!

 

Tips?

Heb je tips voor mij over Toscane? Verblijfadresjes? Plaatsen of dorpjes om te bezoeken? Plekken om van de heerlijke Italiaanse keuken te genieten? Of juist plekken om niet te bezoeken? Heb je ooit gewandeld of de trein genomen tussen de dorpjes van de Cinque Terre? Ik hoor het heel graag. Laat het weten in een reactie hieronder (heel graag zelfs!) of neem contact met mij op.

1 Reactie

  1. Beantwoorden

    Denise

    26 mei 2017

    Wat leuk die foto van toen je 16 was! En inmiddels ben je er. Lekker genieten maar! Mocht je nog tips nodig hebben dan weet je m’n blog wel te vinden, zowel voor Toscane als voor de Cinque Terre. Een blog over wandelen van het ene naar het andere dorpje heb ik al een tijd bijna af, maar ik kan steeds net geen tijd vinden om ‘m af te maken. Mocht je het doen: het traject tussen Vernazza en Monterosso is mooi. Maar wel best pittig voor je knieën vond ik. En de trein spreekt eigenlijk voor zich als je er bent, hoewel het wel heel druk zal zijn nu itt maart toen ik er was. Heel veel plezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS