Reistip: 12x reisapps die onmisbaar zijn tijdens je reis

Beste apps voor op reis

Op reis gaan was zo nog nooit zo gemakkelijk als in de 21e eeuw. Met alle gadgets en apps van tegenwoordig kan iedereen op z'n dooie gemakkie al rondreizend, roadtrippend en backpackend de wereld rond. Welke apps er zoal zijn? Veel. En ik geef je er een paar.

Waar we vroeger niet zonder een plattegrond of een routekaart konden om onze weg te vinden op een plek waar we nog niet eerder waren geweest, wordt het ons tegenwoordig stúkken gemakkelijker gemaakt met alle gadgets, reisapps, blogs en andere informatie die we met een druk op de knop tevoorschijn kunnen toveren. Ik gebruik zelf heel wat apps tijdens mijn rondreizen en zonder deze uitvindingen was ik al lang en breed verloren. Welke mijn favorieten zijn? Dit zijn de twaalf beste apps voor op reis!

 

12x BESTE APPS VOOR OP REIS

Om te weten waar je bent. Om te achterhalen waar je het beste kunt overnachten. Om meningen en reviews van andere reizigers te lezen. Om te weten wat er in de buurt te doen is. Welke tours je kunt boeken en bij welke touroperators je moet zijn. Het weer op je bestemming, de taal op je bestemming en ontspanning voor onderweg. Zomaar een paar dingen die heel hard nodig zijn tijdens je reis en waar tegenwoordig allemaal reisapps voor zijn. Dit zijn de beste apps voor op reis.

 

Google Maps

Om te bepalen waar je bent, maar ook om de route te bepalen waar je naar toe wilt. Of je nou in een stad je oriëntatie kwijt bent en je even wil checken welke kant je ook alweer op moet, je ergens in het openbaar vervoer zit en je niet zeker weet of je de goede kant op gaat, of dat je ergens op een drukke snelweg rijdt, Google Maps is een lifesaver als je veel onderweg bent. Het is superhandig, snel, efficiënt en altijd accuraat. Maar ook als je een restaurant zoekt, een bezienswaardigheid, een ATM of een supermarkt. Type gewoon het woord in (geen geouwehoer met ingewikkelde straatnamen of nog erger: coördinaten) en Maps vindt het voor je. Zonder Google Maps was ik echt allang verloren.

Tip: Download de kaart van je bestemming/omgeving terwijl je online bent, zodat je de kaart ook kan gebruiken als je offline bent.

Leuk verhaal: Hoe ik voor het eerst van mijn leven in de verkeerde trein stapte? Dat ging zo.

 

Maps.me

In dezelfde categorie als Google Maps: Maps.me. Om je te oriënteren, om je route te bepalen, om dat ene pleintje te vinden of die anderhalf uur durende file te vermijden: Lang leve Maps.me. Allergrootste voordeel? Maps.me is offline te gebruiken. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Google, maar Maps.me is een bijzonder goed alternatief, zéker wanneer je even niet verbonden bent met het wereldwijde web.

 

AroundMe

Ook in de categorieën oriëntatie en locatie, met de app AroundMe kun je zien wat er zoal te doen is in de buurt waar je je bevindt. Winkels, supermarkten, restaurants, tankstations, parkeerplaatsen en zelfs het weer, de app is súperhandig en net weer iets uitgebreider dan de twee die hierboven zijn genoemd en hoort daarom zeker thuis in het rijtje beste apps voor op reis.

 

Booking.com

In de categorie ‘Waar gaan we slapen’, is Booking.com ooit uitgevonden in de stad waar ik ben geboren. Een paar Enschedese studenten richtten het huidige Booking.com ruim twintig jaar geleden op in een studentenkamer en sindsdien is het niet meer weg te denken uit ons alledaagse reisleven. Download de app van Booking op je telefoon, wordt genius-member en profiteer van kortingen, share the love door kortingscodes te delen met anderen en bouw zo je relatie met Booking.com op. Je snapt, de relatie die ik inmiddels met het bedrijf heb is bijna een huwelijk te noemen.

Leestip: De Twentse roots van Booking.com op Tubantia.nl.

 

AirBnB

Maar dan is er ook nog AirBnB, hoewel dit concept veel onder vuur ligt en ervan wordt beschuldigd de markt te verpesten. Begrijpelijk wel, maar hoe fijn is het dat je bijvoorbeeld middenin een grote stad een appartement kunt huren en je je feitelijk dus een local waant en zo het échte leven proeft en ervaart op de plek waar je bent? Ik deed het in Buenos Aires en die week waarin ik míddenin het stadscentrum sliep, vergeet ik nooit meer. Da’s toch wat anders dan een hotel of camping en voor iedereen die nog nooit in een appartement in een grote stad heeft geslapen: Doe dat eens en je zult snappen wat ik bedoel.

Lees ook: Passioneel Buenos Aires: 20x doen en zien.

 

Momondo

Dan het onderwerp der onderwerpen: vliegtickets. Nu zijn er websites waar je spotgoedkope vliegtickets kunt vinden en daar ga ik gauw ook over schrijven. Er zitten ook enorme nadelen aan en dus noem ik ze bewust nu niet. Weet je waar je naar toe wilt en in welke periode je erheen wilt? Kijk dan eens op de app van Momondo en je vindt vliegtickets van bijna alle vliegmaatschappijen in de wereld. Met tussenstops, zonder tussenstops, noem maar op en alles voor een eerlijke prijs. Succes verzekerd!

 

Skyscanner

Nog eentje voor het aanschaffen van vliegtickets: Skyscanner. Superhandig als je vliegtickets wilt boeken voor de beste prijs. Skyscanner scant letterlijk alle reisaanbieders en vliegmaatschappijen en komt zo met alle opties, mogelijkheden en eerlijke prijzen voor jouw vlucht(en). Je kunt een prijsalarm instellen waardoor je nooit een aanbieding misloopt! Een van de beste apps voor op reis.

 

Moovit

Ga je op je plaats van bestemming met het openbaar vervoer en wil je weten hoe laat je trein of bus vertrekt? Of beter nog, waar de haltes en de stations zijn? Dan download je de app genaamd Moovit, je typt in waar je naar toe wilt, je krijgt het tijdsschema in beeld en de halte die het dichts bij jouw locatie is. Je loopt naar de halte die de app aangeeft en op de aangegeven tijd stopt de bus voor je neus. It’s that simple, maar echt. Ik gebruikte Moovit in Rio de Janeiro en op Sicilië en het werkte bijna letterlijk als een trein.

Lees ook: Rio de Janeiro: 10x doen in deze steamy stad.

 

ANWB Vakantiehulp

Hoe zit het ook alweer met tolwegen in Europa? Voor sommige landen heb je een snelwegvignet nodig en voor andere landen niet. Aan welke eisen moet mijn auto voldoen als ik met de auto op vakantie ga? Zo moet je in Frankrijk een blaastest in je auto hebben liggen en heb je voor Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië bijvoorbeeld een vignet nodig. Al die dingen en nog veel meer informatie vind je de ANWB Vakantiehulp app. Gewoon onmisbaar, zeker als je met je auto op pad gaat en binnen Europa blijft.

 

XE Currency

Ben je in een land waar ze de Euro niet kennen en wil je weten wat je nou feitelijk moet betalen als je 200 kuna voor een biefstuk moet betalen of 1000 pesos voor een nieuwe broek? Dan is XE Currency de oplossing. Download deze reisapp en je kunt van en naar berekenen met altijd de actuele wisselkoers en zo weet je altijd precies waar je aan toe bent. Handig, maar ook accuraat en veilig en wat mij betreft een van de beste apps voor op reis.

 

Google Translate

Als een na laatst, maar zeker niet least: Google Translate. Ga je naar een land waar je de taal niet spreekt en spreken de borden langs de weg voor jou allemaal Chinees? Dan heb ik een life saver voor je: Google Translate. En ja, daar is gewoon een app van. Je typt het woord in in de vreemde taal en je krijgt de Nederlandse vertaling soms al voordat het woord er goed en wel staat. Wat zeg ik, GT vertaalt zelfs hele zinnen! En wat zeg ik nog meer, als je niet weet welke taal je wil vertalen (hoe dan?) dan herkent GT de woorden gewoon zelf. Google Translate is the almighty en weet alles. Onmisbaar op reis!

 

Spotify

Als laatst een app die eigenlijk geen specifieke reisapp is, maar wel onmisbaar is geworden tijdens het reizen en is daarom een van de beste apps voor op reis: Spotify! Maar ook gewoon thuis hoor, is het heerlijk om af en toe je eigen playlist af te spelen en je iegen lievelingsmuziek  te luisteren. Heerlijk. Ik heb een speaker en headphone van JBL erbij die ik via bluetooth kan koppelen aan mijn telefoon voor optimaal luisterplezier. Geloof mij, tijdens lange vluchten of lange wachttijden is de app inclusief de gadgets onmisbaar. Ideaal gewoon. Joh, die techniek van tegenwoordig.

 

Deze twaalf beste apps voor op reis zijn wat mij betreft onmisbaar tijdens de vele reizen die ik maak en vooral de rondreizen. Heb jij aanvulling of opmerkingen, laat het dan vooral weten! Happy travels!

 

Meer reistips? Hier vind je al mijn reistips!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS