Lunchen op Curaçao: 3x hotspots

lunch willemstad - bij blauw

Curaçao is heerlijk en daar komen steeds meer mensen achter. Het eiland wordt steeds populairder en steeds drukker bezocht door vooral Nederlanders. Gevolg is dat er allerlei nieuwe, hippe tentjes op het eiland komen die de moderne westerse en de Caribische sfeer met elkaar combineren. Een gouden combi, wat mij betreft. Ik neem je mee naar drie té leuke, hippe tentjes om te lunchen.

Curaçao is in veel opzichten niet meer te vergelijken met het eiland dat ik zestien jaar geleden voor het eerst zag. Er is veel meer toerisme met als gevolg dat er steeds meer westerse hotels, restaurants en andere tentjes bij komen. Leuk! Want zo worden de Caribische sfeer en het moderne westerse met elkaar gecombineerd en ik kan je zeggen: ik hou ervan! Begin oktober (2018) was ik een dag of tien terug op het eiland waar ik ooit woonde en (her)ontdekte drie hippe lunchtentjes in de hoofdstad. Bereid je maar goed voor op je ultieme lunch Willemstad.

 

Bij Blauw

Niet helemaal in Willemstad, maar toch wel een beetje, is Bij Blauw gelegen in de állerleukste wijk van Willemstad en wat zeg ik, van heel Curaçao: Pietermaai. Bij Blauw ligt aan de kust en bestaat uit een boutique hotel (leuk!), een boetiek met kleding (ook leuk) en een restaurant (lekker!). Het leuke aan Bij Blauw is dat je er dus aan het water zit, maar wel gewoon comfortabel op een terras, dat het uitzicht formidabel is en dat er een heerlijke sfeer hangt. En o ja, de kaart is ook gewoon goed met goede koffie, goede ontbijtkeuzes en dus ook een goed lunchmenu en je kan er ook dineren. Zoek niet verder voor je lunch Willemstad: Bij Blauw moet je zijn!

Hoe kom je Bij Blauw?

Bij Blauw
Kaya Papa Wilson Godett 82-84

Lees ook: Leukste wijk van Curaçao: Pietermaai!

Lunch Willemstad - Bij BlauwLunch Willemstad - Bij Blauw

 

Number Ten

En dan. Net buiten Willemstad zit sinds november 2017 een broodjeszaak slash lunchtentje slash bohemian eetgelegenheid in Landhuis Bloemhof. Pal aan de drukke Santa Rosaweg en daardoor niet heel gemakkelijk te vinden en voor de meesten alleen per auto bereikbaar, maar wát is het de moeite waard. De aankleding van Number Ten, een combi van strak modern met de meest vintage en retro meubelen en spullen die je maar kunt bedenken, geef het beestje maar een naam, is té gek. Het menu bestaat vooral uit heel veel gezonde dingen en zou alleen daarom al een aanrader zijn, maar de ambiance en de sfeer maken echt alles goed en zijn het puntje op de i.

Waar is Number Ten te vinden?

Number Ten, Landhuis Bloemhof
Santa Rosaweg 10

Lunch Willemstad - Number TenLunch Willemstad - Number TenLunch Willemstad - Number Ten

 

Wandú

Míddenin Willemstad, in Punda welteverstaan ligt dit te leuke lunchtentje: Wandú. Maar Wandú is meer. Je kan er ontbijten, je kan er koffiedrinken en je kan er gewoon gezellig zitten om een krantje of een tijdschrift te lezen. Ben je aan het strollen door de stad en zoek je een lekkere plek om te lunchen die net even anders is dan anders? Ga dan naar Wandú en laat je verrassen door de fijne menukaart en de lekkerste gerechten. Zoek niet verder voor je lunch Willemstad, je bent er al!

Waar is Wandú te vinden?

Hanchi Snoa 14
Punda, Willemstad

Lunch Willemstad - Wandu

 

Lunch Willemstad

Nu weet ik dat er tálloze lunch- en eettentjes op Curaçao en specifiek in Willemstad zijn, maar deze drie springen er voor mij toch echt wel uit. Omdat ze alle drie van deze tijd zijn, een fijne sfeer en een goede menukaart hebben, waar aandacht voor eten én voor de gast is. En dat zijn nou net de dingen die ik belangrijk vind als ik ergens ga eten, of dat nou om te ontbijten, lunchen of dineren is.

Ben je het eens met deze top drie? Er ontbreken er vást een aantal van jouw favorietenlijstje. Deel ze, graag zelfs! In een reactie hieronder of neem contact met me op.

Meer Curaçao? Hier vind je al mijn blogs over dit heerlijke eiland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS