5x anders en authentiek Curaçao

Afgelopen weekend schreef ik hem en gisteren werd ie gepubliceerd. Een gastblog over authentiek Curaçao. Waar? Op www.reismeisje.nl. Een reisblog met een enorm bereik van een reismeisje dat samen met haar vriend al zo ongeveer de hele wereld heeft gezien en daar enthousiast over schrijft.

Iedereen die weleens op Curaçao is geweest, kent de meest geijkte plekken van dit heerlijke eiland wel. Maar Curaçao kent ook veel minder bekende plekken!

Ze deed een oproep via haar blog en haar Facebook. Ik reageerde en prompt kreeg ik bericht dat ik een stukje voor haar site mocht schrijven. Leuk! Je kunt het bericht hier vinden.

Iedereen die weleens op Curaçao is geweest, kent de meest geijkte plekken van dit heerlijke eiland vast wel. Jan Thiel, Mambo, Porto Marie en de Gouverneur schud ik even uit de losse pols, waar iedere toerist ongetwijfeld wel geweest is. Maar Curaçao kent ook veel minder bekende plekken. Plekken die vooral door locals worden bewoond, waar niet veel toeristen komen en die eigenlijk bezocht zouden moeten worden om het échte Curaçao te kennen. Lees mee over vijf plekken en dingen op Curaçao waar je niet zo snel aan denkt.

1. Musea

Toegegeven. De meest mensen bezoeken Curaçao niet om musea te bezoeken. Maar toch zijn de Curaçaose musea meer dan de moeite waard. Het Curaçaosch Museum herbergt de hele geschiedenis van het eiland, het Curaçao Martime Museum is het enige scheepvaartmuseum en het Kura Hulanda Museum brengt de slavernij prachtig in beeld. Voor zover mogelijk. Alle drie een múst visit!

20160907_121445

2. Landhuizen

Er zijn 160 landhuizen op het eiland, waarvan 86 nog in volledige staat. De huizen stammen uit de 17e eeuw en zijn van oorsprong de hoofdgebouwen van de plantages waar landbouw en veeteelt werd bedreven en liggen over het hele eiland. De mooiste landhuizen? Landhuis Dokterstuin, Daniël, Knip, Brievengat en Zuikertuintje. In alle huizen voel je het echte Curaçao zoals het ooit was en voor velen nog steeds is.

3. De dorpjes op Bandabao

Vanuit Willemstad kom je op de Weg naar Westpunt langs en door vele dorpjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Beginnend bij Grote Berg, door naar Tera Kora en Barber, maar ook Soto en Sint Willibrordus mag je niet vergeten. Alle dorpjes hebben hun eigen geschiedenis, hun eigen bevolking en een eigen kerk. Zó leuk om te bezoeken!

20160912_111932-kopie

4. Pietermaai

Niet toeristisch? Onontdekt? Pietermaai? Oké, Pietermaai is tegenwoordig niet bepaald onontdekt. Met Saint Tropez Ocean Club als ultieme uitgaansgelegenheid en vele restaurantjes en barretjes is de wijk tegenwoordig een plek die je niet snel overslaat. Maar dat was niet altijd zo. In ‘mijn’ tijd, nog geen tien jaar geleden, was Pietermaai de uitvalsbasis voor gespuis en durfde je er niet alleen over straat. Maar tegenwoordig kun je er ontbijten Bij Blauw, fine dinen bij Cristal en zijn talloze monumentale panden opgeknapt, waardoor de wijk een ware make-over heeft gekregen. Pietermaai is echt the place to be tegenwoordig!

5. Local food

Je mag Curaçao niet verlaten zonder bij een local geweest om te eten. Waar je moet zijn? Nergens krijg je je vis verser dan bij Pop’s Place aan de Caracasbaai, bij Komeder Krioyo bij het eerdergenoemde landhuis Dokterstuin vind je de heerlijkste creoolse maaltijden, bij Purunchi aan de Koredor weet je meteen dat je etentje een feestje gaat worden, bij de Marshe Bieuw in de old food market court aan het Waaigat eet je samen met locals de meest authentieke maaltijden en bij Serka Norman krijg je eveneens de meest verse vis. Beleef de typische smaken van Curaçao, aanschouw de beleving waarmee gekookt worden en vooral… geniet!

20160908_205847

Ben jij al eens op Curaçao geweest? Of misschien woon je er of heb je er gewoond? Heb je aanvullingen? Of opmerkingen? Laat het weten in een reactie hieronder of neem contact met me op!

LAAT JE REACTIE ACHTER

DIT VIND JE VAST OOK LEUK OM TE LEZEN…