Gastblog: 7x originele kerstactiviteiten buiten Nederland

Kerst in het buitenland

Het is kerst! Iedereen is bezig met het versieren van kerstbomen, het inkopen van kerstverlichting én het plannen van leuke kerstactiviteiten. Er worden alleen vaak dingen bedacht die iedereen al doet: uit eten met de familie, gourmetten bij de schoonfamilie en natuurlijk het kijken van een echte kerstfilm. Er worden ook veel reizen gemaakt naar Duitsland of Lapland om de perfecte kerstmarkt te bezoeken. Maar er zijn nog veel meer en originelere kerstactiviteiten die je kunt doen om de feestdagen speciaal te maken. Daarom in dit artikel zeven originele kerstactiviteiten – in het buitenland!

In de ijskou of juist in de warmte. Waar je ook bent, kerstmis is overal een bijzonder feest. Misschien associeer je de kerstdagen juist met kou, ijs en sneeuw en kan het daarom juist verrassend leuk zijn om kerst eens op een warm strand te vieren. Hoe dan ook, kerstbomen, (nep) sneeuw, lichtjes en gezelligheid vind je overal tijdens de mooiste tijd van het jaar en het kan een heel bijzondere ervaring zijn om kerst eens in het buitenland te vieren!

 

Kerst in het buitenland

Kerstmis is de mooiste tijd van het jaar. Niet alleen om de bomen, de lichtjes en de versieringen, maar ook omdat de perfecte gelegenheid is om er even tussenuit te gaan. Wil je kerstmis wel eens buiten Nederland vieren? En wil je weten welke originele dingen je kan doen tijdens kerstmis? Fabian, oprichter van Fly Drive Vakantie (www.flydrivevakantie.com) schreef een blog over originele kerstactiviteiten in het buitenland en zijn tips deel ik hier op mijn blog. Hier komen zeven originele activiteiten voor kerst in het buitenland.

 

Kerst in Finland – overnacht in een iglo

Finland is altijd al een prachtig land, maar in de wintermaanden is het land van de Finnen een heus Winter Wonderland. In Nederland ben je niet altijd gegarandeerd van een witte Kerst, maar als je de kerstdagen doorbrengt in Finland hoef je je daar geen zorgen over te maken. Finland (en andere noordelijke landen) zijn typische landen die in de winter bezocht worden en stellen zich daar ook op in. Je kunt na een dagje skiën, een rendiersleetocht of sneeuwscooterrace ‘s avonds bijkomen in …een iglo! Vanuit je iglo kan je onder het genot van Finse glühwein de sterrenhemel en het noorderlicht bewonderen. Dat is eens een bijzondere kerst!

 

Kerst in Ierland – ontmoet de kerstman en neem een duik

De Ieren zijn van mening dat de kerstman uit Ierland komt en er is dan ook een speciale plaats waar je de kerstman kunt ontmoeten. Na een bezoek op de speciale kerstmarkt die op het water drijft zijn de Ieren gewend om op tweede kerstdag een verfrissende duik te nemen in de oceaan. Kerst in het buitenland. Als dat niet origineel is?

 

Kerst in Australië – vier kerst in hartje zomer

In Nederland denk je bij kerst aan opwarmen bij de open haard, maar kerst in Australië is een ander verhaal. Je kunt daar in luchtige zomerkleding genieten van een kerstconcert of strandwandeling in kerstsferen. Want ondanks dat het zomer is, viert Australië de kerst uitbundig. Een speciale beleving!

 

Kerst in Lapland – loop hard op het ijs

Een unieke winterse activiteit die in dit rijtje zeker niet mag ontbreken, is hardlopen op het ijs. Het klinkt misschien als onmogelijk, maar in Lapland kan het allemaal! Op de bevroren Noordelijke IJszee wordt jaarlijks een ijsloop van 42 kilometer georganiseerd, voor sportliefhebbers die wel tegen een stootje kunnen. Je kunt onderweg opwarmen dankzij de sfeervolle tentjes die je onderweg tegenkomt. Dat is nog eens wat anders dan de Marathon van New York!

 

Kerst in IJsland – bewonder het noorderlicht

Het noorderlicht is al even aan bod gekomen, maar verdient toch nog een speciaal plekje in dit rijtje. IJsland is net als Finland een bezoekje in de winter waard. In IJsland wordt de kerst juist uitbundig gevierd, om de mensen wat op te vrolijken op deze donkere dagen. Je kunt de ijsgrotten in Skaftafell National Park, het ijsbergenmeer van Jökulsárlón én het noorderlicht bewonderen. In de decembermaanden is de kans groot dat je het noorderlicht spot en dat is een speciale ervaring. IJsland spant hier echt de kroon, want vanuit Reykjavik is het heel goed te zien.

 

Kerst in Italië – woon de nachtmis op het Sint-Pietersplein bij

Rome staat bekend om haar beroemde kerstmarkt Piazza Navona, die het bezoeken zeker waard is. Kerken zijn geopend om kerststallen te presenteren, maar het bijwonen van de nachtmis in de Sint-Pieter is echt bijzonder. Er zijn veel verschillende nachtmissen, maar de bekendste is in de Sint-Pieter. Je kunt de mis ook volgen op het Sint-Pietersplein via grote schermen. Op 1e kerstdag spreekt de paus het Urbi et Orbi uit, wat bijzonder is om mee te maken. Maar ook op andere dagen is het plein en heel Rome volop in kerstsferen. De ultieme ervaring voor kerst in het buitenland.

 

Kerst in Amerika – bowlen met een kalkoen

De laatste kerstactiviteit die je echt wel origineel kunt noemen, is het bowlen met een kalkoen. Ja je leest het goed, in Amerika kan je deze ‘sport’ beoefenen. Het is een uitzonderlijke sport die is uitgegroeid tot een traditie: het over het ijs laten glijden van een bevroren kalkoen naar een stel kegels. Het ijs zorgt voor de juiste snelheid en in Wisconsin is dit heel normaal (en gezellig!)

 

Wat doe jij met de kerst? Heb jij ooit kerst in het buitenland gevierd? In de ijskou of misschien juist wel in de warmte? Of misschien ben je nu wel ergens anders dan in Nederland? Laat het weten in een reactie hieronder!

 

*Dit artikel is geschreven door en het beeldmateriaal is eigendom van Fabian van Fly Drive Vakantie (www.flydrivevakantie.com). Meer weten over fly drive vakanties? Neem dan gauw een kijkje op zijn site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS