Herfstshoot! Almelo op haar mooist

Mijn afgelopen blogs gingen voornamelijk over de zomer en dat terwijl ik niet eens altijd op mijn best ben in de zomer. Ik vind mezelf altijd meer een lentemens. De bomen die groen worden, nieuw leven dat ontwaakt, de dagen die steeds langer worden en de zon die doorbreekt. Ik hou d'r van! Maar nu is het herfst. En dat is op zich ook niet verkeerd.

Ik werk in Almelo, zo ongeveer midden in de stad. Hoewel Almelo zeker geen wereldstad is en mijn minst favoriet van de drie Twentse steden, zitten H&M, Hema, Livera, Vero Moda, Vila, Only en de Subway allemaal op steenworp afstand van elkaar. In de pauze gaat het vaak winkel in, winkel uit en dan over de markt weer terug om vervolgens de hele middag achter mijn computerscherm te zitten.

 

Almelo

Maar Almelo is meer dan winkels. Net buiten het centrum, voorbij het Theaterhotel ligt een prachtig stukje natuur. Een landgoed zelfs. Landgoed Huize Almelo bestaat uit de Gravenallee die om een weelderig landhuis heen kronkelt en aan de andere kant als vanzelf overgaat in de Doelenstraat, het meest pittoreske straatje van de Almelose binnenstad. Een enkele fietser, wandelaars en sportievelingen vormen het straatbeeld van de serene allee, terwijl achter de bomen aan de overkant van het omliggende weiland de auto’s over de drukke Van Rechteren Limburgsingel razen.

Af en toe doen we een ‘rondje kasteel’, zoals we dat noemen. Met een paar collega’s wandelen we dan in dat ene vrije halve uurtje een kilometer naar het kasteel en een kilometertje weer terug. En dat rondje, dat levert in de herfst schitterende plaatjes op. Ik ben er de hele week al te vinden, zo tussen een en half twee en gistermiddag was ik er ook. De zon scheen en dus pakte ik mijn Samsung en schoot een paar mooie herfstplaatjes. Kijk toch eens hoe mooi Almelo kan zijn!

Almelo in de herfst

Almelo in de herfstAlmelo in de herfstAlmelo in de herfstAlmelo in de herfstAlmelo in de herfstAlmelo in de herfstAlmelo in de herfstAlmelo in de herfstAlmelo in de herfstAlmelo in de herfstAlmelo in de herfst

Weetjes over Almelo:

  • Almelo is een stad in Twente. Samen met Hengelo en Enschede vormt Almelo de drie grootste Twentse steden. Enschede is veruit de grootste en stiekem natuurlijk mijn favoriet;
  • De gemeente Almelo heeft ongeveer 72.000 inwoners; Enschede 160.000;
  • Bekende Almeloërs? Herman Finkers, Ilse de Lange, Daphne Bunskoek, Wubbo Ockels, Tom Egbers en Eddy Zoëy;
  • In Twente zijn nog veel meer landgoeden, kastelen en landhuizen te bewonderen. Waaronder landgoed Singraven in mijn eigen dorp Denekamp. Ik ga over de mooiste allemaal bloggen!
  • Ik kom uit Twente. Ben er geboren en getogen. Het is hier landelijk en rustiger dan in de rest van het land. Ik voel me hier thuis, maar zo nu en dan moet ik wel even ontsnappen;
  • In Twente praten we Twents. Ik kan zelfs zo plat als een dubbeltje. “A’j plat kunt proat’n hoo’j ‘t um oons nich te loat’n” hing er vroeger bij ons thuis aan de muur langs het trapgat en dat neem ik ter harte. Maar zodra ik Twente uit ben, is het accentloos ABN wat ik uitkraam. De eerste paar zinnen voelen dan altijd een beetje onwennig. Alsof ik een vreemde taal spreek. Echt waar.

Meer Twente?

Lees hier al mijn artikelen over Twente.

Meer over Almelo?

Op de website Uit in Almelo vind je alles wat er in de stad en omgeving te doen is.

 

Geïnspireerd geraakt? Wil je meer weten over Twente? Laat het weten in een reactie hieronder of neem contact met mij op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

RELATED POSTS