Fields of Joy, het leukste festival van het oosten

Een aangenaam temperatuurtje, de zon op je huid, een enkele zomerbui, populaire artiesten en negen velden vol met muziek, optredens en ander vertier. Klinkt als een zomers festival en dat is het ook! Welk festival? Fields of Joy natuurlijk. Het leukste festival van het oosten.

Een beetje laat ben ik, het festival vond een maand geleden (vandaag precies!) al plaats op Het Hulsbeek in Oldenzaal. Het Hulsbeek is normaal gesproken een recreatiegebied voor jong en oud. Een meer met een klein strand, bos en grote grasweides. Je leeft er de natuur, zoals het recreatiepark zelf zegt. Eén keer per jaar, ergens hartje zomer, wordt het voormalige landgoed omgebouwd tot een festivalterrein: Fields of Joy is de happening van het jaar!

 

Fields of Joy

Festivals schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. In Amsterdam valt elk weekend wel een festivalletje te pakken en andere grote steden blijven nauwelijks achter. Het oosten loopt echter wel altijd een beetje achter op de rest van het land, maar met Fields of Joy hebben we hier toch echt wel een mooi feestje te pakken en tellen we anno 2017 zeker mee!

Negen velden van vreugde telde het terrein de afgelopen editie. Sinds 2015 wordt het festival tot in de puntjes verzorgd en georganiseerd door een bevlogen organisatie van, voor zover ik weet, vooral veel vrijwilligers. Elk jaar is niet alleen de line up anders, ook de indeling van het terrein, de verschillende foodtrucks en de attracties zijn elk jaar anders en vernieuwend.

 

Negen velden

Ieder veld een andere sfeer en thema, dat is het idee erachter. De Goudmijn, de mainstage, die dit jaar onder andere Miss Montreal, Milow, de Staat en Chef’Secial mocht ontvangen staat altijd op dezelfde plek. De plek waar de meeste ruimte is voor het publiek. De grootste artiesten van nu veroveren hier een plekje. Zo stond Kensington er in de eerste editie en Typhoon in 2016.

De Boomhut staat letterlijk midden in het bos waar vooral veel wordt geswingd op zuidelijke klanken. Jammer dat dit veelal door dj’s wordt verzorgd. Een brassband of een kleinschalige big band middenin het bos zou ik geweldig vinden. De Beestenboel is een tent waar je eigenlijk niet wil zijn bij mooi weer en de Hittegolf is toch wel het leukste podium. Vorig jaar gingen we er los op 2 Unlimited en afgelopen editie waren onder andere Ali B. en Nielson van de partij. Leuk! De foodtrucks hebben een eigen veld met flink ruimte voor terrassen en aan de kleintjes is gedacht in de Speelhoek. Letterlijk voor ieder wat wils.

 

Artiesten

Ik noemde ze net al. Kensington, Chef’Special, Di-Rect, Milow, Dotan, Miss Montreal, Typhoon, Ali B., Nielson, 2 Unlimited, Jett Rebel, Causes en Jennie Lena, zomaar een greep uit de bekendste artiesten die de afgelopen edities naar het verre Oldenzaal zijn gekomen. Niet de minste namen. Benieuwd wie er op 21 juli 2018 zijn? Hou dan de website en Facebookpagina in de gaten!

Hoewel de meeste artiesten best wel een feestje bouwen, gaat het niet eens zozeer om de muziek of het bijwonen van de optredens. De sfeer op het festival is zo lekker en ontspannen, dat de muziek af en toe bijna bijzaak wordt. Met de voetjes in het water, terwijl de zon hoog aan de hemel staat, struinend over de velden, liggend in het gras, genietend van het fijne weer, lekker eten met altijd wel een geweldige artiest op de achtergrond. Zo fijn!

 

Meer informatie

Dit artikel is geschreven in 2017. De volgende editie van Fields of Joy is op 6 juli 2019.

Waar? Het Hulsbeek, Oude Almeloseweg 11, Oldenzaal.

Prijzen tickets: Earlybird 34,50 euro – Regulier 41,50 euro.

Koop je ticket voor FOJ19: www.fieldsofjoyfestival.com.

 

Fields of JoyFields of Joy - hittegolfFields of JoyFields of JoyFields of Joy

 

Aftermovie Fields of Joy 2017

Meer sfeer proeven? Dit is de aftermovie van 2017. Ben jij er wel eens geweest? Vragen? Stel ze hieronder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS